pages

Sila Klik

Monday, October 15, 2018

Kaji juga warna baju dan bangunan sekolah' - Najib perli Maszlee isu kasut, stoking

Warna sekolah berkonsepkan LGBT? 
Orang kanan Tun Mahathir juga sudah meminta Tun buang Maszlee


KUALA LUMPUR: Bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini secara sinis mengkritik pendekatan diambil menteri pendidikan Maszlee Malik susulan cadangannya untuk menukar warna kasut dan stoking sekolah.

Dalam posting terbaharunya di Facebook, Najib yang menyifatkan Maszlee sebagai seorang yang 'berpandangan jauh' meminta beliau agar 'mengkaji' juga warna uniform dan bangunan sekolah.

"Warna kasut dan stoking sebenarnya penting dalam perkembangan dan pembentukan pelajar yang sempurna. Sayang sekali Menteri-menteri BN dulu tidak buat kajian sedemikian.


Seterusnya, diharapkan Menteri akan kaji warna baju, warna bangunan sekolah juga. Insya-Allah anak-anak kita akan mendapat manfaat sepenuhnya dan berjaya di masa depan," tulis beliau.


63 comments:

  1. Kerajaan GAY Se-Malaysia PH

    Elok lah, buat lah apa pon, biar Allah hancurkan lah Malaysia

    Mmg Melayu tidak mahu Islam, mereka pilih liberalisme dan Pluralisme dan sekularisme

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku tk setuju
      Majoriti Melayu mahu Islam,. Hanya segelintir Melayu munafik yg rajin komen di sini, seolah2 ramai

      Walhal aku tahu hanya beberapa org saja, ted manof tu tulis komen sama dgn guna nama ted, anonymous, dan lain2

      Puak munafik mmg rajin dan berusaha, mungkin mereka di bayar utk serang di blog2 Islam

      Mereka buat komen seolah2 ramai yg sokong mereka, tapi semua komen itu adalah org yg sama

      Wahai pejuang Islam, jgn mudah putus as a, kita akan lawan Melayu munafik selama2nya

      Delete
    2. Pejuang islam bila nak pegi bebaskan palestin?..

      Delete
    3. Blog aje islam...orangnye tak brape islam..

      Delete
  2. Kokok berderai2, ekor bergelumang tahi..hari2 ketagih nak buat kenyataan. Dulu senyap membisu. Wartawan tanya pun elak nak jawab.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang rosmah tak kontrol lagi..

      Delete
    2. Anon 10:53, 11:02, Kamu ni sakit mental ke? makin lama aku nampak PH memang tempat biak agen-agen iblis ye. Ini mesti geng lgbt yang buat komen2, dihasut sang iblis supaya bertenggek di blog ni. Di arah buat komen sampah.

      Harap admin terus bongkar kenbenaran supaya Allah jauhkan kita dari balaNya.

      Delete
  3. Najib perli? Siapa peduli..kikiki

    ReplyDelete
  4. Najib? Siapa najib? Kikiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bakal penghuni sungai buluh....32 tuduhan...pemegang rekod paling banyak tuduhan..

      Delete
    2. bakal jer..belum tentu lagi...
      kot-kot ada orang nanti yang merangkak-rangkak di padang masyar nak mohon ampun pada DSN dan DR..huhu

      Delete
  5. PLURALISMA MURTAD GAY DAN PELANGI
    WARNA WARNI KEHIDUPAN MALAYSIA BARU
    KERAJAAN FITNAH JIJIK UTK SI RENTA INI
    MACAI KUNYITOMATO MASAM TERKINJA DULU

    KIKIKI... KJAAN KUNYITOMATO MASAM MERECIKKK MELEKAT KAT BANGUNAN SKOLAH


    KIKIKI..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wak... mlm ni tak kerja di chow kit ker?...bangla dah ramao beratur tunggu giliran tu..

      Delete
    2. Hei anon 11:01! kamu sakit mental ke?

