SILA KLIK

pages

Tuesday, August 7, 2018

KEHADAPAN Kakak Siti Kasim yang dikasihi



Ke hadapan Kakak SK yang dikasihi dan disayangi,

Kakak SK perlu faham bahawa bukannya kakak dan geng kakak sahaja yang undi, orang lain juga undi. Jangan perasan kakak and the geng sahaja yang mengundi masa PRU lepas. Ramai yang mengundi pun tak mengundi untuk LGBT dan aktiviti songsang berleluasa. 

Kakak and the geng undi untuk memastikan kerajaan yang progresif dan rasional pemikirannya begitu juga dengan kami tetapi apakah kakak sendiri bertindak rasional apabila membuat isyarat lucah di satu forum dahulu dan memaki hamun polis dan orang lain yang tak bersetuju dengan kakak? Itu seperti orang kurang rasional sahaja.

Apakah rasional apabila kakak and the geng perjuangkan hak geng kakak tetapi bila orang lain perjuangkan hak mereka ditempelak pula oleh kakak and the geng. Takkan lah hanya kakak and the geng sahaja yang ada hak kot, kakak oi atau kakak and the geng hanya perjuangkan hak yang kakak and the geng mahu tetapi menafikan hak orang lain? Rasional ke kakak?

Kakak and the geng mahukan kerajaan yang progresif tetapi peliknya kakak and the geng sokong pula manusia yang berhawa nafsu songsang tidak ubah seperti manusia yang tiada tamadun malahan seperti binatang yang melampiaskan nafsu dengan apa jua yang dijumpai. Mungkin binatang pun malu tengok geng kakak sebab mereka boleh beza mana jantan mana satu betina. 

Kakak and the geng menyondol lintang pukang seperti khinzir liar apabila seorang Muslim kahwin dengan seorang yang berusia 11 tahun makan dikutuk Islam dan Muslim tetapi kakak and the geng seperti dubuk bisu apabila rupa-rupanya yang banyak kahwin bawah umur atau dalam bahasa kakak and the geng kahwin dengan pedophile majoritinya adalah Bukan Muslim? Atau waktu itu kakak malu mengaku mereka sebagai kawan kakak?

Kakak mengatakan kononnya anak anak kita didoktrinkan dan bukannya dididik menjadi orang berfikiran kritis tetapi bukankah kakak and the geng sedang mendoktrinkan kepada masyarakat pemikiran songsang atau bila kakak and the geng buat itu ialah mendidik tetapi apabila orang lain buat itu dipanggil doktrin? Adakah ini yang kakak and the geng panggil sebagai fikiran kritis iaitu orang lain buat salah tetapi kakak and the geng buat betul? Kritis betul kalau gitu kakak...

Kakak and geng marah bila Dr Mujahid Yusof Rawa cakap pasal pakaian menutup aurat tetapi beliau kan Menteri Agama mestilah cakap agama Islam dan perkara bersangkutan Islam? Takkan kakak nak Menteri Agama perangai macam kakak yang profesion peguam tetapi berlagak macam ulamak Islam & dijadikan rujukan oleh Non Muslim. The blind leading the blind? 

Kakak and the geng marah dan kata bilalah Menteri Agama nak faham bagimu agamamu dan bagiku agamaku tetapi amar makruf nahi mungkar adalah ajaran Islam. Jadi siapa yang tak faham bagiku agamaku dan bagimu agamamu? 

Kakak nak sangat bagiku agamaku bagimu agamamu tetapi geng geng kakak mulut berbau macam bangkai binatang apabila mengutuk agama Islam dan itu kalian namakan hak bersuara tetapi bila Muslim membalas dituduhnya kami ekstrim? 

Geng kakak bukan main seronok kutuk Islam dan masuk campur urusan agama Islam atau ini yang kakak and the geng namakan berfikiran kritis dan progresif? Kakak and the geng nak kerajaan maju dan bukan sekadar cakap pasal agama dan aurat tetapi peliknya kakak ini macam orang frust putus cinta dan tak boleh move on dengan asyik asyik hak LGBT hak LGBT selalu. 

Jangan frust kakak, Ayahanda Abdul Rani Kulup setia menanti. InshaAllah ayahanda dah bagitau akan menerima kakak seadanya. Kipidap dongiap kakak. Ayah Rani Kulup betulkan? 

