pages

Thursday, August 2, 2018

(PENASIHAT BERKUASA) Tun M sahkan Henti langganan Utusan Malaysia, Menteri tak tahu



Dr Mahathir mengakui langganan akhbar Utusan Malaysia dihentikan bagi institusi di bawah Kementerian Pendidikan namun tiada larangan ia dibaca oleh sesiapa sahaja.

"Langganan dihenti, tetapi kita tak larang nak baca. Nak baca, bacalah. (Namun) kenapa kita nak beli satu paper (akhbar) yang selalu hentam kita. Kita tidak perlu membelinya.

"Sekiranya orang nak membacanya dalam sekolah, di luar sekolah, mereka bebas berbuat demikian. Kita tak larang, bukan kita nak tangkap, nak koyak, nak bakar apa semua, tak dak," katanya.




Sebaliknya Menteri Pendidikan Dr Maszlee Malik tidak mengetahui tentang memo yang dikeluarkan kementeriannya untuk menghentikan langganan surat khabar Utusan Malaysia seperti yang dilaporkan. 

Katanya, beliau tidak pasti tentang maklumat itu kerana beliau hanya berada di Parlimen bukannya di bangunan Kementerian Pendidikan.

Adakah Perdana Menteri mengarahkan Penasihat Menteri, Wan Saiful Wan Jan tanpa memaklumkan kepada Menteri terlebih dahulu. 

Adakah Tun M cuba memberi kuasa kepada Wan Saiful secara perlahan-lahan dan akhirnya akan mengangkat Wan Saiful sebagai Menteri KPM.

Kenyataan Wan Saiful juga agak pelik kerana mempertahankan tindakan beliau menulis memo mengarahkan KSU tanpa pengetuan Menteri. 

"saya rasa tidak patut menteri tahu" katanya 

25 comments:

  1. Bila nak jawab...kenapa makcik bawang hasanah ab hamid (penasihat perisikan negara?) boleh mendahului najib razak mohon perlindungan CIA bagi pihak kerajaan bn?? Najib siap sahkan tak tahu hal ini. Tak tahu lah kalau najib menipu. Ini soal kedaulatan. Lagi penting dari soal suratkhabar utusan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lor...kau ni, bukankah korang kata najib tak bagus, jadi kenapa korang pun ijut buat benda yg tak betul mcm kerajaan lama? Hampeh.kita nak lebih bagus bukan lbh kurang.

      Delete
  2. Jimin Jamban.. Celaka!


    Najib persoal `kecenderungan' Azmin terhadap pakaian dalam berbanding keuntungan Khazanah 6 Bilion

    KUALA LUMPUR 2 Ogos - Datuk Seri Najib Tun Razak mempersoalkan kecenderungan `istimewa' Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali terhadap syarikat dalam talian yang menjual pakaian dalam.

    Bekas Perdana Menteri itu `menyindir’ kenyataan Mohamed Azmin yang menjadikan pelaburan berjumlah RM80 juta dalam syarikat tersebut sebagai contoh polisi pelaburan Khazanah Nasional Bhd. (Khazanah) telah menyimpang.


    Sedangkan, kata Najib, Mohamed Azmin tidak pula merujuk kepada perolehan berjumlah RM6 bilion diraih Khazanah daripada pelaburan dalam Alibaba.

    “Pada ketika ini, pelaburan dalam syarikat dalam talian di India itu masih lagi beroperasi dan adalah peneraju pasaran bagi segmen berkenaan di India serta terus memperkembangkan perniagaan mereka.

    “‘Kerugian’ Khazanah dalam pelaburan ini belum boleh dipastikan lagi. Perniagaan dalam talian biasanya akan mengalami kerugian pada peringkat permulaan namun tidak boleh disangkal, ia mungkin akan meraih perolehan lebih besar pada masa akan datang,” katanya menerusi catatan di akaun Facebook beliau hari ini.


    ReplyDelete
    Replies
    1. Jual bra kepada puteri dan wanita umno sepatutnya tak boleh rugi jika semua pakat beli. Semua saiz ada. Semua cup ada. Rosmah pun boleh tempah letak berlian.

      Delete

    2. Bila macai kuttytaek kasi komen..
      kejahatan mereka disembunyikan pembohongan dan putar belit dimainkan
      takpe dah 3-0..
      next ..Pagoh/ Langkawi... Ameen

      Delete
    3. anaon 11.25.. errkk mak kau tak pakai bra ke masa pegi pasar?
      abis tu mak kau beli bra ke buat sendiri?
      beli kt kedai apek lepas tu tayang kt kaunter mase bayar ke? atau selesa beli online?

      HANCENG bile macai berkata2..

      #prklangkawi

      Delete

  3. Allah Maha Kuasa..
    Pakatan Munafik.. naik dengan fitnah..

    PRK berderet lepas ini..

    sudah 3-0

    PRK Langkawi Insya Allah..!

    ReplyDelete
  4. Cuba siasat GLC SelanGok dan Penang..
    apa untung semua semasa PHngok perintah?

    Ape cerita kes terowong haram, rasuah banglo?

    kenapa disembunyikan?

    mau tunggu mampos lagi seorang baru nak takut Tuhan?

    #hancurpakatan

    ReplyDelete

  5. madey sedang cuba melanggan 'azab kubur'..
    tak sedar diri tua kutuk masih menipu rakyat..
    merompak menyamun 22 tahun lepas tak selesai.. kini tambah lagi..
    celakalah kau mahathir mohamed kutty!!