      Delete
  6. TUKAR WARNA JAP LAGI DAPAT DATO SRI
    UBAH NAMA DAH SAH DPT GELARAN DIBERI
    BANYAK MENTRI BANGANG TAK TERPERI KINI
    5 BOLAN JDI KERAJAAN GELARAN MCM BABI


    KIKIKI...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wak kojola off mlm ni?..cian bangla menunggu di chow kit...

      Ape?....oooo...wak nak meroyan mlm ni....

      Delete
    2. Kalo wak off mlm ni esok gerenti sembelit....kapla pusing laa..

      Hahaha hahahaha..

      Delete
  7. Takpelah..najib semakin terpinggir dan tiada sapa pedulikn dia pun..najib nmpk bijak bila dh xde kuasa..najib semakin dilupakan..



    Nyangkul dulu..⛏🔨⚒🛠🗡🔐🔏🔓🔓

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pejuang2 islam boleh bawak cangkul bebaskan baitulmaqdis ...

      Delete
    2. Heii agen iblis, kamu ni ngarut apasal? Dah mental jangan komen di sini.

      Delete
  8. Najib dah mula kutip derma nak bayar loyar dia dan rosmah...gaji mp tak cukup...najib masih terima pemcen pm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hangpa memang banyak duit.... ari2 songlap duit rakyat.... Brim, bantuan petani, nelayan semua habis kena singkap.

      Delete
  9. Dah lama kayekan bata kasut putih stokin putih..

    Elok kayekan syarikat lain plak..

    ReplyDelete
  10. Mentori tomato..brrfikitan jauh..tukar kasut hitam..lulus cemerlang..tukar warna stokin terus score 8A..tkyah la susah2 nk belajar..pas lulus ipta..kerja la korek terowong.dapat gaji jangan lupa bayar ptptn..

    ReplyDelete
  11. MAKE SURE SELUAR DALAM PON HITAM....KIH KIH KIH

    ReplyDelete
  12. Kuat betul melayu isle pas dan umno kuno , tumpukan attack terhadap Mujahid dan Maslee.
    Mmg ada pattern dan gerakan berpadu.
    Mereka Ini jugalah palng kuat promosikan hal LGBT. Walhal sex songsang ni perkara parah sejak berzaman, dan tak pernah diangkat. Pisno yg menjulang gaya hidup ini menjadi sehingga menjadi acceptable.
    Islam tahu akibat mentengahkan isu LGBT. Melayu Isle kuno pun tahu, tp mereka mengangkat martabat LGBt sambil buat tuding jari kpd PH.
    Attack keatas Mazlee Pelajaran dan Mujahid Agama , sebenarnya adal attack keatas Generasi depan dan Akidah umat Islam.
    Tebukan harian yg Melayu Kuno Isle sedang lakukan, sebenarnya utk memudahkan agenda Syaitan.
    Ramai yg nmpk, sebab itu Rakyat MAJORITI sudah humban 2 parti Melayu Kuno dan Isle sesat..penunggang agama bangsa, kenderaan syaitan.
    Sudah sah terbukti 1PRU4PRK.

    Tapi syaitan tak akan malu mahupun penat.
    Rakyat perlu balik ke fitrah akal dan kasi lipat.

    Apa2pun, jgn coba nk tarik balik saman omputih Claire.
    Jom nyangkul...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan Mazlee Dan Mujahid sahaja.Sekarang dah mula attack Mahathir.

      Delete
  13. Sesiapa yang ikut arahan matri dia dapat markah bonus dan dividen 25 parsen.

    ReplyDelete
  14. KIKIKI.. WARNA WARNI PEMIMPIN PAKATAN
    TUKAR KALER TUKA NAMA BERTUKA GELARAN
    PEMANGKIN EKONOMI MINDA AGAKNYA KANN..
    MACAI KUNYITOMATO JER TERKINJA SAKAN..

    KIKIKIKI..

