pages

Monday, August 6, 2018

VIDEO PENDEDAHAN: “Kami membiayai usaha menjatuhkan BN sejak 2002” - NGO US


Tahniah Pakatan ๐Ÿ…. Patutlah kelam kabut buat isu surat perisikan Malaysia kepada CIA. Rupanya sudah tahu rahsia mereka akan bocor.
“Kami membiayai usaha menjatuhkan BN sejak 2002” - NGO US
Mamat ini mengaku telah dibawa mengadap Perdana Menteri sebagai tanda terima kasih atas bantuan mereka.

Sumber:Ab Jalil Backer




NED dan rangkaiannya
Ini petikan dari satu forum diadakan di CSIS, sebuah think tank terkenal di ibu negara Amerika pada bulan lepas. Wakil International Republican Institute (IRI) ini menceritakan bantuan mereka untuk pembangkang Malaysia sejak 2002. Katanya, mereka terus membantu pembangkang untuk menjatuhkan kerajaan dengan dana dari NED.

Ceritanya lagi, dia berjumpa pemimpin-pemimpin kanan Pakatan Harapan di pejabat perdana menteri selepas mereka menang dalam pilihan raya 9 Mei lepas. Mereka berterima kasih pada IRI kerana membantu.
Inilah cerita di belakang tabir politik Malaysia yang ramai tidak tahu. Negara asing sangat berminat dengan politik Malaysia dan sudah lama bekerjasama dengan pihak di dalam negara untuk mengubah kerajaan kepada pihak yang mereka suka.

On the surface mungkin nampak seperti tiada masalah. IRI & NED hanyalah organisasi yang menyokong demokrasi dan ketelusan dalam pemerintahan.
Tetapi, siapa boleh jamin tiada campur tangan daripada mereka? Buat semua ni for free? I scratch your back, you scratch mine lah cerita dia. Dulu British masuk Tanah Melayu atas alasan berdagang, sekarang pihak luar boleh juga masuk atas dasar demokrasi (yang pincang). Skrip sama.
Tak masuk lagi bab konon la macam then-opposition takde langsung rasuah apa bagai.
Kalau hang kata aku paranoid, aku kata hang naif.

Asyraf Badhrulhisham 

37 comments:

  1. Kelm kabut cari padal BN tulis surat pada CIA adaa benda nak meletup.. ini lah kerajaan badut negara asing kerajaan yg diasaskan sentimen fitnah jijik sejak dari dulu lagi..

    AS dan Zionis dibelakang kerajaan PH dajjal... ni yg deoa tunggu tunggu panji panji hitam dari timur..


    haaa tepuk.. tepuk..!!!

    ReplyDelete
  2. Izinkan aku ketawa cg..kikikikahkakahhhh..nk cover surat najib lah tuu..nampak sgt tertekan puak2 melayu harbii nii..jalil@mykemut nii mmg mamaq kaki putaq..lain kali klau nk upkan pun kena siasat dulu nanti malu sendiri..jalil nii mentekedarah duit najib,bla jobs xde mula merapu..kikiki..๐Ÿค—

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ted dan macai DAP dah gelabah semua rahsia satu persatu dibongkar. Org melayu makin sedar dan mula bnagkit dr tidur

      Delete
    2. Ko lah yg sedang tidoq..senang diperbodohkan oleh puak2 melayu harbii..

      Delete
    3. Ted kau antara mnusia yg bahlol pyokong mmbabi buta, yg ini kau ckp merapu pulak, kalau takde bukti takkan org ckp sesuka hati, sebelum ketawa kau dh siasat ke betul ke salah

      Delete
    4. Bangang..benda nii nk cover surat najib tuu..najib pengkhianat sebenarnya..kenapa dia orang tk repot kalau ada bukti sebaliknya siar kt blog..nampak sgt fitnanya..

      Delete
    5. Setuju TM. Pihak Amerika nak tumbangkan BN pasal Najib dah bersekongkol dengan China Komunis dan mengamalkan Klepetorasi dan Rasuah. Mat Salleh ini walaupun bukan Islam tapi upholds integrity at the highest order.

      Delete
    6. Ted samdol, kau rasa bila dh bt,krjaan ph benarkan disiasat,bt masa skrg mana2 repot yg mlibatkan ph dibakul sampah aja

      Delete
    7. Jangan dok layan ted 3/4 tu.

