pages

Saturday, August 4, 2018

Antara Kes Mahkamah berkait pemimpin politik DIGUGURKAN sejak PH memerintah


37 comments:

  1. Biasalah..apa yg luarbiasanya..takde kes@tk cukup bukti..kikiki..😁😁😂🤗🤗

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunggu le 5 taun lagi... Mana mau lariiiii ???? Lubang cacing pun kami korek.

      Delete
  2. Ni la jadinya bila blogger pas cuba cari isu..kes lukis kartun, kes kritik najib..buang duit rakyat bicara kes bodoh macam tu. Baik bicara kes curi berbillion duit rakyat lagi bagus. Benda kecik2 nak diperbesarkan..lain la ahli parlimen pas, dalam parlimen masa zaman najib membisu, skrg terhegeh2 tanya dan usul benda bodoh.

    ReplyDelete
  3. Dr awal dh cakap semua degil..
    PH LAKNATULLAH, MADEY TU ATIES PEMBENCI ISLAM!!
    nak wayang apa lagi..

    Dapig dgn madey lenpar fitnah pd Najib konon perompak.je, maka sekalian melayooo bodoh japrak sanggup buang Islam.konon nak hapus perompak? Betul ke kaedah mcm tu??

    Kenapa kita org Islam tak.mahu ikut panduan Allah SWT ?!! Semua dah ada, kenapa ganyang seseorang dgn fitnah, Islam dh ada undang2 jelas. Itulah namanya pemesongan Aqidah!!

    Takkan booh buta kayu tak paham lagi?

    Cer tgk.macai ph kat sini nak main gugat Aqidah, mscam ted laknat, slowly diorangain isu Najib perompak berulang2 ribuan kali, pd masa ini, dgn bersetuju mahu hapuskan 'perompak' Najib UMNO, maks kamu semua mrsti benarkan semua cara, kamu mesti ikut kami..jika tak.ikut kami ( termasuk memesongkan Aqidah, buang lunas Islam) kamu adalah pemakan dedak, penyokong 'kelptokrasi','perompak'.
    Allahu Akbar, pikir lahh oii..Islam ajar mcm tu ke!! Habis porak perandalah dunia jika berhukum spt puak dajal ph ini!!

    Xnmpk kaj ayat dan hasutan yg sama oleh ejen mereka bila berhujah, dlm blog2 fan juga SEMALAM.kempen PRK SG KANDIS, team mereka menggunakan kaedah yang sama.

    Betapa lemah dan bodohnya org yg masih pervaya dan tertipu dgn seruan jahat mereka.

    Tinggalkanlah puak ph laknatullah ini..mereka adalah pewaris kepada kedatangan Dajjal!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. p®๏๏ττ. .∂®ⓖӇӇӇ ↳∉ⓖ∂n¥∂..

      Delete
    2. Tua nak mampus pun Bodoo lagi Ted kentut ni.
      Bila laa kau ni nak mampus

      Delete
    3. Celakalah kau org yg bernick ted manoff, kau sudah ciri ciri kufur, tentera kafir, bermain hina dengan Agama, Semoga Allah hancurkan kau, dari mnjadi perosak umat dan tentera mereka, jika kau tk bertaubat!! Main2 lah kau, pasti dan pasti kau akan terima balasan AZAB Allah SWT, satu masa nanti..sama ada cepat atau lambat..Inshaa Allahh !

      Delete
    4. Tunggu bro.nak jel penyamun taraf wali songo yg ko puja tu bukan senang.samun pun bukan level ko.world level pun kalah

      Delete
    5. Ko jilat sampai gila lupa mkn ubat si dewa perompak ulung 30 billiun tu pun ko xsenang, hati rosak, cancer mngkin.. Ko heppy sgt ke skrg jd anjing puak penipu!!?

      Insya Allah, aku rasa prk langkawi dlu kot, pastu pentdbiran negara berubah 360, kes gugur, org yg difitmnak terbela. kes tokong penyamun pulak masuk.jail.

      "Wamakaru Waamakarallahh..wallahu khairul maaa kirin.."
      amiin

      Delete
  4. AMATLAH BANGANG BULA KITA HARI HARI DIHIDANGKAN DENGAN CERITA DUIT DIROMPAK NAJIB?!??@ HARI HARI KONON BONGKAR SOANDAL?? APA LAH SANGAT SEMUA INI BERBANDING MASALAH UTAMA RAKYAT?? APA BENDA NI BODOH SGT SEMUA TAKSUB RADIKAL DENGAN KEPALA GILA PH MADEY ATIES NI?!

    YANG SALAH BICARLAH CEPAT2 dimahkamah, BUKAN DI ASTRO ONANI, UTUBE, DAN kenapa tangguh tahun depan?!! Jika alasan tak cukup bukti (sebenarnya mungkin TIADA BUKTI, SEJAK 2016 lagi!!) mengapa riuh rendah macam berok sudah hukum dia salah??

    Jika begitu pula apa kena mengena isu Najib dengan mahu ubah sistem negara? Mahu ubah itu ini, kedudukan asal, lemahkan Islam, terang terang Kristian menjadi pemerintah didalam kera jaan malaysia skrg dgn PM.sekular, sebuah negara majoritinya umat Islam, tapi beri kpd kafir minoriti !! APA BODOH BANGANG SANGAT NI?!

