pages

Saturday, August 4, 2018

PPBM Ganti UMNO? Kalau Maszlee, Syed Saddiq pun Rakyat Ingat menang tiket DAP, mimpilah



LOQLAQ BETOI HANGPA NOHH....
Jika betul PPBM nak gantikan UMNO maka PPBM perlu ketengahkan watak2 pemimpin yang bukan saja berani dan lantang tapi perlulah berjiwa NASIONALIS tegar! 
Letak muka2 baru yang berpendidikan tinggi dan dihormati, jangan recycle muka2 lama yang UMNO pun reject. 
Sekarang ni rakyat makin cerdik. 
Depa tau PPBM ni laku sebab aura Tun M jer. Lain2 depa tak nampak apa bezanya PPBM ni dengan parti2 liberal yang lain. 
Cuba tengok berapa ramai menteri, timbalan menteri atau AMPT dari PPBM yang berani cakap pasal Melayu-Islam-Bumiputera terang2? 
Boleh kira dengan jari beb kalau ada pun. 
Duk sibuk beriya2 sokong UEC, biarkan pengganas LTTE, cover Kula, cover menteri pro LGBT, layan tuntutan Sabah & Sarawak macam nak autonomi jer dari negara ni... 
layan puak2 istana yang pandai main wayang jaga bisnes sendiri... 
habis tu korang nak tengok negara ni jadi pecah-belah sebab semua pihak buat kepala sendiri? 
Caca marba habis. Yang jujur, berani, cerdik dan tak pandai jilat orang atas korang biarkan saja dalam parti. 
Suara org2 muda pun korang buat bodoh. 
Ramai pejuang2 dari awal yang fresh hangpa tak angkat pun jadi ahli majlis, bertanding dlm PRU dan masuk EXCO... nak masuk kabinet apatah lagi, pastu hangpa suruh depa setia pada parti. 
Wei... yang hat mai tolong PPBM pacak bendera ni semua hangpa pikir ada kerja tetap ka? 
Depa nak bagi makan anak bini jugak. Tapi yang diangkat ialah kroni2 BPN... kroni2 3M... kroni2 org2 lama UMNO yang cari makan masuk PPBM. 
Takdak nak pikiaq utk susun pemimpin pelapis hat elok2 utk masa depan parti dan negara. 
Semua duk jaga pungkok masing2. Biaq Tun M sorang ja duk pikiaq segala bala. 
Satgi kalu Anwar naik jadi PM hangpa tengok la ramai ke tak yang lari pi masuk PKR sebab rasa PPBM ni tak pandai jaga akar umbi. 
Silap haribulan PH jatuh hancur sebab PPBM dilihat tak mampu tarik sokongan org Melayu sendiri. 
Sibuk nak jaga hati boss dan kaum lain. 
Yang kaya dan tua tetap dapat tempat, tapi yang baru dan cerdik ni hangpa buat jadi macai ja. 
Ni page bukan sebarang page ok. 
Hangpa nak page yang jilat pungkok pi tengok page2 rasmi parti. Ni page suara orang biasa bawah. 
Kami balun ja sapa hat loqlaq. 
Barua UMNO dan PAS jangan ketawa pulak, hangpa lagi loser tak mau berubah.

25 comments:

  1. PPBM tak cukup calon terpaksalah pilih mana yang ada jadi menteri.parlimen pun menang berapa butir je.yang jadi menteri wakil PPBM tu toksah dok perasan hebat sangat la.anda dipilih semata mata nak cukupkan kuota.
    Kalau rasa nak lama jadi menteri bercakap tu pakai akal sikit.berjuang untuk bangsa melayu.bukan sekadar retorik tapi kena buat.
    Banyakkan membaca baru ble jadi leader.bukan banyak bercakap tapi merapu

    ReplyDelete
  2. terbaik orang bawah PPBM, la syed sadiq tu PPBM ke? tak sesuai lah, aku cadang dia masuk DAP atau sister in islam

    menteri mujahid tu sesuatu masuk komunis

    ReplyDelete
  3. Ada lagikah PPBM? Yang pasti Bersatu adalah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau org PPBM sendiri pun tk tau PPBM masih ada atau tidak lagi haru le, PPBM yg didaftarkan , nama BERSATU tu panggilan je, tu pun lepas PH memerintah bru boleh guna BERSATU, dulu tk leh

      Delete
    2. Maknanya orang Umno memang tak tau sebab PPBM sudah tiada sekarang hanya dikenali Bersatu bermula 20 Julai 2018. Kalau nak komen biarlah ada fakta.

      Delete
    3. Rujuk http://www.bersatu.org
      Nama masih Parti Pribumi Bersatu Malaysia juga dikenali sebagai BERSATU. . ini fakta ngok

      Delete
    4. Rujuk astroawani 20 Julai 2018

      PETALING JAYA: Parti Pribumi Bersatu Malaysia kini akan dikenali sebagai Bersatu dan bukan lagi PPBM.

      Pengerusinya Tun Dr Mahathir Mohamad berkata perkataan 'Bersatu' bukan sahaja akan digunakan pada logo parti tetapi bagi slogan parti.

      "Sebelum ini ada bantahan daripada pihak berkuasa.

      Namun, kini, parti ini merupakan sebahagian daripada pihak berkuasa, jadi tiada masalah," katanya.

