pages

Friday, August 3, 2018

Cybertrooper Pro PH BERHATI TISU - mengamuk sakan bila PH dikritik


BERSAMA PERTAHANKAN KERAJAAN PH
Oleh: Dr Tanaka Mustafa
1) Nak jadi backbenchers kerajaan, atau cybertrooper kerajaan, atau macai maya kerajaan, ia adalah satu pekerjaan yang agak berat dan sukar, berbanding menjadi macai pembangkang. Kebanyakan troopers penyokong kerajaan dahulunya adalah troopers pembangkang.
2) Kerja mendefend kerajaan daripada serangan pembangkang, manipulasi berita dan fakta daripada macai pembangkang dan kritikan-kritikan terhadap kerajaan - memang sesuatu yang sangat memerlukan kesabaran, penelitian, pembacaan, pemahaman, dan skill mantik yang tinggi.
3) Sebab itu kita lihat kebanyakan troopers pro-kerajaan PH ada yang kelihatan mandom, dormant, mengambil sikap tunggu dan lihat, termalu alah dan sebagainya apabila diserang oleh troopers pembangkang. Bahkan sudah ramai orang buat kesimpulan, macai kerajaan PH berhati tisu - mengamuk sakan apabila kerajaan PH dikritik dan sebagainya - yang mana macai kerajaan BN dahulu pun tak seteruk itu.
4) Ia bukan masalah hati tisu. Ia adalah fenomena biasa apabila berlaku transisi kerja membangkang kepada kerja mempertahan. Tempo kerja berubah dalam masa yang singkat itu menyebabkan ramai yang tidak bersedia - menyebabkan berlakunya kes hati tisu, mudah melenting dengan kritikan dan sebagainya.
5) Isu-isu seperti PTPTN, MyBrain, UEC, LGBT, SST, pemansuhan peruntukan untuk nelayan, pemansuhan peruntukan untuk RELA dan sebagainya, menjadikan kerja macai maya PH agak sukar. terbaru, isu litar lumba F1. Stress jadinya nak pertahan kerajaan dalam isu ini, tatkala pembangkang bagai mendapat peluru hidup. Mana laaa hati tak tisu.
6) Stress, kalau tak diurus dengan baik, boleh mengakibatkan depression - kemurungan. Saya bimbang cybertrooper atau nama kampungnya macai maya - mengalami depression yang kritikal , sedangkan belum 100 hari pentadbiran Malaysia Baru ini. Bertahan itu lebih sukar berbanding menyerang. Bertabahlah rakan-rakan macai maya semua.
Sekian
p/s: Ayah tolong ekonomi anak - itu namanya nafkah. Anak tolong ekonomi bapak, itu namanya anak yang soleh. #F

5 comments:

 1. tedbabi sila hadam

  kelongdemon sila hadam

  cg juga sila hadam..

  jangan jadi sesumpah..munafik
  takut Allah laknat!

  sekian

  #prklangkawi

  ReplyDelete 2. Cyber troopers pro-kerajaan PH bukannya berhati tisu, tetapi berfungsi dengan cemerlang.... Dan dapat menilai dan mwnghakimi tindak tanduk kerajaan PH yang sedikit demi sedikit telah menekan dan men diskriminasi kan orang2 miskin dengan memaksa mereka membayar cukai sama seperti jutawan dan billionaire, ini ada datu kezaliman yang nyata berlaku dalam zaman PM ke 7.
  ReplyDelete
 3. kerajaan alim kucing.. kencing rakyat untuk meraih undi..

  ReplyDelete
 4. Idup ph..idup ph..idup arok 93..iduo atok 93..semuga umur atuk kekal sehingga 120 tahun
  .semuga jadi tontonan...
  Firaun jasad tk reput..
  Mahafiraun..umur panjang..lambat mati..kurniaan sains dan teknologi kata atok..ya Allah.panjang kn umur atok sehingga 120 tahun..biar sampai mereput daging di badan..tk mati2

  ReplyDelete
 5. Hi Viewers Dapatkan kad ATM Blank anda yang berfungsi di semua mesin ATM di seluruh dunia .. Kami telah memprogramkan kad ATM khusus yang boleh digunakan untuk mengesan mesin ATM, kad ATM boleh digunakan untuk menarik diri di ATM atau leret, di kedai-kedai dan POS. Kami menjual kad ini kepada semua pembeli yang berminat di seluruh dunia, kad ini mempunyai had pengeluaran setiap hari sebanyak $ 10,000 di ATM dan sehingga $ 50,000 had perbelanjaan di kedai bergantung pada jenis kad yang anda pesan, kami berada di sini untuk anda bila-bila masa, pada bila-bila masa. E-mel; (blankatm001@aol.com) Saya bersyukur kepada Mike kerana dia mengubah kisah saya secara tiba-tiba. Kad ini berfungsi di semua negara kecuali, hubungi dia sekarang: blankatm001@aol.com

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive

Total Pageviews