Kakak SK, janganlah jadi talam dua muka. Bila kakak bersuara itu ialah hak tetapi bila orang lain bersuara itu ekstrim. 

Semoga kakak dikurniakan hidayah oleh Allah dan dilembutkan hati untuk mendalami ilmu agama sebelum kita semua dijemput Allah Subhana Wa Ta’ala. Saya doakan untuk kakak and the geng ya. Kami semua sayang pada kakak and the geng.

Oleh: Firdaus Wong Wai Hung

35 comments:

  1. Siti nii biasa jerr..mungkin media2 yg tokok tambah cerita siti nii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Tak pernah nampak dia berpandangan atau memberi pendapat biasa2..... semuanya naj menangkan kelompok songsang mereka

      Delete
    3. Ted, ko dengan Siti Kasim ni satu kapal je. Tak pyh la nak goreng berdalih di sini. Org melayu dah sedar kesongsangan geng pro kerajaan DAP- PH ko. .

      Delete
  2. Jangan tegor.. nanti Marina LGBT report sama daddy..mampos kamu CG.. mahapiruan sedang cari isu nak alih kepincangan PH laknat

    ReplyDelete
  3. nape si barua ni siang malam lepak kt blog cg..
    ke dia ni troller cg jugak.. puak haprak madey ph ni bkn blh kire.. macam2 setan boleh berlakon

    ReplyDelete

  4. "TERSENYUM TENANG PEMILIK KASUT BABY BERHARGA '2.6 BILLIUN'..MELIHAT RAKYAT DIKENCENG MAHAPENIPU.."

    Insya Allah semoga tuan dipelihara Allah Yang Esa, wahai pemimpin yang kami sayangi, DS Seri Najib Abdul Razak, Allah itu Maha Bijaksana, tuan jatuh dengan fitnah tuan sabar, tuan tak berganjak, sebaliknya musuh tuan yang kelam kelibut, negara kucar kacir..

    Teruslah tuan mengutuskan senyuman buat rakyat yang mengenali jasa baikmu.. wahai paman kami.. DSN!

    Allahu Akbar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khairulryezal osmanAugust 7, 2018 at 9:35 PM

      Coklat jgn lupa bawa. Kahkakah

      Delete
    2. barua madeykutty suam2 kuku nak buat lawak pun tak menjadi.. kah..kah..kah..
      Anak keling botak dah goyang.. kedah mau melayang..

      kah..kah..kahh

      taklamaa dahhh #prklangkawi

      Delete
  5. ada orang tua tua kata , kalau orang yang rambut berwarna dah tentu tak sembahyang sama macam kafir, so open up your mind, is this lady SK a muslim or just a muslim by name..give a thought... sbb tu dia hentam ugama islam.

    ReplyDelete
  6. Dan siapakah yang lebih aniaya daripada orang yang membuat-buat suatu kedustaan terhadap Allah, atau mendustakan ayat-ayat-Nya? Sesungguhnya orang-orang yang aniaya itu tidak mendapat keberuntungan.

    budak ni tengah galak melalak nak lawan aturan Allah n rosul
    tengok berapa lama dia boleh lawan
    ada kalanya Allah biar seseornag tu bagi banayk lagi dosa ynag dia buat
    sebelum Allah rentap roh keluar dari tubuh
    taktulah

    ReplyDelete
    Replies
    1. U merepek apa ni? U tulis pun ta betul.ambil ayat sekerat2. U gila?

      Delete
    2. ko tu betul mana tulis?
      hanceng je lebih.. mahataik kasi ko berapa jotaaa utk jadi tentera mahababi?

      Delete
  7. Khairulryezal osmanAugust 7, 2018 at 10:03 PM

    SIKAP PEMIMPIN DAN POLITIK UM-NO PASS MENYUMBANG LIM KIT SIANG SEBAGAI PM




    Tuduhan lim kit siang dap sebagai komunis tanpa bukti dan sah di sisi undang² sekadar membuka peluang yang lebih luas kepada orang seperti lim kit siang menjadi PM.

    INi merupakan kenyataan dan amaran kepada orang Melayu bahawa politik perkauman dan ugama yang sempit akan membawa padah.

    Kalaupun pemimpin itu seseorang Melayu dan Islam , tetapi jika akhlaknya rendah, amanahnya kurang - lambat laun kedudukannya akan runtuh, contoh nyata apa yang berlaku pada Najib sekarang.

