pages

Saturday, January 12, 2019

(Bakal YDP Agong? ) Tengku Abdullah Sultan Pahang Keenam

MAJLIS Jumaah Pangkuan Diraja Negeri Pahang yang bersidang semalam bersetuju bahawa Pemangku Raja Pahang, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah dimasyhurkan sebagai Sultan Pahang keenam.


Keputusan itu diumumkan oleh Tengku Abdul Rahman Sultan Ahmad Shah di Istana Abu Bakar, Pekan, hari ini.

Majlis pemasyhuran Tengku Abdullah sebagai Sultan Pahang akan diadakan di Istana Abu Bakar Pekan pada 15 Januari ini.

Sultan Ahmad Shah yang juga Sultan Pahang Kelima digelar sebagai Sultan Paduka Ayahanda Sultan Ahmad Shah.

Artikel ini disiarkan MyMetro pada : Sabtu, 12 January 2019 @ 3:27 PM

18 comments:

 1. Perempuan Paki tu dapat gelaran apa....??

  ReplyDelete
  Replies
  1. CELAKA lu HOMO BANGKAI ANJING HOMO GILA BABI keturunan PELACUR tepi LONGKANG HANYIR yg. lahir dr. LUBANG JAMBAN DAPelahap BANGKAI ANJING HOMO JIJIK Zionis paling KEPARAT!!!

   Tok Terkedu.

   Delete
  2. Puaka2 DAParasit HOMO JIJIK ZIONIS dah TAKUT - kalau DYTM Tengku Abdullah Al-Haj Ibni Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta'in Billah, terCINTA kita, yg. amat berJIWA rakyat dan sering memPERTAHANKan ISLAM/umatnya serta HAK, WARISAN, IDENTITI dan SEJARAH bangsa BUMIPUTERA kita - diLANTIK sbg. DYMM YDPA!!

   Maka, SERANGAN berTUBI2 ke atas KERAJAAN BN. terutamanya mantan PM/PRESIDEN UMNO Orang Asal ISLAM/MELAYU amat GEMILANG kita, YAB DS Najib terCINTA kita serta mantan WANITA PERTAMA Orang asal ISLAM/MELAYU amat GEMILANG kita, YAB DS Rosmah terCINTA kita (kerana YAB DS Najib adalah pemimpin Islam/Melayu dan UMNO yg. amat PENTING dr. PAHANG), terus diLANCARkan oleh rejim BANGKAI2 Parasit PENJAJAH/PEROMPAK/PERASUAH/PENGGANAS/PEMBUNUH Diktator madey anak beranak PARIA/anwaq HOMO-PariaKRhomo/DAPanjing KURAP HOMO JIJIK-KULI2 puaka2 ZIONIS HOMO Freemason CIA/MOSSAD-IS(IS)rael/SOROS - utk. terus MENSABOTAJ akan HAK dan KUASA DYTM Tengku Abdullah terCINTA kita agar GAGAL diTABALkan sbg. DYMM YDPA nanti atau terPAKSA TUNDUK kpd. segala KEMAHUAN rejim PHomo PARASIT JIJIK ni sekiranya diTABALkan sbg. DYMM YDPA kita!!

   Dan skrg. PENJAJAH2 PARIA BANGKAI PARASIT PN DAPengganas HOMO JIJIK Zionis/Kem. Sumber PENG-GANAS HINDRAFhomo-TAMIL EELAM Sri Lanka, menggunakan POL*S pula utk. terus membuat SERANGAN dan TUDUHAN2 PALSU ke atas KERAJAAN BN amat GEMILANG bawah YAB DS Najib terCINTA kita - juga utk. menSABOTAJ pertabalan DYTM Tengku Abdullah terCINTA kita sbg. DYMM YDPA kita atau menGERTAK bagin-da sekiranya diTABALkan sbg. DYMM YDPA di masa akan datang!!!

   Lihat di - https://www.justreadonline.com/2019/01/11/police-raid-hrdf-office/

   (Tok Terkedu)

   Delete
  3. Agak2nya apa salah yang dibuat oleh isteri Sultan Pahang hingga 4.19 PM bergitu marah?

   Delete
 2. GPS Melazion mengesan peralihan pentas dari Johor ke Pekan.
  Spt biasa pertunjukan Royalle Domba kan selaraskan dgn inti Royan yg setimpal.
  Melazion Umpas masih mahu engkar.
  Itu pilihan. Allah SWT sangat demokratik. Lhamdulillah.
  Lain tu business as usual.

  ok, jika itu yg nafsu, makilah,

  ReplyDelete
  Replies
  1. si mamat lobak budu 4:23 ni bahasa kerancuan....sendiri tulis sendiri faham...ayat mcm bahasa lobak budu.....sekolah x habis ni....