    KERAJAAN ATOK KAU KJAAN FITNAH
    TELO DICLAMPING TOPDOG TAK KEBAH
    MENTERI 3 SUKU DAH BANYAK SUDAH
    GILA GELAEAN KERJA MCM HARAMJADAH


    KIKIKIKI... KERAJAAN YG DIASASKAN FITNAH JIJIK TAK KEKAL LAMA

    #BANGKITLAWANFITNAHSYAHID

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khairulryezal osmanOctober 16, 2018 at 7:19 AM

      Pork u

      Delete
    2. Sah wak kejora kengkang sembelit lagi pagi ni....mlm tadi wak off...tak nonggeng kpd bangla...kapla wak ade sikit pusing...cakap tonggang terbalik..

      Hahahaha..

      Delete
  15. PH melahirkan menteri2 tiga suku dan skrg macai2 terpaksa bermati matian mempertahankan menteri 3 suku meteka. Ekeke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...tak de pon rakyat yg pening...ko 2 tiga ekor aje yg pening..

      Delete
  16. Teruklah MAZLEE ni.
    Buat malu profesor universiti saja - rupanya cuma profesor kangkong semuanya.
    Pandai komen berjela sahaja, diberi kerja, tak tahu nak buat apa.
    Apa kajian Phdnya..........?
    TAHFIZ kah........?????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia bukan profesorlah bodoh. Kau ni nampak sangat tak tahu menahu soal pendidikan.

      Delete
  17. Kasut, stoking...bagilah level pengarah aje yg fikir. Itu pun dah kira down grade jawatan pengarah tu kalau fikir benda kecil mcm ni. Menteri fikirlah benda2 ilmiah. Kebodohan menteri parkatoon ni betul2 mcm 3 stooges. Memalukan. U should be ashamed of yourself. Nak jawatan menteri tapi tak boleh deliver

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fikir benda lain macam mana kalau duit bekas2 menteri najib sudah habiskan?? Jilake komen tak guna otak.

      Delete
    2. Typical macai parkatoon. Semua salahkan najib. Bini mutate jadi lesbian pun salah najib.

      Delete
  18. Nak jadi menteri pendidikan, mesti ada asas dalam ilmu PENDIDIKAN.
    Baru boleh pikir pasal perkembangan kurikulum untuk membina insan.
    Kalau takda asas ilmu pendidikan, jadilah macam Mazlee.
    Tak tahu langsung apa tugasnya sebagai Menteri Pendidikan.
    Dahlah tak tahu, tak mahu pula berbincang dengan ketua pengarah Pendikan.
    Patutnya 2-3 bulan, duduk berbinacan, tanya pengarah pendidkan tentang perkembangan pendidikan negara. Apa yang patut diubah dan dikembangkan.
    Bila menteri bodoh sombong, inilah hasilnya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana kau tau dia tak tanya pengarah? Dah macam malaikat pulak

      Delete
    2. Mazlee mcm cik minah jugak bersekolah dari darjah 1...cuma maxlee sekolah lebih tinggi sikit dari cik minah...

      Yg sekolah sudah ade asas pendidikan laa..

      Delete
  19. Baru tau bukan senang nak jadi menteri, kena cerdik, tahap pemimpin PH ni takda lagi yang aku nampak layak.
    Semua pemimpin PH ni blur..sebab banyak sangat buat fitnah, otak dah jadi makanan syaitan. Syaitan ketawa. Cuba bagi diaorang pentas untuk kutuk, maki, bohong, fitnah, mesti bunyi macam hebat belaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau tak payah nak tunjuk pandai kalau peruntukan tahun ini semuanya sudah dibelanjakan sebelum pru 14 lepas. Nak nilai pun start 1/1 tahun akan dtg dengan budget baru. Cerdik sahaja tak cukup tanpa duit.

      Delete
    2. 1050,
      nah tisu, mulut ko ada kesan berbuih tu.

      Delete
    3. 10.45 nampak cedik...tapi kalah jugak...yg kalah kerana bodooh laa...