    Malah di kalangan pemimpin umno dan pas, jika mahu dicari seseorang yang berkebolehan + berakhlak + beramanah untuk di tabal sebagai PM, kita tidak boleh jumpa sesiapapun untuk dinamakan...

    Sampai begitu sekali, parti yang otai tetapi pupus dengan pemimpin yang berkebolehan. .

    Yang ada kebanyakan, berkebodohan..



    # ini juga peringatan dan amaran kepada komponan PH berteraskan Melayu.
    Jika ada yang gopoh, tamak, tidak ukur baju di badan sendiri, over politicking...lambat laun terpaksa akur orang seperti lim kit siang terpaksa diterima sebagai PM.

    # Dengan hanya belasan kerusi, tercorot di kalangan komponen, Tun masih muncul paling berkuasa dan sebagai PM (minoriti menguasai majoriti) tetapi peluang dan kesempatan ini tidak akan ada lagi pada mana² pemimpin Melayu selepasnya.

    # PAS yang secara lelucon mengaku "king maker" tidak lebih sebagai alas dan tempat dipijak-pijak oleh umno untuk naik ke atas..





    Kluangman at Tuesday, August 07, 2018

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kluangman Ni Tak suka orang pas umno bersatu tu yang dok cucuk pas Jadi alas kaki umno

      Delete
  8. Fizikalnya macam perempuan TAPI MUNGKIN (tidak menuduh) perasaannya mungkin kepada perempuan juga @lesbian. Lesbian ini suatu jenis kecacatan sama macam orang yang ada kecacatan fizikal seperti buta, pekak, bisu dan sebagainya... Ubat kecacatan perasaan ini adalah kembali kepada Allah SWT, cuba untuk berubah, solat, berusaha, berdoa dan bertawakal... Kesan didikan awal diperingkat kanak2 juga menyumbang kepada perlakuan lesbian...

    ReplyDelete

  9. barua mahataek petik 'bebelan' kelongbangangman?
    kah..kah..kah..

    semakin ketandusan.. rakyat memang belum pulih sokong UMNO tapi rakyat dah BENCI ph mamak haprak.. menifesto boleh dikencing macam tu sahaja..

    kesian DSN, tinggal harta banyak2 pewaris negara ialah kepala perompak dan kapir2 harbi !

    ReplyDelete

  10. mahababi salahkan UMNO/PAS?
    dia yang hancurkan semua. Sebelum Zahid dilantik jadi Presiden lagi Madey dah kasi 1 billion pada kit sial. kemudia madye ikut pelan DAPig.. aturkan semua jawatan2 penting negara kepada dapig.

    Hal ehwal Islam difitnah di kucar kacirkan supaya menambah kebencian dan penghinaan kafir kepada Islam.

    cerita kapal hantu pulak datang..
    ape jenis wayang ini?

    tiba2 kapal, si cine tu tak berani ditangkap atau sengaja takkan ditangkap.
    wayang je.. nk kenceng!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, kalau nak tangkap cina jo lo dah lama boleh tangkap, guna saluran diplomasi, tapi sengaja nak sensasikan cerita kapal mewah yang tiada kena mengena dengan Najib ni...

      Delete

  11. Madey mahapiraun makin menggilaa!!

    apa ke benda 1mdb tuntut harta bukan miliknya..
    memaksa 1mdb tuntut harta 'hantu'. Madey sungguh gila utk melunas dendam pada Najib..


    1MDB tuntut pemilikan terhadap Equanimity
    Oleh Iskandar Shah Mohamed; Dawn Chan; Hafidzul Hilmi Mohd Noor dan Seri Nor Nadiah Koris
    cnews@nstp.com.my
    Share

    Tweet

    Share
    PELABUHAN KLANG: 1Malaysia Development Berhad (1MDB) sudah menuntut pemilikan terhadap kapal mewah bernilai AS$250 juta, Equanimity, yang dikaitkan dengan Low Taek Jho, yang berlabuh di Boustead Cruise Centre, di sini, hari ini.

    Pada satu sidang media, peguam Sitpah Selvaratnam, yang mewakili syarikat pelaburan itu, berkata tuntutan terhadap Equanimity dibuat berikutan ia percaya wang 1MDB disalahgunakan.

    “Mahkamah Admiralti semalam mengeluarkan waran penahanan terhadap kapal ini. Alasan bagi penahanan ini adalah Kumpulan 1MDB membuat tuntutan terhadap pemilikan Equaminity kerana mereka percaya wang mereka disalahgunakan untuk membeli kapal ini.

