SILA KLIK

pages

Sunday, August 12, 2018

Campur Tangan Amerika di Malaysia, Sokong LGBT tapi TINDAS Islam

Forum anjuran Pusat Pengajian Strategik dan Dasar (CSIS) di Washington, Amerika pada di mana wakil Institut Republikan Antarabangsa (IRI) mendedahkan mereka memberi bantuan kepada parti pembangkang sejak 2002.
Menurut wakil IRI, mereka membantu parti pembangkang ketika itu untuk menjatuhkan kerajaan Barisan Nasional (BN) dengan menggunakan dana daripada National Endowment for Democracy (NED)

"BILA KAFIR MEMERINTAH, TIADA HUMAN RIGHTS UNTUK UMAT ISLAM" 
Human Rights hanya untuk Israel bukan Rakyat Palestine, Human Rights hanya untuk LGBT bukan wanita Islam untuk bertudung tutup aurat, Human Rights hanya untuk orang Kafir bukan orang Islam

Amerika : Dasar hipokrasi

Campur tangan terbaharu kerajaan Amerika ke atas hal ehwal umat Islam di Malaysia merupakan satu tindakan penuh biadab dan hipokrasi.

Tiada sebarang kebaikan pun dalam mana-mana campur tangan oleh mereka. Bahkan natijah akhir yang pasti berlaku adalah ketidakstabilan dan ketenteraman awam yang makin terjejas.

Kenyataan melalui akaun media sosial kedutaan Amerika di Malaysia seolah ingin menggambarkan wujud penindasan dan kekejaman ke atas golongan yang ingin promosi gaya hidup di luar norma masyarakat dan meyalahi undang-undang Malaysia adalah penuh prejudis dan dangkal sama sekali.

Dalam masa yang sama secara konsisten dan penuh angkuh hanya akan 'bulldoze' sahaja secara veto menghalang sebarang resolusi di PBB yang menyentuh kekejaman dan penindasan rejim Israel ke atas Palestin.

Paling terbaharu adalah apabila wakil mereka di PBB Nikki Haley melakukan veto dalam Majlis Keselamatan PBB awal Jun lalu terhadap resoulusi untuk melindungi rakyat Palestin dan mengecam tindakan kejam regime Israel menggunakan kekerasan bersenjata dengan membunuh penunjuk perasaan rakyat Palestin di Gaza apabila situasi memuncak ketika perpindahan kedutaan Amerika ke Jerusalem pada Mei 2018.

Nikki Haley kemudian dengan angkuh bangun dan keluar sebaik sahaja wakil envoy Kerajaan Palestin memulakan ucapan di PBB.

Dalam isu ini secara keseluruhan, satu perkara pokok yang perlu kita fahami adalah Amerika hanya akan pertahankan segala kepentingan mereka dan proksi mereka.

Wajah demokrasi penuh kepuraan dan hipokrit mereka tidak memerlukan sebarang pengenalan lagi.

7 comments:

  1. Yg najib minta bantuan cia tuu apakejadahnya..itu dh kira pengkhianat bangsa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami tiada kena mengena dengan najib, kalau najib jahat adalah kamu mahu kata Lim Kit Siang dan DAP tu lagi jahat dapat dana dari Amerika untuk jatuhkan Islam dan Melayu d Malaysia

      Delete
  2. kalau dah terima dana dari USA, mesti memerintah pun diikat tangan oleh USA, patutlah aku tengok dah macam PUPPET, hanya melakonkan watak2 USA

    ReplyDelete
    Replies
    1. patut le bersungguh2 MUJAHID CIBAI tu sokong LGBT, LIWAT, PONDAN,

      Delete
    2. Usa kepala toya ko..bila mnta bukti takde..sembang lebatt lgbt usa segala bagaii..elok ko mamposs jerr ada pun bkn bawa keuntungan pada rakyat..kikiki..

      Delete
    3. Ted dah tercirit cari alasan nk sokong DAP-PH-LGBT mcmna sampai naik hangin.

      Delete
  3. ted ni masih pening pening lalat baru keluar gua

    ReplyDelete

Sila Klik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com