    ReplyDelete
    Replies
    1. bos kau kata kepala bapak kau..

      Delete
  6. video assmin jamban mau keluar la... nnti depa pakat ini umno pas punya kirja.....

    ReplyDelete
  7. Bapak perompak tua.. tak sedar anak mau tumbang..



    Mokeris botak dah goyang... Kedah mau melayang..

    Jo Bedoh tengah mau carass... si botak anak perompak 'menyebah' kaki wak Jahid..

    tulung..tulungg Wak Jahid..tulun saye.. saye bodoh..

    ReplyDelete
  8. Munafik sama sama pegang..
    Satu pegang merompak nak selamat anak..
    Yg satu lagi pegang merompak sambil tergila nak jd pm..
    Masing masing mengaya anak beranak dan kroni..

    Pengundi ph dpt apa?
    Kena kencengg laaa..

    #hancorpakatan

    ReplyDelete
  9. SEMAKIN HARI SEMAKIN ALLAH TUNJUKKAN KEBUSUKAN PAKATAN HAPRAK-MAHADEY!


    PH membayar hampir RM1 juta untuk posting mengenai Mahathir dan DAP


    Walaupun tak mampu tunaikan janji mansuhkan tol, ptptn dan hutang felda, kerajaan PH mampu membayar sehingga RM12 ribu untuk 1 posting article dan propaganda Tun Mahathir di FB Page Siakap Keli.

    Video-Video Tun Mahathir pula dicadang dikeluarkan oleh pihak DAP. Kos untuk produksi dan pembikinan video adalah tidak diketahui lagi nilai peruntukannya.

    Kerajaan PH juga memperuntukkan sehingga RM300ribu untuk google search, email dan iklan di youtube.

    Kerajaan juga memperunukkan sebanyak RM558 ribu untuk FB Pages DAP dalam Bahasa Melayu dan Cina.

    Jumlah keseluruhan hampir RM1juta. Job untuk media sosial ini nampaknya banyak dapat kepada DAP.

    ReplyDelete
  10. Memang hebat pengurusan Khazanah yg digulingkan oleh Mahathir. Dari hanya mempunyai aset 33 billion kini melebihi 134 billion, apa sangat nak dibandingkan dengan 80 mil? Tapi geng2 tomato ni tahu ke macamana nak tulis angka 134 billions tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 134 billion tu boleh bail out sebuah syarikat kapal yang suatu ketika dahulu hampir bangkrap untuk beratus kali!!!!!

      Delete
  11. PILIHANRAYA KECIL LANGKAWI...TIDAK MUSTAHIL...ATOK 93 TAHUN DAH NAK MAMPUS..DAH DEKAT SANGAT DAH NAK KOJOL

    ReplyDelete
  12. Kahkahkahkahkahhhhh..lps nii 3 juta macaii parti melayu akn beli utusan..zainudin maidin dh ckp utusan prrlu berubah mengikut pengedaran masa bkn sekadar beretorik saja..mujur tk ditutup terus tapi nafas utusan kini sesak..utusan ingat umno masih memerintah boleh cover kerugian..sekarang rasakan..kahkahhhhh..πŸ’πŸ΅πŸ’πŸŒπŸŒπŸŒΆπŸŒΆ

    ReplyDelete
    Replies
    1. woi babi ted.. 'berubah' utusan ikut jd keldai dapig pastu jgn citer bab Agama bab Melayu pastu kene jilat puak dapih lgbt uec semu amau sokong itu macham ke babited?

      Ted MATI (takziah)

      prk langkawi coming soon.. ameen

      Delete
    2. Kahkah..dulu zaman najib kerugian boleh cover sekarang tidak lagii..lps nii prk pekan plk..yahoo..apa2hal kita chari sarapan dulu..kikiki..🍡🍡🍻🍺☕πŸͺπŸ›πŸœπŸπŸ£πŸ²πŸŒ―

      Delete
    3. Skrip bodoh ko.zmn najib lg..bosan le xde guna ko tukar mamak jd pm...asyk salah najib..bodoow

      Delete
  13. ted mahababi..
    ape yg syok sgt ko sokong ph? cer citer sket.ko xnampak ke ph tgh teruk skg tdbir negara? madey dh sgt teruk, mcm bkn die pm ke4.. performance out terok!!
    KJ kate PH KERA-jaan KAJI SEMULA..

    ko org Islam ke org kafir ted?

    dah dkat masuk waktu Subuh da ni..
    ko jenis solat ke tak?

    da mandi wajib ke belom?

    nnt jgn lupa hadir pg penghormatan pd adun seri setia..
    mana tau lps ni ko nk kena praktis upacara untuk mendiang tokong langkawi plk..

    kekekeke

    ted MATI (takziah)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku baru blik chari amoi tadii..kikiki..πŸ‘°πŸ’

      Lps nii nk kempen utk prk PEKAN plk..🐷

      Delete
    2. Cari amoi utk isap kote kau yg lembik tu? Kau jgn nak berlagak mcm mintiri pertahanan selfie laga dada dgn pramugari. Kau tu barua dari kecik sampai nak mampus.
      Mintiri pertahanan kau juga yg sedap selfie sambil torpedo kapla tumpol berdenyut denyut dlm seluar.
      Kau pagi pagi cari amoi suruh isap kote lembik kau.

      Delete
    3. alamak ted 753 dah marah dah tu...ko pun lain kali ko dah suh mak dia hisap kote ko bayarla kan anak dia dah marah dah tu...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com