   Delete
  2. CELAKA lu BANGKAI ANJING HOMO 423 PENYAMAQ PARIAnjing/CINAnjing DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis - BABI lu dan seluruh keluarga BANGKAI BABI CELAKA DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis, si PENJAJAH/PENGGANAS PARIAnjing/CINAnjing DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis oi!!!! MAMPOS lu!!! CELAKA lu mengHINA bangsa ORANG ASAL Islam/Melayu kami dan DYMM RAJA-RAJA Islam/Melayu kami!!!!

   Tok Terkedu.   Delete
 3. John Doe telah menyangka perkara ini akan berlaku, walaupun John Doe sebagai seorang monarkis sejati amat berharap ia tidak akan berlaku. Akhirnya ia berlaku juga, que sera sera.

  Mohon kongsikan komen John Doe di blog Shahbudin di bawah tajuk yang berkaitan pindaan perlembagaan negeri Kelantan berkaitan status 'Sultan' Kelantan.

  -------------------------
  john doe10 January 2019 at 22:54

  Di mana letaknya nilai seorang raja Melayu di kalangan bangsa Melayu. Adakah pada undang-undang bertulis? Tidak sama sekali. Undang-undang bertulis hanyalah bertujuan sebagai pengatur dan tatacara yang berkaitan dengan seseorang Raja, di dalam dunia moden hari ini. 

  Nilai sebenar seorang Raja Melayu di kalangan bangsa Melayu ialah pada daulat yang ada pada diri baginda. 

  Walau apapun yang tertulis berkenaan seseorang Raja Melayu di atas kertas yang dipanggil undang-undang bertulis, hatta yang bertaraf perlembagaan sekalipun, ia sepatutnya tidak menyalahi apa-apa prinsip di dalam sistem monarki yang telah digunapakai oleh manusia semenjak ribuan tahun sistem ini diamalkan oleh manusia, dan selepas ribuan manusia naik takhta menjadi pemerintah berdasarkan sistem ini. 

  Sumpah dan bai'ah thaifah umat Melayu di antara rakyat bangsa Melayu dengan Raja-raja mereka adalah jauh lebih penting dan patut diutamakan daripada sebarang undang-undang moden yang bertulis berkenaan takhta seorang raja. 

  Selepas Kelantan, John Doe sebagai seorang monarkis sejati berharap Sultan Pahang dan anakandanya tidak melakukan sesuatu yang menyalahi prinsip-prinsip asas sistem monarki demi untuk memenuhi sesuatu keperluan di dalam mana-mana undang-undang moden yang bertulis, semata-mata untuk mencapai dan mengecapi sesuatu yang dihajati. 

  Bacalah kisah Sultan Perak yang pertama, Sultan Muzaffar Syah, anakanda Sultan Melaka terakhir yang ketika itu sedang bertakhta di Negeri Kampar, Sultan Mahmud Syah, yang telah dibawa dari Kampar untuk dirajakan di Perak, yang telah melemparkan tengkolok baginda dan menyeru 'daulat, daulat, daulat' sebelum dibaiah oleh pengikut-pengikutnya diketuai oleh Tun Saban dengan seruan yang turut merupakan satu doa daripada sebuah thaifah 'daulat tuanku, daulat tuanku, daulat tuanku'.

  Raja berdaulat negeri bertuah....
  Sultan Perak yang kelima belas... 
  Raja adil Raja yang disembah... 
  Rakyat bernaung memohon belas... 

  Hanya seorang monarkis sejati sahaja yang akan dapat menangkap maksud tersirat di sebalik coretan John Doe di atas. 


  Wallahu a'lam.

  ReplyDelete

  ReplyDelete
  Replies
  1. JILAKA lu si HOMO BANGKAI BABI si keturunan BANGKAI ANJING-dilahirkan dr. DUBOQ2 BANGKAI2 BABI PEROMPAK/PERASUAH kit siang/guan eng/DAPeliwat ZIONIS!!!!!! MAMPOS lu mengHINA DYMM Kesultanan Pahang terCINTA kami!!!

   Tok Terkedu.

   Delete
 4. Panji2 bila nk kibar..jendole..desember??.desember.bukan..janauari???...bukan januari..februari???..februari 2019 bukan..februari 2020..sempat kew...

  ReplyDelete
 5. Domba berlih ke Pekan.
  Nanti masa DYMM Soltan Pahang jemput nak jumpa Tun, mka lagi bergetar gigil Melazion Harbi Umpas. Berimbun lagi mki hamun yg suci Islangmik.
  Tambah histeria seekor Melazion Tok Kendu tu.
  Telalulah predictable ko ni, nama Tok. Tua pung modo.

  ReplyDelete
  Replies
  1. CELAKA JAHANAM KEPALA BAPA/MAK/BINI BANGKAI2 BABI BANGSAT lu si BANGKAI BABI HOMO 549 PENYAMAQ PARIAnjing/CINAnjing DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis - BABI lu/BAPA PENJILAT KANDANG BABI lu/MAK lu dan seluruh keluarga BANGKAI BABI CELAKA lu dan DAPanjing KURAP, si PENJAJAH/PENGGANAS PARIAnjing/CINAnjing DAPeliwat HOMO JIJIK Zionis oi!!!! MAMPOS lu mengHINA ISLAM dan bangsa ORANG ASAL islam/melayu kami sbg. 'MelaZION'; BABI BABI LU!!!!!!!!!!!