      Delete
    8. Agi Idup lagi GELABAH.NGO US dah mula campur tgn dgn membantu DAP dan koncu2nya utk tumbangkan BN pd 2002..Madey pencen 2003..Pak Lah ambik alih kemudiannya.DSNajib jadi PM pd 2009..dimana logiknya kleptokrasi dtg dari DSN? Apa yg berlaku adalah,Madey dah mula berpakat dgn LKS utk menerima bantuan/sokongan luar sebelum dia pencen 2003..Malang bagi Pak Lah jadi PM hanya utk 6thn aje akibat mainan politik Madey Kerali ini..2009 bila DSN ambik alih PM,serangan Madey terhadap BN/UMNO berterusan sehingga tertubuhnya PPBM selepas keluar UMNO..Madey lah PETUALANG BANGSA MELAYU sebenarnya.22 thn Madey jadi PM Kronisme dan Nepotisme berleluasa tanpa dpt disekat..cakap banyak,ISA pasti digunakan..Yg hapuskan ISA adalah DSN..bkn Mamak Kerali yg diktator sehingga kini

      Delete
  3. Khairulryezal osmanAugust 6, 2018 at 8:17 AM

    KANGKUNG LEBIH TRENDING BERBANDING TOMATO!! SETAKAT NI XDE PUN RAKYAT SEBUT2 TOMATO SEBALIKNYA KANGKUNG NAJIB LEBIH POPULAR!! JALIL BACKER KECEWA TAK DPT JADI PENGARAH JASA LEPAS NAJIB TUMBANG,JALIL NI BERLIDAH BIAWAK,HABIS DUIT BLOGER DIA TELAN.!! NAJIB BAGI DUIT PADA CYBERTROPER BN TAPI JALIL NII REMBAT SORANG2.MAMAT NII MMG HARBI.

    ReplyDelete
  4. Mungkin itulah yang PAS rasakan.. Dan ber ia-ia umno sokong. .

    Hadi lebih baik dari Najib, Mahathir dan Anwar.

    Tuan Ibrahim lebih baik dari Wan Azizah, Zahid dan Muhyiddin. .

    Ringgit kukuh, ekonomi meningkat, sosial selesai, jenayah dan korup sifar..

    Bukan setakat Malaysia, di peringkat antarabangsa Israel pun takut usik Palestine..

    Tak pasti, salah cermin atau tak tengok cermin?



    .........

    Lebih elok PAS bawa isu seperti ini untuk diketengah dan diperjuabgkan, tunjuk nilai murni dan bukan politik 24/7.


    MEJAR ZAIDI MOHON DOA DARI SEMUA RAKYAT MALAYSIA
    HARAP ATM LULUSKAN PENCEN UNTUK BELIAU ESOK (ISNIN) 6 OGOS

    https://m.malaysiakini.com/news/427189

    Assalamualaikum w.b.h. Saya Hj Zaidi bin Ahmad (bekas juruterbang jet pejuang TUDM berpangkat Mejar) yang dipecat dari TUDM pada 2015 kerana membuat laporan polis dakwat SPR tidak kekal pada PRU13 dengan ini, dengan segala rendah hati memohon kepada semua rakyat Malaysia agar dapat mendoakan supaya pihak Angkatan Tentera Malaysia (ATM) akan meluluskan permohonan saya untuk mendapatkan pencen dan ganjaran penuh tamat perkhidmatan setelah berkhidmat selama 26 tahun dalam TUDM. Segala bacaan Yaasiin, solat hajat, tahajud dan doa tuan2 dan puan2 saya dan keluarga dengan ini mengucapkan terima kasih yang tidak terhingga dan kami sekeluarga mendoakan agar tuan2 dan puan2 sekeluarga akan panjang umur murah rezeki dalam keberkatan insyaa Allah aamiin. Allah SWT telah berfirman (maksudnya): "Barangsiapa bertawakkal kepada Allah maka Allah akan memberikannya jalan keluar (dari masalah yang dihadapinya) dan akan menganugerahkannya rezeki dari sumber yang tidak disangka2"

    Mohon sokongan dari semua rakyat Malaysia dengan lawati dan like Fb Page saya *Sokong Mejar Zaidi TUDM

    Sekian, terima kasih. Wassalamu'alaikum w.b.h.

