pages

Sila Klik

Thursday, October 18, 2018

[U-TURN LAGI] hanya Kata-Kata PERIBADI Tony Pua mahu ganti bas perantara dengan Grab - Menteri Pengangkutan



KUALA LUMPUR: Kementerian Pengangkutan tidak pernah menyuarakan hasrat menggantikan perkhidmatan bas perantara dengan pengangkutan e-hailing, termasuk Grab di stesen Transit Aliran Massa (MRT) dan Transit Aliran Ringan (LRT), kata Loke Siew Fook.
“Itu hanya pandangan dan cadangan oleh (Setiausaha Politik Menteri Kewangan) Tony Pua, bukanlah cadangan dari pihak kementerian.
“Buat masa ini, kita juga tidak pernah berhasrat menggantikan mana-mana perkhidmatan bas perantara,” kata menteri pengangkutan itu di lobi Parlimen, hari ini.
Beliau mengulas kenyataan Pua yang kerajaan sedang mengkaji kemungkinan bekerjasama dengan syarikat e-hailing sebagai alternatif kepada bas perantara bagi penumpang MRT.
Pua mempersoalkan keperluan menyediakan bas perantara ke stesen MRT memandangkan ramai pengusaha pengangkutan kini menawarkan perkhidmatan lebih murah.
Kenyataan itu mendapat pelbagai reaksi, termasuk daripada Datuk Seri Najib Razak yang secara sinis mempersoalkan keutamaan kerajaan mengambil langkah berjimat cermat dengan mengetepikan kos yang terpaksa ditanggung rakyat.
“Jika hanya kerajaan mengambil pendekatan berjimat, di manakah peluang rakyat pula untuk berbuat demikian?” soal bekas perdana menteri itu. - FMT

44 comments:

  1. tony pua tu dari Kerajaan Papua New Guine ke? dengar2 mcm Kerajaan Pakatan Hancing (PH) juga

    ReplyDelete
  2. bukan kementerian, MOF tu tiada kuasa ke, kalau bukan bidang kuasa MOF, kenapa Pua pergi bercakap mcm bawah bidang kuasa MOF

    ke mmg pemimpin PH ni tak reti memerintah, kementerian sendiri pon tak tau, ke Pua ingat di aPerdana Menteri

    atau semua sudah gila

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu namanya check and balance. Ada pandangan dan cadangan tambahbaik. Ada teguran, kritikan dan cemuhan. Yang ada kuasa laksana Kementerian sendiri. Menteri ambil cakna dan buat pertimbangan sewajarnya.

      Kalau dulu semua idea Menteri fikir mesti kena buat... walau tidak cerdik dan tidak sesuai dengan Rakyat. Sebab apa? Tiada semak dan imbang! Main ikut suka hati Menteri BN. Bila ditegur mula pecat sana buang sini.

      Delete
    2. Check and balance kepala hangguk ko...pergi mampus la pemutar alam kat sini...

      Delete
  3. Cina dap dan penipuan berpisah tiada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melayu mcm ko dgn najib klentong tak boleh dipisahkan..

      Delete
  4. BUAT PENAT JE PEMANDU TEKSI BUAT DEMONSTRASI RUPANYA TIDAK BERLAKU PUN
    HANTU TONY PUA

    ReplyDelete
  5. Tony Pua Kiam Wee ini ialah setiausaha politik bg Menteri Kewangan.

    Dia bukan macai dapegs macam Ted Babi Manoff, amom gila biol, dan red bean army yg lain.

    Macam mane Kenyataan setiausaha politik menteri kewangan dikladifikadikan sbg cadangan dan pandangan PELIBADI Ooooi?

    Peli Badi kaa..bonggok..kera jaan bonggok!

    Bila salah Ooh itu pandangan peribadi...bila betul...oooh itu sesuai dengan parti...

    Mana pertanggungjawaban..accountability of making a statement.

    Hai...kera jaan Bonggok dipilih oleh pengundi Bonggok...

    Jangan nak kata meroyan..kalau dah Bonggok mengaku jer lah Bonggok Ted Babi Manoff oooi..

    Memang pukimak!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib ko blm mampos kena penendang kuda tua...boleh lagi meroyan..

      Kuda tua boleh tendang kuda muda...malu lah ooi..

      Delete
    2. Betul, kiranya ko ni kuda tua la ye? dah nak mampos dah ye?

      Delete
  6. Kuasa saper yg menentukan keputusan hal2 pengangkutan?...

    ReplyDelete
  7. Ini negara demokrasi liberal..mp boleh cakap bagi cadangan..

