SILA KLIK

pages

Sunday, August 12, 2018

Mujahit Mujahil : MENTALITI MENGALAH


MENTALITI MENGALAH.

Golongan liberal berunding untuk mendapatkan tujuan fasad mereka. Kita pula berunding untuk menunjukkan kononnya kita terbuka, tanpa menyediakan ketetapan-ketetapan yang perlu dipertahankan.

Mereka berunding untuk memperjuangkan doktrin kesesatan mereka. Sementara kita berunding sekadar mahu hebahkan kepada dunia bahawa kami orang Islam tidak ekstrim seperti yang dipersepsikan.

Maka akhirnya perundingan berakhir dengan sekadar bersetuju untuk tidak bersetuju dan kemenangan moral selalunya berpihak kepada golongan perosak. Tiada apa-apa yang kita capai.

Inilah akibatnya, keliru dalam membezakan antara salah faham yang perlu didialogkan dan motif tuntutan fasad yang perlu ditangani segera. Realitinya hari ini, kuasa sangat mudah digunakan untuk menyekat kumpulan Islam. Namun kuasa yang kelihatan ganas tadi cukup lunak pula apabila berdepan dengan golongan liberal. Bukankah itu diskriminasi terhadap Islam?

Abdul Mu'izz Muhammad
11 Ogos 2018.

21 comments:

  1. akhir zaman nabi pernah berkata .. akan keluar manusia yg hina dan buruk perangai akhlak.. iaitu alim ulama yg mencintai dunia dah takut pada mati.

    Cerdik pandai agama suma dah masuk lubamg gua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sapa cerdik pandai agama tuu..tlg listkan..pork u..kikikiki..

      Delete
  2. CELAH GELEGAR - Mencari Kebenaran yang Sebenar


    Tak habis2 lagii kerr psl mujahid..carilah isu lain..pas sendiri menyokong LGBT..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko pula penyokong benda yg keluar dari lubang taik..kikiki

      Delete
  3. sdra ted,

    before GE14, i followed "politically and religiously" Celah Gelegar (CE) Blog WITHOUT FAIL so much so that I do not mind spending almost 10K in bringing my voting family members to vote. The result was superb and we even had kenduri makan selamat among family members and friends.

    Now....what do we have....CE panning the issue of Mujahid vis LGBT/pluralism/liberalism/athiest and so forth!

    CE, let me ask you what do you want Mujahid to do...SHOOT THEM....HANG THEM...POISON THEM....WHAT????? Do not get me wrong...i am NO SUPPORTER of all these......we have to respect them as humn beings albeit slow painful and full of patience actions to bring these peolple to realities of life.

    These grouos are not asking for rights to get married amongst same sex or what have you. Some of them have good education, employed as professionals, pay taxes etc etc. Ingatlah kita semua hamba Allah.....kita cepat melatah....dosa ini dosa itu sehingga kita lupa dosa pahala hak Allah swt. Banyak car lain untuk bring them back to society. In this situation i like Ustaz Kazim approach or that mualaf uztaz yang mendampingi mereka ini....yes slowly painfully with full of patience. Ini tidak nak kutuk menteri agama...mengalah lah, tunduklah....Allahuakbar......

    Yang mufti agamawan muslim ngos bukan main kutuk ini itu....tapi dalam kes penyamuna perompakan penipuan kewangan negara mereka BISU PEKAK DAN BUTA

    Cubalah selamatkan negara dari kehancuran.....

    CE....terpulang padaa anda untuk terus perjuangkan PANNING hatred for menetri agama ini.....ingatlah kita semua akan hadapi Allah swt......masa itulah kita akan dihisab...not based on these ulamas that ulamas or what have you....wallahuaklam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inilah kafir yg tk faham2, tk mahu faham, hanya mahu semua ikut dia saja

      Tiada siapa suruh tembak LGBT, malah Islam mahu mereka ditarbiah untuk kembali kepada fitrah. Tetapi bukan mengiktiraf atau menerima kemungkaran LGBT,

      Diam2 panggil bagi nasihat, buat kursus, pulihkan mereka, tetapi sebaliknya mujahid buat sidang media seolah2 mahu bg tau Amerika yang bg dana untuk menangkan PH masa PRU bahawa kami telah ikut arahan kamu untuk bersama iktiraf LGBT

