SILA KLIK

pages

Sunday, August 12, 2018

OKU kecewa Menteri PELAHAP LGBT berbanding Bantu OKU


Aku honestly tak paham la apa LGBT nak tuntut hak.

Kitorang yang OKU ni pun sampai sekarang takde hak. Hak nak bergerak pun susah. Kerajaan buat bas konon untuk OKU kerusi roda bagai tapi bustop pun tinggi sekaki.

Apa fungsi bas boleh masuk kerusi roda kalau kerusi roda takleh naik bustop?

Bangunan pun takleh masuk. Hospital pun takde toilet OKU kat wad weh. Kalau ada satu bank dalam bandar yang ada ramp tu dah kira untung la. Pegi masjid sembahyang kat tempat orang letak selipar.

Tu tak payah cakap la pasal LRT tak semua stop support OKU. Lift? Tak payah la. Yang sihat walafiat ni setingkat pun nak naik lift. Parking OKU pun tak semua tempat ada. Alhamdulillah la abang-abang majlis ada budi bicara bila nampak kereta OKU. Nak masuk certain bangunan/kondo kena lalu laluan belakang, sebab ada ramp untuk angkut sampah.

Hidup dah macam binatang dah kat negara sendiri.

Tak cukup dengan tu, korang suruh LGBT guna toilet OKU lagi?

Toilet OKU ni, yang nak buat projek 5 minit pun masuk. Yang orang normal tak bertimbang rasa tu tak payah cakap la. Geng-geng mak-mak nak tukar pampers pun masuk.

Bro, agak-agaklah.
Hidup LGBT dah terlebih hak dah daripada OKU ni.

Daripada fokus kat LGBT, baik la fokus kitorang ni.

Pegi sekolah pun takleh naik tingkat 4. Naik kantin tak boleh. Tak boleh pegi library.

Kau nak cerita buli LGBT? Kau tengok buli OKU dulu la.

Cikgu OKU kat sekolah kena sumbat dalam stor sukan je.

Masalah kau kecik lah setan.

9 comments:

  1. Tad manoff dh mampos ke senyap

    ReplyDelete
  2. Betul la kata rakyat mcm artikel kat atas ni, rakyat sokong 1000%. Dari buang masa layan bende2 LGBT yang tak berfaedah ni, eloklah sangat anak Yusof Rawa ni selesaikan kes anak luar nikah, khabarnya dah cecah ratusan ribu orang, kalaulah sedemikian banyaknya, kiralah berapa banyak yang dah berzina? (1 + 1) × jumlah anak zina = ?

    ReplyDelete
  3. Orang OKU tulin tidak akan komplain, malah kalau boleh malu nak mengaku OKU.

    OKU bukan satu kelemahan atau kekurangan..

    Satu keistimewaan, sudah istimewa apa lagi nak komplain?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudah2an kau cacat seluruh anggota badan sampai mampos.

      Delete
    2. KD,

      Oh org oku malu..??

      Ok.. kita terima lah.. ada kebenarannya..!

      Tapi LGBT pulak membising sana sini.. meminta agar diiktiraf dan tidak diskriminasi maksud nye mereka tak tahu malu lah kan..?

      Maknanya mereka lebih teruk dari oku lah kan..??!

      Dah lah LGBT itu HARAM..! Malah, tak tahu malu pulak tu..!

      Yg antara kita pulak ada yg sokong kelakuan mereka itu.. perghhh lebih teruk dari oku lah kan..??!

      Tapi aku pelik dgn kau lah KD,

      "Satu keistimewaan, sudah istimewa apa lagi nak komplain?"

      Cuba jelaskan ayat tu..

      Sebab aku lihat oku mereka tak complaint diri mereka oku.. mereka complaint akan kemudahan awam dan fasiliti awam utk mereka gunakan adalah terhad..!

      Ini adalah satu perkara yg wajar utk kita berikan perhatian berbanding pengiktirafan dan hak kesamarataan terhadap golongan LGBT..!

      Apakah tidak perlu kita lihat isu ini dgn lebih mendalam berbanding isu LGBT yg tentunya sudah HARAM..? Dimana hukum HARAM itu pula dibuat oleh ALLAH..!

      So, apa pandangan kau KD..?

      Jika oku adalah istimewa.. LGBT pula adalah apa..?

      # ulas tentang oku dan LGBT sahaja.. jgn babitkan hal lain.. hal lain, isu lain..!

      #Mohon Hidayah Dan Pertunjuk Dari Allah.. aamiin..


      Delete
  4. OKU akan pelik melihat manusia yang dikatakan tidak cacat tetapi komplain macam tak pernah bersyukur.
    Mungkin fizikal mereka sempurna tapi buta hati, buta perut, cacat otak.

    ReplyDelete
  5. Tak kira kementerian kesihatan ke, KBS ke, Menteri Agama-Agama Langit ke, sumua akan sokong LGBT kerna itu arahan America. Amerika bg dana pilihanraya kepada DAP DAN PAKATAN HARAPAN ingat free ke, bila bagi dana, PH kena perintah ikut kehendak KAFIR AMERIKA lah, diaorg mmg nak LGBT sbb itu je boleh halang kemajuan dan kejayaan Islam, diorg tahu Islam akan kembali gagah bermu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selama ni siapa memerintah? Selama ni memang tak ada LGBT kah? LGBT ni wujub bersama dengan kerajaan baru kah? 60 tahun perintah tapi tak selesai tapi suruh kerajaan 3 bulan selesai sekelip mata. Apa punya bahalol lah....

      Delete

Sila Klik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com