    Tak timbul soal u turn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teruskan spin la macai stokin hitam keladak...mp tu cakap KERAJAAN AKAN KAJI...bukan dia cakap PADA CADANGAN SAYA...kenapa la kau dilahirkan jadi orang sebebal mcm ni? ni je taraf pemikiran macai KERAjaan?

      Delete
  8. FITNAH DAJAL SI LIDAH BERCABANG
    TERKIAL KIAL NAK CARI BOKTI SKG INI
    NI FITNAH JIJIK ATOK PALING GAMPANG
    GAME LAPUK BANGANG MENJERUT DIRI KINI

    TONY PUA BUTA BUTA KENA ALEUTOH
    DUA KALI PEMANDU TAKSI KNA KENCING
    ARI NI U TURN SAMPAI KULIT MELEPUH
    KARMA FITNAH JIJIK DAH MAKAN KELILING


    HAAAAHH MACAI MACAI SEKELIAN TEPUKKK..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dajjal ni blm mampos kena penendang Kuda Tua...bagi chance untuk meroyan 4 tahun setengah..

      Delete
    2. Betul, pastu tu turn kitorg lak tendang ko keluar sampai tak kembali lagi.

      Delete
  9. Kerajaan najib berjimat?...najib nak buat lrt3 kos 31 billion..
    PH teruskan lrt3 dgn kos 16 billion..jimat 15 billion..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jimat? dah cut semua...tu bukan jimat...tu mengecilkan skop kerja...maka bayar pun mengecil...tak payah nak spin sgt la macai...kitorang dah celik...maaf nak tanya...berapa elaun ko dpt ye?

      Delete
    2. Cut yg tak perlu...jimat ler..

      Delete
    3. 12.36,

      Mengecilkan skop kerja? atau mengecilkan atau menghapuskan habuan komisyen yg diterima oleh puak umno?

      Meroyan la macai2 harami sekalian

      Delete
  10. Benda nak dikaji dan tidak dikaji pun jadi isu? Apa tak sekolah ke penyokong pembangkang la ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. la...ko juga nak check and balance...pastu bising lak?

      Delete
  11. PH- menteri tiga suku, macai pulak Gila babi. Ekeke.

    ReplyDelete
  12. Aku beli lapan karipap kena bayaq rm 1.60 sen Aku beli dua karipap aku bayaq la empat kupang. Daripada rm 1.60 jadi empat kupang tu Kira jimatlah kot bahalul macai PH no. Daripada dapat lapan cuma dpt dua
    Kira jimatlah jugaklah no bahalol macai PH no. Tu bkn jimat, tu kurangkan kuantiti belian tentulah harga pun turun. Kalau org lain beli lapan byr rm 1.60 kau beli lapan byr empat kupang baru Kira jimat. Bodoh. Tu la lantik PM keling lagi. Lantik pulak menteri Kewangan cina DAP yg slh ketak titik perpuluhan lagi. Ekeke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Patutlah umnobn pas kena tendang sebab nggap negara mcm karipap sj.
      Maklumlah Umno hanya pandai songlapklepet. Pas pulk hnya pandai bilang sampai 4dan bawah umur.Mmg level bawah tempurong ditempat bakar sampah blkg warung pantai marang.
      Eloklah Rakyat dah tendang humban pun berkali berturut. Tapi mcm zombie biasa, mereka mana sedar diri tu tanpa roh dan nur itu, sudah pun mampos...
      Awas Zombie Karipap

      Delete
    2. Perbandingan bodooh...sebab tu umno kena penendang dhn madey..

      Delete
  13. Tak kira mekayu atau apa? Tambah lagi la kalau mengaku umat, ApaBila sepihak membawa jalan mungkar, Kita perlu berpecah, tiada kompromi fakta bangsa lagi.
    Takkan sampai jemput sembahyang hajat utk tegak mungkar nyata hendak diikut juga utk jgn berpecah ????
    Ini nk kata jalan yg benar?
    Itu ikut ke neraka!!!.
    Rakyat waras ada akal.Mesti bezakan, Mesti sanggah & berpecah !!! Nak label maki pun apalah sgt, remeh.

    Doktrin Khmer Rouge mmg paksa semua satu acuan. Intelek diGulag, atau dihilang. Itu PolPot, itu UmnoBn
    Bawaan Taliban pulak mmg paksa semua satu acuan.Akal harus dipadam, Itu Isle sesat,
    PAS dan gabungan Ngo2 bertopeng suci yg industrikan agama sehinggakan ekonomikan Tin Milo kismi,s dsb. Kebenaran digelapkan Arahan persepsi hanya dari lebai mullah bangang, betul atau salah. Kebenaran cuba dihijab oleh maki dan label. Termasuk ugutan2 hukuman bentuk silam.