      Delete
    4. maaf silap
      tisu tu utk 1046 yg begetar gigi mulut berbuih

      1108

      Delete
    5. Ya, kalau duit takda, memang payah nak buat kerja.
      Terutama sekali untuk perkembangna kurikulum. Kena ada peruntukan banyak untuk rombak kurikulum. Kena buat brain storming, latihan dan sebagainya yang semuanya memerlukan DUIT. Sedangkan peruntukan untuk Kementerian Pendidikan memang sudah lama kering kontang. Guru-guru merungut, terpaksa mohon kerjasama ibubapa kolek duit untuk beli kertas A4 dan sebagainya. Namun, Mazlee tak perlu buat kerja bodoh, to fill in his time. Nak tukar kasut, beli komputer untuk ganti buku dan tukar warna stoking pun perlukan duit juga - duit ibubapa. Daripada buat semua kerja bodoh ni, lebih baik Mazlee tumpu perhatian kpd membangunakn PIBG supaya lebih berdaya saing untuk membantu sekolah sementara kerajaan berusaha menyelesaikan masalah peruntukan tahun depan.
      Ada banyak masalah sekolah yang perlukan kerjasama PIBG - antaranya, masalah buli, masalah penguasaan BI, dll yang boleh diselesaikan dgn kerjasama PIBG. Berilah cadangan membina yang tak sound like stupid.PIBG ada peruntukan sendiri, jadi takda masalah kalau diadakan mesyuarat dan perbincangan antara menteri dan PIBG. Cari kaedah untuk mengurangkan belanja dalam keadaan peruntukan yang dah habis. Beri cadangan kepada sekolah umpamanya, membina kurikulum sendiri. PT3 umpamanya dah berpusatkan sekolah. Banyaklah benda lain boleh dibuat berpusatkan sekolah selain daripada tukar warna kasut dan stoking.

      Delete
    6. Cik minah... kasut putih pon kena tukar juga bila masuk awal tahun.
      .tak tukar kasut hitam beli kasut putih pon pakai duit jugak...sama aje...

      Cikgu2 sekarang lebih selesa dgn sistem mazlee...tidak tertekan sangat seperti dgn sistem menteri BN..

      Delete
  20. Blog CG blog promosi LGBT yg sesuai...cai pon boleh fitnah mujahid berjemaah..

    Kalo menteri Mazlee nak tukar pakai kasut hitam pon ape salahnye....kasut putih hanye sesuai dlm bandar sahaja...sekolah luar bandar tak sesuai...cepat kotor...

    Sape yg rasa dia lebih layak dari maslee boleh bagitau madey mintak jadi menteri plak..

    ReplyDelete
  21. Najib ke SPRM lagi bantu siasatan kes 1MDB

    Bernama - October 16, 2018 11:30 AM
    24
    Shares

    Datuk Seri Najib Razak (Gambar Bernama)
    KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Razak dipanggil ke Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia di Putrajaya untuk diambil keterangan berhubung siasatan kes 1MDB.

    Menurut sumber SPRM, bekas perdana menteri hadir ke SPRM 10 pagi tadi bagi melengkapkan siasatan kes itu.

    “Najib telah hadir untuk diambil keterangan berhubung 1MDB dan lain-lain kes,” katanya kepada Bernama.

    Pada 3 Oktober lalu, Najib memberi keterangan hampir 3 jam di Unit Pencegahan Pengubahan Wang Haram (AMLA), di Menara KPJ, Jalan Tun Razak.

    ReplyDelete

  22. Saya mengucap tahniah kepada DS Anwar Ibrahim dan keluarga atas kemenangan besar PRK PD baru ini ... Janganlah lupa kepada kami yang berdemonstrasi menentang regime zalim 20 tahun lepas. Ramai di antara kami yang kena godam dengan corta polis....dan tidak kurang juga yang kena gas pemedih mata serta semburan air asid.