    “Tuntutan ini berdasarkan kepada dakwaan yang difailkan oleh Jabatan keadilan (DoJ) Amerika Syarikat, Jun tahun lalu. Pengaduan DoJ itu adalah tuntutan yang sah terhadap penalti sumpah bohong, jadi ia adalah penting.

    “Berdasarkan kepada dakwaan itu, tuntutan berkenaan dimulakan dan ia akan dibicarakan pada satu masa di Mahkamah Admiralti,” katanya.

    Sitpah berkata, dalam kes itu, kedaulatan undang-undang tetap dikekalkan.

    ReplyDelete
  12. INI LAH NASIBNYA BILA KEPALA PEROMPAK MENJADI PM MALAYSIA.. KAPAL YANG DITAHAN TAK BERGERAK ADA 'KOS PENYELENGGARAAN' 3 JUTA? KERAJAAN (SANGGUP) TANGGUNG??
    BERLABUH PULAK DI LIMBUNGAN BOUSTEAD.. KRONI SIAPA INI? 3 JUTA x 9 BULAN = 27 JUTA PREEE JE BUAT MINUM TEH BAGI KORPORAT MACAI ELIT..

    ----------------------------------------------


    "Kita menjangkakan proses siasatan itu akan memakan masa antara enam hingga sembilan bulan, namun yakin ia dapat segera diselesaikan.

    "Deklarasi pemilikan itu penting kerana firma guaman yang dilantik Jabatan Peguam Negara bertanggungjawab dalam urusan jualan atau lelongan kapal berkenaan.

    "Kos penyelenggaraan kapal itu dianggarkan berjumlah RM3 juta sebulan. Ketika ini, ia (kos itu) akan ditanggung oleh kerajaan," katanya.

    Beliau berkata demikian ketika ditemui di Boustead Cruise Centre di sini, petang tadi.

    ReplyDelete
  13. KARTUNIS ZUNAR MACAI TETAP PAKATAN HAPRAK MULA MELAWAN TUN TAHIK KUTTY.

    Kartunis penyokong kuat Pakatan Harapan (PH), Zunar mula menunjukkan kritikan terhadap Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad melalui kartunnya yang tersebar hari ini di media sosial.

    Kartun tersebut menggambarkan Mahathir melencong dari jalan “Malaysia baharu” dan menuju ke arah mempertahankan dan membina legasinya, termasuk Formula 1, jambatan bengkok, Khazanah dan “Proton 2.0”

    Kartunis politik yang pernah ditahan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) semasa Mahathir memerintah telah mula menunjukkan kritikan keras terhadap PH.

    Sebelum ini, Zunar mengkritik Menteri Pendidikan Dr Maszlee Malik yang disifatkan mengutamakan hal-hal kecil seperti kasut hitam berbanding reformasi pendidikan yang lebih utama.

    Zunar menjadi musuh ketat Mahathir sejak era reformasi bermula 1998 apabila beliau menjadi penyokong kuat Datuk Seri Anwar Ibrahim.

    Beliau juga menerbitkan banyak buku kartun bertema kritikan terhadap Mahathir, antaranya Lagak Pak Mahat.

    Banyak kritikan melalui karikatur dibuat sepanjang tempoh pertembungan sengit PKR dengan Mahathir dan UMNO.

    Antara kartun beliau yang paling diingati berkenaan Mahathir ialah menggambarkan bentuk litar Sepang menyerupai bentuk muka Mahathir.

    Zunar juga menimbulkan kontroversi melalui beberapa kartunnya yang dianggap melampaui batas termasuk menghina agama dan peribadi pemimpin-pemimpin negara. – Mynewshub.tv

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kutty faham benar yg askar2 Anwar kini menyerangnya dengan bergitu aggresive sekali, zunar, rafizi, nurul izzah, kutty faham benar dengan perangai orang yg beliau pernah tuduh sebagai PELIWAT...

      Delete
  14. Orang "islam" macam kak siti ni bila temu aajaluha x payah di solatkan. ..Abih cerita.Her remains hantar shj ke NIRVANA...Mudah kerja kita.

    ReplyDelete
  15. Khairulryezal osmanAugust 7, 2018 at 11:17 PM

    Jho lo kata rampasan kapal mewahnya tak sah dn melanggar undang2.mula2 tk ngaku lps tu buat uturn. Yg kena maki macai.kahkah.