    Bila PAS dan Umno kahwin pulak,maka lahirlah pulak Doktrin sudah ala Nazi dan Zionist.
    Maka....YA,

    WAJIB Sgt BEZAKAN !
    WAJIB Sgt BERPECAH !
    WAJIB betulkan !

    Rakyat waras MAJORITI diMalaysia sudah nyatakan berkali2.
    Cuma pembangkang terus menidakkan dgn mainan helah fitnah.
    Kebebaran telah menang. Itu kehendak Allah.
    Baki sedikit Pembangkang tak boleh terima kenyataan. Mereka engkar kehendak Allah.
    Teguhkanlah iman masing2

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau bnyk mkn taek kominis pol pot dan taliban pasal tu kau semakin bodoh dan kepanasan...kikiki..

      Delete
    2. Kau 1.58 hanya tau sebut bodoh jer

      Delete
  14. Konon kalau baca tulis Kat atas ni insaflah konon. Kau Dan PM keling kau, ppppooooooodddddaaaaahhhh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 100
      nyata kau tak insaf dan jatuh kafir sebab tak terima kehendak Allah.
      Tahniah anda menang saru tiket ke neeaka jahanam level dapur.
      Syabas

      *voucher 77 bidadari dikecualikan dari hadiah

      Delete
    2. 104
      nyata kau memang jenis taik dan jatuh kedlm tong taik sebab berlagak mcm Allah yg konon boleh tau siapa yg patut msok neraka jahanam.

      Delete
    3. 2.03 kau memang kompom masuk neraka jahanam, siap kena tempik, depan bara api yg menyala "merangkak! Ko pon merangkak, guling! Ko pon berguling sambil meraung kesakitan.

      Delete
    4. 203,
      ko lantang maki hamun mempermainkan asas keislaman.
      ko sendiri harbikan diri ko..dan auto entry neraka.
      Ko pun tahu ini...tk perlu ulas pjg

      Delete
    5. Macai 2.03, ini ada 1 cadangan, apakata ko dapatkan no ahli parti PAS? Ostat sana ckp boleh masuk syurga....ok tak?

      Delete
  15. ‘Negara bayar RM1.688b faedah 1MDB tahun ini’

    Geraldine Tong
    18 Okt 2018, 1:42 tengahari (Dikemaskini 18 Okt 2018, 1:44 tengahari)

    A A
    Kerajaan Malaysia terpaksa membelanjakan sejumlah RM1.688 bilion untuk pembayaran faedah 1MDB untuk tahun ini sahaja, kata Menteri Kewangan Lim Guan Eng.

    Katanya, jumlah itu termasuk kadar bayaran faedah Projek Loji Tenaga Kuala Langat 1MDB sebanyak RM208.8 juta yang telah dibayar hari ini

    "Saya fikir penting untuk memaklumkan kepada rakyat bahawa ini adalah harga berat yang perlu kita bayar kerana skandal 1MDB.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunggu najib berani komen ato tidak...mp umno bn gerenti tak berani komen..

      Delete
  16. Bayar hutang 1 mdb yg dirompak dah berbilion....sibok tanye manipesto...

    Cai kata hutang 1 mdb bukan dibayar oleh kerajaan....dibayar oleh bapak cai dan bapak najib kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1.68 billion bayar faedah hutang sahaja blm hutang lagi..

      Delete
  17. Negara lain hutang lg banyak Tak bankrap pun. Bank dunia pun kata Malaysia tak bankrap. Alih2 mamak keling belukang fari keturunan malbari
    kata negara nak bankrap. Dh tu ada hati nak buat kereta nasional ke 3.
    Nak buat pula jambatan hiding bengkok. Nak bankrap pun bawak anak cucu mkn angin kat new york main jongkang jongket dlm bangunan PBB. Melawat 4 buah negara satu habuk pelabura pun tarak. Kau Dan PM keling kau, "PPPPOOOOOOOOOOOOOOOOOORRRRAAAAAHHHHHH"

    ReplyDelete
  18. Pakatan Haram ni memang tak reti buat kerja. Bikin rosak.negara. Haramjazah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb itulah umnobnpas tersungkur..hmmm? mcm mana nak kaitkan logik ni..?

      Delete
  19. Setakat 5 bln ni logiknya ialah KERA(jaan) PH adalah KERA(jaan) penipu yg dipilih oleh pengundi yg bodoh. Ekeke.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com