      Beliau berkata demikian selepas Mesyuarat Majlis Pimpinan Tertinggi Bersatu di Menara Yayasan Selangor petang tadi.

      Selain itu, beliau turut berkongsi bahawa pimpinan parti sedang berbincang mengenai kaedah untuk melakukan pemilihan pimpinan di peringkat bahagian dan pusat.

      Dr Mahathir turut memaklumkan bahawa pimpinan parti telah memutuskan untuk ambil tindakan tatatertib terhadap ahli yang telah mensabotaj parti ketika Pilihan Raya Umum ke-14.

      "Ada yang digantung dan ada yang akan dibuang. Namun, tidak perlulah saya beritahu siapa orangnya," katanya.

      Delete
  4. MELAYU DALAM PH SEKRANG SEMUA LIBERAL SAMA MCM KJ, PUAK NI SAMA SAJA DENGAN ORANG KAFIR ANGGUK JE SEMUA, APA YG LIM KIT SIANG NAK MESTI SAMA DENGAN SYED SADDIQ CONTOHNYA MANSUHKAN BTN, IKTIRAF LGBT, IKTIRAF UEC,

    SYED SADDIQ NI UMUR 26, KLU GRAD 24 TAHU BARU 2 TAHUN PENGALAMAN DALAM HIDUP, TERUS JADI MENTERI, MMG HANCURLAH, BERCAKAP PANDAI LAH DAH DEBAT, TAPI JADI PENYAMBUNG LIDAH SYAITAN JE LAH KEJANYA, MANA DIA RETI PERJUANGAN

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iktiraf LBGT dapat AIDS, trend pesakit AIDS di Malaysia dari pengamal2 LBGT terus meningkat berbanding bawaan penagih dadah akibat dari aktiviti homosexual!

      Delete
  5. Sampai bila nak diperbodohkan oleh pemimpin yang bercakap pasal melayu dan Islam tapi hakikatnya korup dan kaki kencing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Kluangmanis tok sah nyampuk hal orang tua2. Pi jaga blog sendiri yg hidup segan mati tak mahu tu...

      Delete
    2. Blog orang 'live' dia nak celapak, blog sindri kemut..piirahh...

      Delete
    3. Manis ke cik kluang ni

      Delete
  6. Dokong kluangman..melayu klu pegang jawatan medti kencing..betul tak krluang..lim eguana eng jew tk kencibg..madey lg kuat kencing..anak dpt tander cable optik.

    ReplyDelete
  7. PPBM tak cukup calon terpaksalah pilih mana yang ada jadi menteri.parlimen pun menang berapa butir je.yang jadi menteri wakil PPBM tu toksah dok perasan hebat sangat la.anda dipilih semata mata nak cukupkan kuota.
    Kalau rasa nak lama jadi menteri bercakap tu pakai akal sikit.berjuang untuk bangsa melayu.bukan sekadar retorik tapi kena buat.
    Banyakkan membaca baru ble jadi leader.bukan banyak bercakap tapi merapu

    ReplyDelete
  8. Kluangman..Blogger bonggok boddoh syok sendiri..komen sendiri..blogger sewel

    ReplyDelete
  9. TunM nyawa PPBM
    Umno jgn give up
    Klu Najib,Zahid, Anuar Musa, KJ takde dlm umno lagi baik

    ReplyDelete
  10. Syabas... hentam tetap hentam... suara rakyat dibawah perlu didengar... PH jangan ada feel good factor dan cepat selesa... tindakan yang tidak betul teruskan dikritik dengan gigih dan konstruktif... jangan bagi peluang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menteri2 emergency memang diaorg dah rasa very gooood sgt.buat malu melayu je

      Delete


  11. Siapa mau kawan dengan PH parti yang terbukti telah menipu rakyat yang membuat pelbagai janji kosong.


    ReplyDelete
    Replies
    1. Habis tu nak kawan dgn sape.siti kasim

      Delete
  12. Kalau nk ikut teori, peratusan rendah bukti sokongan PH merosot. Mari kita tgk & kira secara simple math.

    PRU14 Sg.Kandis
    BN + PAS =19,0910 (44.3%)

    PRK Sg.Kandis
    BN + PAS = 9583 ( 38.34%)

    Pengurangan 5.96% undi.

    Sedangkan

    PRU14 Sg.Kandis
    PH menang 55.69%

    PRK Sg.Kandis
    PH menang 61.4%

    Peningkatakan 5.71%..Tahniah PH!

    So teori mengatakan % menurun bukti sokongan kepada PH adalah disangkal sama sekali.

    Copy paste dari FB

    ReplyDelete
    Replies
    1. teori atok fitnah jadi ukuran

      haaa tepuk.. tepuk...!!

      Delete
  13. blogger bodin mintak najib duk diam jangan ganggu umno/bn lagi.. kah kah

    lu sapa wahai bodin nak bagi nasihat haprak kat umno.. lu dah berambus dari umno skg ko jadi bahan atok maha fitnah ko bela ajer atok mahafitnah tu sampai masuk kubo..


    haaa tepukk bodin tepuk dahi ka ko lepas ni..

    dah berambos dari umno ko buat cara dah beramboss...puiiiii..!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive

Total Pageviews