SILA KLIK

pages

Saturday, August 11, 2018

LGBT makin Parah, Menteri Masih "Bodoh" : Dr Kongsi Kisah


“Pakai glove, saya suspect dia HIV positive”

Aku pesan pada staff nurse bertugas bila seorang pesakit lelaki datang dalam keadaan tenat. Muka aku serius.

Kurus, cengkung, tak bermaya, datang sebab tak boleh makan dah sebulan sebab ada kulat dalam mulut. Terlantar dah 2 bulan. Batuk 2 bulan, seminggu cirit-birit najis hitam. Harini datang sebab dah 3 hari demam - high grade.

“Ambik vital sign, prepare branula and drip, ambik FBC” aku beri arahan.

Aku tenangkan ahli keluarga yang datang bersama pesakit. Mereka keliru tak tahu apa punca penyakit pesakit tersebut sampai terlantar 2 bulan tiba2.

Bila ahli keluarga keluar, aku tanya pesakit beberapa soalan.

“Maaf Encik, untuk dapat rawatan yang lebih baik saya nak tanya beberapa soalan”

Aku bertanya jika dia mengamalkan high risk behavior. Kebiasaannya jarum suntik dadah dan s*ks bebas.

Dia mengangguk bila aku sebut s*ks bebas. Aku bertanya lanjut. Satu pasangan atau banyak pasangan? Kenalan atau orang yang tidak kenal? Lelaki atau perempuan?

“Lelaki” BINGO. Dari awal aku dah agak.

“How regular? Encik kenal lelaki tu?” selamba aku tanya. Tak banyak masa dah aku tanya sambil buat prosedur berjaga2.

“Sekali, saya kenal tapi masa tu tak tahu dia ada HIV. 3 bulan lepas baru saya tahu saya ada HIV. Saya tak jumpa doktor dah lepas tu”

BP low, FBC dah macam DIVC features. Mungkin lama sangat dah in sepsis. Cepat2 aku refer case ke hospital berpakar. 

Korang tahu berapa banyak dah kami jumpa kes macam ni sepanjang kerjaya kami. Sehinggalah bila pesakit macam ni datang je, kami dah boleh agak dah. 

Bukan sahaja orang biasa, malah ada dari kalangan pelajar, penjawat awam, artis, selebriti, orang ternama. 

Ya,masyarakat kita sedang sakittt. Sangattt sakitt. Jika ia di samakan seperti kanser, ia sedang membarah dan menular. 

Bila mereka datang sebagai pesakit,kami beri rawatan yang terbaik. Kami tak pernah sia-siakan. Tapi belas kasihan kami tidaklah sehingga kami setuju hak anda diperjuangkan.

Maaf. 

Saya doktor, saya katakan tidak kepada LGBT.
Maka ISLAM mengharamkan LGBT

#sayNOtoLGBT
##SILASHARE

FB : Syaidatul Syakila Aini

5 comments:

  1. Cerita palsu..baca boleh perchaya jgn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok ted..

      Katakan lah berita itu benar2 palsu..!

      TAPI JANJI ALLAH TENTANG BALA YANG AKAN MENIMPA UNTUK KAUM YG MENGAMALKAN LGBT ITU PALSU ATAU TIDAK..???

      HUKUM ALLAH MENGATAKAN LGBT ITU HARAM BETUL ATAU PALSU..???

      HUKUM ALLAH BOLEH DI MINTA PINDA ATAS HAK ASASI ATAU TAK..???

      citer dan ulas pasal LGBT sahaja..! JANGAN BABITKAN HAL LAIN..!

      Delete
  2. Dia tu doktor. Kau je yg bodoh Teddy bear anak Matnor wei. Yang pastinya..dia lg cerdik pada kau.

    ReplyDelete
  3. LBG Lesbian Biseksual dan Homoseksual golongan yang dilaknati Allah. Transgender kalau mereka memilih salah satu fitnah sama ada lelaki atau perempuan itu yang sebaiknya. Kampung halaman kaum LBG terus musnah ditelan bumi, lihat di internet dead sea sinkhole...

    ReplyDelete
  4. Jgn jgn ted ni kaki main belakang... Tak pun belakang dia yg dia kasi org main...
    Sampai begitu sekali ted manoff membela lgbt..

    ReplyDelete

Sila Klik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com