   Tok Terkedu.

   Delete
  2. Tok Kudu, kuat mkan budu. jeruk lobak masam sumbat telinga.
   Kalau jumpa elok sumbat bawang dalam mata, mulut kasi cabai secukup cukup. Perap dgn kencing, kemudiab bagi babi makan.
   Ingat lu sorang tau maki, mulut chee bai.
   Ok, apa lu nak kata sebetulnya. Wa kasi cn sekali lagi sj Tok Kudu Wal Budu Dunggu.


   Otak tak pergi karan lg kah bulan ni. Nmpl ambulan lu apasat lari?


   Delete
 6. NAK GORENG AUTA TERSALAH SOLTAN PLAK
  GELABAH SAKAN LIDAH B'CABANG SEMENJAK
  BELOM APA2 DAH CUBA NAK COVER JEJAK
  MAKLOM LA UNDI X CAYE CEMAS TERLAJAK..


  INGAT KAN KE JOHOR RUPANYA DI PAHANG
  AUTA DAH TABUR ALAHAI SILAP SOLTAN
  MINGGU DEPAN PERGI LAH KE MANGKU SOLTAN
  AUTA TEMBERANG TERKINI JADI SANDARAN

  GELABAH SUNGGU SI LIDAH BERCABANG UNDI X CAYE SEDANG MEMBARA...

  BOLAN DEPAN BUAT KUNJUNGAN
  KUNJUNHAN MESRA KE NEGRI PAHANG
  MESRA BERJANJI SI LIDAH BERCABANG
  TABUR JANJI ASAL PM DALAM TANGAN

  KIKIKIKIKI... LIDAH BERCABANG TAKUT SUNGGUH UNDI X CAYE NI...KIKIKKKI..

  QUE SERA SERA.. WHATS EVER WILL BE WILL BE...

  KIKIKIKI..

  ReplyDelete
 7. Melazion mengesan peralihan arah musik dari Johor ke Pekan.
  Spt biasa pertunjukan Tarian Rumba Royalle Domba kan selaraskan dgn inti Royan yg setimpal.
  Melazion Umpas masih mahu engkar.
  Itu pilihan. Allah SWT sangat demokratik. Lhamdulillah.
  Lain tu business as usual.
  Kukok letup diCH, last2 baik Umno MAHUPUNG Pas kucil nak tanding, takut dihumban lagi dan lagi. Maka disemainya Semai proxy sj.
  Apa? ingat semua ahli PAS dan Umno CH kayu buta? Hari tu Rddy dah fatwa bahtera nak karam,, tapi last2 konkek kalawat juga. Haraaammm.


  ok, jika itu yg nafsu, makilah

  ReplyDelete
 8. tindakan awal ydpa baru isytiharkan parlimen dibubar kerana kerajaan sedia ada asyik flip flop dengan pelbagai alasan yang menyusahkan rakyat. kerajaan kerap kencing dan paling lemah untuk mentadbir negara. negara perlukan sebuah kerajaan yang mantap untuk majukan negara rakyat dan agama..majoriti rakyat sudah hilang keyakinan dengan kerajaan ph ..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siri Bathil Tewas lagi, dan lagi.


   Sehari selepas tampil membuat dakwaan terhadap Sultan Muhammad V dan Dr Mahathir Mohamad, bekas ketua hakim negara Abdul Hamid Mohamed menarik balik kata-katanya.

   https://m.malaysiakini.com/news/459973.

   Teruskan, moga kebodohan Melazion juga boleh haus, selepas pengunaan ulangan yg byk. *(mcm tayar).

   ok, nk maki makilah, cuba jgn kafirkan...kasihanilah daku.

   Delete
 9. Penat aku ketok.keyboardni , dh nk siap terdelete pulak. maklumla blum pro lgi. Ok la teringat thun 80an dulu kerabat Pahang di bukit bintang
  masuk keluar masuk disco dgn kuncu2 nya minum mabok main sain sj.
  Makan kat KFC minum beer smpi berderet dn bertingkat lagi tin beer disusun, pun sain.
  Cukup bulan kira elaun tolak bil2,terlebih pulak bil2 nya.
  Sampai ada masa xde duit nak gadai laket lambang di rajanya.
  Tak lama lepastu aku ter baca diakhbar kisah kerabat raja mn aku
  Xingat. Perjalan dari Johor ke KL , singgah mana2 main sain sj.
  Tu yg Tun M............
  Gua dh penatla. Ape2 hal
  Jauhi SYRIK
  Adios

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive

Total Pageviews