    ReplyDelete
  16. Punyalah berdegar2 pasal 2.6 billions, 1mdb, akhirnya Najib hanya didakwa kerana penggubahan wang... nak tahu apa itu penggubahan wang haram? Ianya macam makcik2 bawang ditaman2 perumahan MAIN KUTU sesama mereka misalnya 50 ringgit sebulan selama setahun... he..he..kelakar tol!!!!

    ReplyDelete
  17. Macam statement kartun bilamana peguam2 PH berkata memerlukan masa sehingga 9 bulan untuk kenalpasti siapa pemilik sebenar kapal mewah itu? Ish ish awat lama benar amik masa untuk kenalpasti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, dalam dunia moden dengan kecanggihan teknologi REAL TIME awat lama sangat masa diperlukan untuk kenalpasti pemilik kapal tu, rakyat rasa cara mahkamah bekerja juga perlu berubah, macam dah outdated!!!!

      Delete
    2. Macam kes rasuah banglo murah lge, tertangguh2, dah lama sangat, rakyat rasa cara mahkamah bekerja perlu berubah, DAH OUTDATED!!!!

      Delete
  18. PH seharusnya melanti Siti Kasim menjadi senator kemudian dilantik menjadi menteri @ timbalan menteri @ menteri 2 agama.
    Cuba fikir kan

    Kita semua cakap tapi tak laku kan sesuatu buang masa
    Jadi ramai ramai pengundi yg juga rakyat Malaysia yg ingin kan Malaysia baru suarakanlah pendapat agar dapat di dengar denyut nadi rakyat mahukan siti kasim
    NG kOK MENG terang terang bukan islam boleh gunakan hadis dan ayat Quran membodoh kan org islam melayu yg di sokong oleh Ustad suam kuku dari kelantan apasalah siti kasim yg ada nama melayu untuk. Jaga hal ewl agama islam dan agama lain termasuk agama AyahPin

    ReplyDelete
  19. Tkyah hantar Nirvana..ha tar tempat pembakaran jew..abu tabur kt sungai klang..

    ReplyDelete
  20. Atau awet jew..buat sebiji mcm gambar diatas..lwtak kt museum lilin..dapat juga hasilnya..mesti ramai puak lgbt datang melawat idola mereka..

    ReplyDelete
  21. Apa nak heran siti kassim laknatullah ni. ..bapa anti hadis... Anak pun sama... Kalau ikut mrk kata mereka hanya percaya quran... Tapi tengok penampilan nampak mcm penganut al quran ke... Dgn rambut bercolor kuku berqutex...
    Mcm ni nak jadi pemimpin ummah... Lagi cepat negara kita kena laknat... Mcm mcm gempa nnt datang. ..yg ada sekarang ni pun dah cukup caca merba... Tambah yg baru ni pulak...
    Skg pun dah jelas negara di perintah oleh yg ang anti melayu dan islam...
    Silap silap belum habis 5 tahun memerintah... Parlimen kena bubar lagi...
    Tengoklah...silap2 duit zakat dan Baitulmal pun mereka nak ambil dan agihkan sama rata... Penyangak dulu... Tipu duit terang terangan...penyangak sekarang yg kadok baik junjung ni... Terangan dan senyap senyap... Tanpa ada sempadan lagi... Tak kira hak siapa... Semua nak agih sama rata....
    Selama ni pun ada mereka kisah ttg anggota keselamatan yg majoriti bangsa melayu... Bertungkus lumus jaga negara. ..jaga rakyat... Jaga bangsa bangsa mereka? Mmg bangsa tak kenang budi... Tak kenang diuntung...
    Rakyat beralih arah ingatkan menguntungkan .. Rupanya lebeh memeritkan kerana pemimpin2 yg memerintah sekarang ni umpama.... TIKUS MEMBAIKI LABU.

    ReplyDelete
  22. Baguslah bila rakyat makin hari makin ramai dah faham apa itu maksud sandiwara politik utk khayalkan rakyat kebanyakan. Niat mrk supaya rakyat terpesona dgn mainan politik kerajaan liberal DAP-PH. Boleh alih drpd hakikat kegagalan mrk menunaikan janji.

    ReplyDelete
  23. Nyesal ngundi P rice . H igh.

    ReplyDelete

Sila Klik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com