    Kepala Batas
    013-4061517 (Whatssapp saja)

    # VIRALKAN SEBAGAI SATU BENTUK SOKONGAN TKSH
    Kluangman at Sunday, August 05, 2018

    ReplyDelete
  5. Apa kerja jalil backer sekarang? Menganggur? Kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia menganggur sekarang,tk lama lagi nk join anwar

      Delete
  6. KENAPA SERANG PERIBADI Ab Jalil Backer, nafikan lah bahawa IRI dan NED tu betul ke tidak berada di belakang Kerajaan PH? patutlah beria-ria PH masuk iktiraf LGBT
    tak payah la spin kelain,

    ReplyDelete
  7. PATUT PUAK KAFIR BERKUASA DALAM PH, BERSATU DAN TUN M MACAM IKUT JE, TAPI KLU TGK MARINA MAHATHIR LIBERAL APA KAMU HARAPKAN TUN M PERJUANGKAN ISLAM?

    ReplyDelete
  8. kafir DAP diam je sebelum PRU, lepas PRU baru baru tunjuk kuasa

    ReplyDelete
  9. dah tak mampu jawab isu IRI dan NED, macai PH serang ab jalil backer je lah mampu

    ReplyDelete
  10. Suruh rakyat patriotik. ..bla.. bla... bla... Diorg sendiri gadai maruah menyembah amerika. Mamat tu ckp dia jumpa Tun di pej perdana menteri shortly after ph menang, maknanya nak beri tekanan kat tun lah tu. Tuntut apa yg patut dituntut. Ini lah salah satu yg tun maksudkan 'better the devil u know'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada gambar tak masa dia jumpa Tun M..............????
      Kalau takda, maknanya cerita sengaja diada-adakan.
      Takat cakap je, siapa pun boleh.
      Tiada bukti pun dia ada jumpa Tun.

      Delete
  11. Kebenaran itu wujud, apa masalahnya, klu dalam pertandingan untuk mendapat kemenangan sesiapa saja akan cuba dapat bantuan dari org lain,, itu hakikat tak perlu kita pertikaikan sama ada kafir atau muslim, sebagai contoh berapa ramai org politik Melayu muslim yg mendapat bantuan atau rasuah untuk parti dan kepentinggan peribadi dan yg menyedih kan mereka ahli politik melayu kononnya islam sejati krn selalulpergi haji dan umrah sanggup menjual kuasa bagi mendapat kan laba dan habuan, itu tidak termasuk salah guna kuasa untuk pengaruh kepentingan sendiri,,
    Cuba hari ini seorg ahli politik terutamanya dari umno keluar dan bersumpah menyatakan bahawa mereka tidak pernah SATU SEN pun ada mengambil atau mendapat yg di panggil duit tepi tampa titik peluh,

    Berbalik pd cerita minta bantuan dari luar,, Nik Aziz juga pernah becakap kita boleh berkawan dgn setan dan TunM mengunakan perpatah matsaleh kenal setan yg kita tahu lagi baik dari kenal setan yg kita tak kenal
    Mungkit ayat penulis tak berpa jelah tapi itu lah maksud TunM dan Nik Aziz

    Adatak kita dengar org kafir yg cucuk hidung pijak bara api pikul kavadi ckp mcm tu,
    Persoalanya adalah kenapa org luar nak bantu adalah kerana org luar nampak yg org Melayu Malaysia hanya pandai bercakap ugama dan Islam tetapi di melaksanakan apa yg di tuntut oleh Quran dan Islam,,

    Kebanyakannya mengunakan Islam sebagai senjata politik untuk berjuang tak kira lah dari parti mana
    Bayang kan jika pemimpin kita jujur amanah dan telus serta berani , agak agaknya lah berani ke org luar atau org dalam negara sendiri nak sentuh kita,,
    Mereka semua akan fikir jangan cari penyakit
    Mcmna rakyat Singapore takut pd Le kwan yew
    Tak berani lansung,,

    Sudah sudah lah tu abaikan org luar tengok org kita sendiri yg kenal org kita adalah kita sendiri jadi hentam sahaja lahhh

