pages

Wednesday, August 1, 2018

[EPISOD BALAS DENDAM] Menteri KPM BATAL langganan Utusan Malaysia bagi semua Bahagian, Agensi, Sekolah, Universiti dan semua Institusi bawah KPM


Sumber Gambar:

7 comments:

  1. Muahahahahahahahahahaha

    KAH KAH KAH KAHHH

    RAKYAT BODOH PAKATAN BANGANG MADEY SONANG

    KAH KAH KAHH..KAHHHH

    negara dah nak bangkrup.. pakat2 rasalah lepas ni.. bukan main2 ini betul2 la macai!


    HASMAH BOTAK JKKK



    ------------

    Firma Malaysia tumpu aktiviti M&A

    Oleh Nora Mahpar
    noramahpar@nstp.com.my
    KONGSI ARTIKEL
    Share

    Tweet

    Share
    KUALA LUMPUR: Firma di Malaysia dijangka lebih menumpukan kepada aktiviti penggabungan dan pengambilalihan (M&A) untuk meningkatkan nilai pasaran masing-masing berbanding melaksanakan tawaran awam permulaan (IPO), demikian menurut firma perundingan pengurusan, Bain & Company.

    "Pasaran IPO tidak begitu rancak seperti apa yang kita lihat sebelum ini... namun kita masih menyaksikan pertumbuhan yang sihat dalam pasaran M&A domestik.

    "Pelabur strategik hanya akan membeli terus aset yang menarik ini dan tidak perlu ke pasaran awam untuk mendapatkan risiko kecairan atau meningkatkan dana," kata rakan kongsi Bain & Company dan pakar M&A, Suvir Varma pada taklimat media bertajuk "Opportunity or curse: Winning in the new age of M&A in Southeast Asia" di sini, hari ini.

    Turut hadir, Ketua Negara Malaysia dan rakan kongsi Bain & Company, Francesco Cigala.

    August 1, 2018 at 4:32 PM

    ReplyDelete
    Replies
    1. malaysia menuju muflis..
      GDP down teruk.. forex lemah..
      fundamentals market tktentu hala..
      Khazanah aset negara bkl melingkup..
      yeaaah...!
      dulu macai 'berzikir' hari2.. now btl2 jadi..
      Tuhan makhbulkan..

      Amiin


      Delete
  2. kali ni betul2 recession la malaysia..

    mampos le madey nk selesaikan..
    kejap kete ke3 le keta tin milo le die dh xbetul otak die pikir..
    die lupa habis psl pertanian ruji dan komoditi terbesar.sawit getah.. indon dah mula potong malaysia..

    macai ph sila hadam! jgn meroyan lg psl imdb!

    ReplyDelete
  3. sudahla pelabor cabut habis..
    eknomi tgh tenat..
    yg boleh tahan sbb apa yg sibibir merah yg kamu benci dn fitnah caci dia tu tinggalkan
    rezab sgt besar, GLC2 yg beraset billiun2 byknya..

    itu jg jd buffer zone smentera semua tu lesap..
    kita masih belum terasa bahangnya..
    lagi 6-8 bulan..we will see bro..

    xyh ckp pandai loyar buruk lah..atau nk main isu imdb..

    skg kenyataan sdg berlaku..
    eknomi tkkn pulih sekelip mata lepas dh hancor teruk skg..

    jika pun seseorng gntikan madey penyangak ni jd pm
    dan sentimenpasaran lngsung xsupport yakin kera jaan penipu ph..

    xpyh nk buat ayat pemanis lah..
    tunggu lps sst dtg..
    harge brg akan mencanak naik.. ramai menganggur lps M&N.

    itu belum masuk lagi isu2 politik dan sosial..
    isu Agama isu kaum isu ketengangang


    mampos la.. INIKALILAH!

    madey memang pengkhianat.. kerana dia lah melayu tertipu berkali2

    ReplyDelete
  4. Tolong sedar wahai orng melayu!!!!

    Bila cina sertai Komunis malaya melaqan.British sebabnya adalah mrk nak rampas negara ini dari org melayu..

    Mrk cina komunis ni sggup bersandiwara menipu ramai melayu bhw mrk mau melawan British utk merdekakan negara bersama sama org melayu, sedangkan dlm masa sama mrk buat urusan sulit dgn China Komunis koumitang utk membantu mrk menawan tanah melayu sebaik British keluar dr tanah melayu.

    Kemudian bila mrk gagal, cina komunis melawan kerajaan melayu dan membunuh ramai asakar dan polis melayu. Sebab itu bila cina menang PRU 1969 mrk mahu menghalau melayu, namun 13Mei mengundang bala lalu mrk gagal lagi.

    Namun mrk tidak putus asa, mrk menyusup ke dalam parti politik cina yg ekstrim seperti parti PAP dan DAP.

    Mrk cina jadikan parti itu laluan utk mencapai misi mrk, tapi masih sukar utk menguasai negara maka mrk mengubah strategi chauvinist cina mrk dengan bersikap lbh liberal namun fanatik kepada idealogi komunis, sosialis, sekular, equality, kristianisasi bagai. Mrk berjaya mengumpulkan semua org yg tidak berpuashati dgn pemerintahan melayu yg bercirikan melayu islam di bawah bendera PAP dan DAP.

    Sikap yg ditunjukkan seolah olah sederhana dan lembut utk melakunkan watak baik asalkan menang sudah membuahkan hasil.

    Kini DAP mrk sudah berjaya dan misi seterusnya ialah melakukan apa yg gagal dilakukan oleh nenak moyang mrk dahulu yg menggunakan cuba komunis utk berkuasa. Apa saja asalkan berjaya.
    Sedarlah wahai melayu.

    ReplyDelete
  5. Apa bodoh oenasihat menteri, gila ni tahap babi dah menteri PH

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive

Total Pageviews