    Selain daripada ahli PKR puak2 sana tak ada pun yang teruk berkorban seperti kami untuk cuba membebaskan Datuk Seri.
    So faham2 ya Datuk Seri.


    ReplyDelete
  23. Terkini.

    Orang2 Cina sudah mula memanggil Tun Mahathir sebagai Kuda Tua..pabila mereka ketahui tidak banyak yang mampu dilakukan oleh Tun Mahathir, apatah lagi Anwar Ibrahim kini seudah bergelar Ahli Parlimen Port Dickson. Bila bila masa Anwar akan take over drp Tun Mahathir.

    Begitulah nasib KUDA TUA...suatu waktu dulu dipaksa pecut..bila pecut dah habih kuasa..dok melepek melukut di tepi gantang...Orang Cina masih belom puas..sekarang Anwar mula ditagih, dipuji dan dipuja.

    Kuda Tua Tun Mahathir...Berambus lah Kau..
    Kesian aku tengok Atok 93 tahun Kuda Tua mula dikeji dan dicaci oleh netizen orang2 cina.

    macai macai melayu geng kPop, Tomato, bila dah habis tanam Nenas, Rambutan... TOLONGLAH..back up Atok Kuda Tua yea..kesian Kuda Tua...nyawa pon dah nyawa2 ikan

    KUDA TUA = TUN MAHATHIR = MAHAZALIM \ MAHAFIRAUN


    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju. Kesian kuda tua, nafsu masih ada tapi apakan daya tenaga sudah tiada. Hanya digunakan oleh orang2 cina! Kini orang2 cina berbondong2 memuja Anwar, hanya berbaki 18 bulan sahaja, tiada lama...

      Delete
    2. Ko gunakan cina plak nak kutuk madey..hihihi...hidup menumpang jer laa...

      Ko sendiri tak berani?...

      Delete
  24. HIDOP ANWAR...REFORMASI..REFORMASI

    HAPUSKAN NEPOTISME, KRONISME, KLEPEKTokasi

    HAPUSKAN LEGASI TUN MAHATHIR

    HAPUSKAN KRONI TUN MAHATHIR

    SIASAT SEMUA ANAK ANAK MAHATHIR

    WOW BEST NYER.

    REFORMASI!!! REFORMASI!!!! REFORMASI!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berape hari dah wak kejora kengkang sembelit?....hihihi..

      Delete
  25. Entah ler...sejak 5 bulan kerajaan PH ni memerintah aku tengok takder lah sangat pembaharuan yg mereka buat. Yang ada pun issue remeh temeh yg diperbesarkan. Ada menteri tapi macam takder menteri. Yang ada pun bercakap tak guna otak, cakap sebab nak nampak buat kerja padahal banyak dasar BN yang digunapakai kemudian canang itu idea mereka. Menteri macam maslee ni ada sikit boleh pakai tapi mat sabu hancus, kenyataan macam nasi basi kuah gulai cacing. LGE lagi dasyat. Back ground accountant tak semesti boleh jadi menteri kewangan yang baik. Asyik salah jer, salah excel spreadsheet laa, salah titik perpuluhan laa, salah typo error lah..madey lu kena akui pentadbiran lu gagal mengangkat malaysia ke paras yang lebih baik.
    Betul la madey cakap masa dlm BN dulu, tukar kerajaan memang senang tapi tak pasti kerajaan yang dipilih boleh berfungsi....sekarang lu hadam laa apa yang lu cakap dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..ha...tak boleh nak siapkan document pun salah tak ada printer..hehe

      Delete
    2. Ko yg bahlol tertinggal bas....zaman digital orang tak pakai kertas daah...

      Delete
  26. pak menteri capang ni memang bodo. suka bg idea bodoh ..certot la, kasut hitam la, swimming pool la..sekarang stokin kaler pulak. mana janji nak bagi pendidikan percuma? dah lama kan isu ni. apa usaha-usaha ke arah manifesto tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak ko pegi sekolah kena bayar banyak mana?..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com