    ReplyDelete
  12. Barang bila nak turun kan harga, kos tinggi sekarang dan jualan jatuh menjunan
    Jangan naik kan gaji naik kan nikai mata wang
    TunM pergi jepun lagi buat apa tu? Kesian TunM ,,
    Sisterm penyampaian kerajaan masih lemah dan amat lemah
    Yg kalah buat cara dah kalah yg menang yg salah kan yg kalah
    Kesian rakyat di bawah, org politik dan ketua jabatan kerajaan tak mengapa mereka banyak duit tepi(buka semua tapi kebanyakan) tak percaya cuba tengok kehidupan mereka sepadan tak dgn gaji,,
    TunM kata gaji PM tak besar,, itu MO1. Tapi mcmna yg lain gaji mesti kecil dari PM tapi hidup besar dan mewah. , ahhhhh letihhh

    Tanam sayur ajelah rakyat jelata kemudia dah kaya bayar incometax 22% kemudia org politik curi duit kita itu melalui projek dan mcm mcm lagi bagi menhalal kan syarat,,
    Yg mampus kita semua,,
    Profesor2 yg ada kat Malaysia ni pun semua boleh di panggil profesor kankung buat ckap PRamlee L E M B U,
    Satu guna pun tak de

    ReplyDelete

  13. Maaf keluar tajuk

    Ada blog pembangkkan cuba bermain batu api dengan mengatakan bahawa orang PAS tidak mengundi BN. Saya sebenar bukanlah ahli PAS, Disini saya akan memberi bukti bahawa majoriti orang PAS telah mengundi BN di PRK Sungai Kandis

    Cuba kita imbas kembali keputusan PRU14 dulu

    PKR mendapat 23998 atau 53% dari jmlah pengundi
    BN mendapat 15427 atau 30% dari jmlah pengundi
    PAS mendapat 7573 atau 17% dari jumlah pengundi


    keputusan PRK sg Kandis
    PKR mendapat 15427 atau 62% dari jmlah pengundi
    BN mendapat 9585 atau 38% dari jmlah pengundi

    Cuba lihat undi BN telah meningkat dari 30% dalam PRU14 kepada 38% dalam PRK
    Bermakna yang 8% kenaikan itu adalah sumbangan dari penykong PAS, Bahkan saya jangka lebih dari itu sebab Bukan Bumi yang yang dulunya mengundi BN telah meninggalkan BN


    Wassalam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bn tetap mng dgn menewaskan calon bebas dgn majoriti besar..kikikiki..

      Delete
    2. Kalah menang adat bertanding samdol, ada masanya menang dan suatu masa bila kburukan melebihi kebaikan akan kalah masanya nnt pasti akan tiba,

      Delete
    3. Ted dah bior.

      Delete
    4. Tahniah Pakatan Haram Jadah. Kalau Tak betul saman la. Korang selalu ckp mcm tu. Skrg samanla kl Tak betul. Sekali barua, selamanya barua.

      Delete
    5. Tahniah d ucapkn kpd umno bn sebab telah mengalahkn bebas..

      Delete
  14. Sorylah.... Setakat cerita blog, tidak boleh dipercayai. Bukan berita rasmi...

    ReplyDelete
  15. Ted si anjing pemburu DAP dah mampus ke belum?

    ReplyDelete
  16. Adakah Mahathir akan gunakan isu ini untuk memenjarakan Anwar kerana umum tahu NGO Yahudi ini bergitu dekat dengan Anwar? Kedudukan Mahathir dikatakan sangat tergugat dan kritikal, bila2 masa sahaja boleh ditendang selepas Anwar menang bertanding Parlimen?

    ReplyDelete
  17. pegi mempoi lr somua biar jadi pelajaran di kedua dua pihak..

    ReplyDelete
  18. kita bergaduh sama sendiri jerlah jawapnya....Melayu dulu kencang kedai kopi....sekarang kencang di alam.maya...bangsa lain.kencang cari duit dan harta utk anak bangsa dan perkukuhkan agama dia org..kita org melayu dok cari saloh org... memang inilah yg musuh melayu maukan...tahniah semua cambahkan negara Malaysia yg baru utk anak cicit kita nanti....ade ker tempat lagi utk anak cicit kita?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini bukan dok cari salah orang, pendedahan penyelewengan Kerajaan PH yang menerima bantuan kafir USA perlu diddedahkan, ini sgt bahaya, USA akan mengawal kita memerintah

      Delete
  19. Make pendekar umur pencacai umno pas ni

    ReplyDelete
  20. Bullshit la.... Tell only when the opposition win... I also can la stupid white guy

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com