      Delete
    2. Anon 8:14..siapa yg ikhtiraf lgbt nii..kenapa ko bangang sgt..ambil separuh2 apa yg dikata mujahid..atau ko mmg macaii bangang abadi..kikiki

      Delete
    3. Kalau tk reti english tulis melayu lah, terbelit2, dasar puak liberal, nak tunjuk bersama kafir amerika

      Delete
    4. Ted manoff, iktiraf tk perlu bg sijil lah bodoh, tindak tanduk Menteri jahil tu dah jelas, semua ikut arahan US, maklum lah dana pilihanraya rupanya puak kafir yg dibelakang, perintah negara pon mesti ikut kafir US le. Betul rak tad manof,

      Delete
    5. Boleh bagii bukti yg mengatakan mujahid iktiraf lgbt..us..? Us apa plk nii..bkn najib kerr yg minta bantuan cia..boddow punya macaii..

      Delete
    6. Kesian ted manof ni, sorang2 pertahankan kekufuran, teruskan, usaha tangga kejayaaan, Yahudi skrg berjaya hancurkan Palestine tp akan hancur selepas ini, tunggu masa, Allah itu benar, tad pun mungkin berjaya tapi akhirnya akan hancur bila berdepan kebenaran Allah

      Delete
    7. English berterabur

      Delete
    8. ted,

      just be patient. we have malays thinking they are muslims but of course their words are far from telling that they are muslims.....

      mujahid tak pernah iktiraf lgbt and the likes

      mujahid tak pernah setuju untuk sokong lgbt and the likes

      mujahid wants every citizen of this country to understand that lgbt or what have you are as human as all of us. they were created by Allah swt. kita tak seetuju mereka kahwin sejenis, kongsi tandas dengan perempuan. tetapi mereka ada hak untuk co exist in this country. itu saja......

      malang kita beretorik pasal lgbt tapi kita bisu pekak dan bujta pada penyamunan penipuan dan perompakan......

      Moga allah swt membuka mata dan minda mereka2 ini yang terlalu jumud tak dapat bahas isu yang sebenar....wallahuaklam

      Delete
  4. Kemungkaran mujahid perlu dilawan habis2, itu arahan Allah agar kemungkaran ditegah tanpa kira dia mujahid atau sapa2 saja

    ReplyDelete
  5. Aku sokong CG, Islam, Melayu dan negara mesti dipertahankan. PH sedang sikit2 tekan Islam, sikit2 tekan Melayu akhirnya cuna india pendatang dapat hak sama, lawan tetap lawan, tak kira ted manof ke kafir ke kami sapu, bujur lalu melintang patah, kalau aku admin CG aku dh delete semua komen kafir dan ted manoff

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 8:14@8:20..elok ko pergii mamposs..

      Delete
    2. Ted manoff kena matang lah, tak semua orang sama jahil dgn ted, sabar ye, kat Malaysia ni masih ramai Orang Islam tau Tad, kalau tk ikut tad, jgn kata pergi mampos, kata Malaysia baru ni terbuka, bebas dgn pandangan masing-masing, kena hormat pandangan org lain, matang lah macai

      Delete
  6. Nak sangat jadi kaum lut ker. Tak sabar2 nak tengok kemurkaan ALLAH. Lgbt ni mengada2. Belajar ugama tak nak. Kiblat kebarat. Sex manic.
    Kalau ikut sejarah kaum lut... jika mereka ini dibiarkan berleluasa... akan sampai satu tahap, mereka ni tak boleh tgk lelaki jambu, mereka akan tangkap dan rogol. Nanti budak nak pergi sekolah pun tak selamat. Sejarah berulang2, sila ambil iktibar. Tu pasal subject sejarah penting

    ReplyDelete
  7. The way i see it, ini adalah nasihat from one muslim to another muslim. Kami disarankan saling nasihat menasihati. Takkan nasihat pun nak marah

    ReplyDelete
  8. Kena guna satu istilah lagi Admin! Mujahat.

    ReplyDelete

Sila Klik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com