    MENANAM DOKTRIN KONON ORG ISLAM LEBIH TERUK, JADI BAGI ORG KAFIR LAH? DIORANG BAGUS?? 'SUCI' DARI RASUAH?? SIAPA BAGI JAMINAN ITU?! Al - Quran dah sedia jelas dalam Al Quran, Surah Al Baqarah Ayat 120, siapa masih tak yakin maka ia kufur, Ini nmamanya SESAT DAN ROSAK AQIDAH KUFUR PADA ALLAH!!!

    Apa jika Najib bersalah, kita semua kena ikut jejak kafir kah!! Sekarang Najib dah bersalahnke belum???

    SAYA PUN BUKANLAH PRO NAJIB TAPI BILA SAYA LIHAT STRATEGI MEREKA MENGGUNAKAN ISU NAJIB UNTUK HANCURKAN KITA, ITU SEBAB SAYA KENA BERADA DISEBELAH NAJIB, BERMAKNA ADA SESUATU YANG MUSUH ISLAM PH LAKNATULLAH INI MENGGERUNI SIFAT DAN TINDAKAN NAJIB TERHADAP ISLAM. PERCAYALAH 110% mereka jatuhkan nya sama sekali bukan soal rompak/ curi/ beg tangan/ cincin/ kleptokrasi etc..tetapi Najib ada lakukan sesuatu yang besar terhadap kekuatan Islam yang mungkin sekarang masih tak dirasai.

    Ini adalah grand design mereka untuk musnahkan Aqidah kita dan pecah lumatkan kedudukan Islam dan Aqidah Melayu.. Mereka sedang uji- cuba - uji - cuba berulang2 untuk.lihat bilakah masa org Melayu sudah bersedia membuang Agama secara keseluruhan!!

    Allahu Akbar selamatkan lah kita dari malapetaka ini!!

    Mereka tanpa jemu 60 tahun malah lebih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan lupa makan ubat

      Delete
    2. Ko sakit ke macai 4.06, tak makan ubat tapi suruh org mkn ubat?

      Delete
    3. Makan ubat ikut preskripsi 4.09..jangan terlebih & jangan lupa makan. Membahayakan orang lain. Doktor psikatri suruh makan 5 tahun kalau nak pulih.

      Delete
    4. Sebenarnya kau nak salahkan siapa ni.cer citer btol2.lepas ko maki hamun orang ble takbir pulak

      Delete
    5. Ko dah mkn ubat ke belom?
      Org isim gila ni kejap nmpk normal kejap gile maki carut..mcm blogger gile kd.. kejap bunuh org pun sanggup..maklumlah tksub dgn dewa perompak mahataek.

      22tahun merompak menyamun pun jing cai anggp 'suci', xde salah.. Sembah 'wali perompak tua'.

      Opcom 11 juta buat minum je, smpena celebrate bapak perompak take over HARTA KHAZANAH MALAYA.. Amacam jing mcm.ko dpt bonus x??

      Delete
    6. Terlebih ketum ke apa mamat ni!!!

      Delete
  5. Meroyan pasal MAHKAMAH pulak!!!!!
    Adehhhhhhhhhhhhhhh..............sah mental

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko yg isim gila dan sesat!
      Cik.minah laknatullah.
      Ko kntoi posting MEREPEK GILE SASAU jahil murokab, ade ke gila ckp bab Agama, satu menatang haram tak betul.

      Sjk ph menang ko ubah watak mcm paderi plk, duli ko lah juara maki hamun di blog budin sentolol

      Delete
  6. RUU 355 kena tipu dengan najib. Tak serik-serik lebai minat budak sekolah.. berUG dengan syaitonn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org gila main isu ru355, org kafir je main isu hina ru355 ni,Allah brrsaksi Najib dah usahakan dan mengarahkan mp.UMNO sokong sbrg usaha memartabatkan Islam, semoga Allah SWT ltknya sbg org2 yg Allah Kasihi, pembela Islam. Vsviaki org munafik kafir xde hal.. Allah Maha Perkada.. Madey hina hukum Islam, loyar buruk main2, sokomg kafir, hina Islam, ade dia ambl tindakan?? Die yg lntik krinstisn bersepah skg kabinet dapurnys...

      madey sokong tak Islam? Sbb tu tkisah Bunuh org memali ??

      Delete
    2. Brapa kali tangguh ruu 355 zaman najib? Umno nak sokong macam mana.. umno pencuri terbesar.

      Delete
    3. Tangguh tp buat jg kn?? Ade madey sokong x?? Takkan?!! Aties madey
      Dr jd syaitan dikenali madey, bantah, kutuk maki hina.
      Lgbt jugak yg untung..kristian jd kabinet..

      Bodoh bangang simpan skit utk prk langkawi ye jing madey ye..amin

      Delete
  7. Paderi gereja rasmi bersepah suka kanak2 jantan betina, tp kenapa ko tk ngkit isu kpd kristian?? Knpa main isu hina 'lebai'? Ada buktikah lebai mana? Apakah mereka penjawat sah jwtn lebai mcm paderi gereja atau hnya fitnah utk rosakkan nama Islam??

    Why lebai?? Bkn sami? bkn paderi bishop?!?

    Sbb ko kafir kn?
    Tkpe2 wktu hidup ni lupa Tuhan akn matikan ko. Wktu tu ko jwb le dgn soal kubur ko mcm skrg ni

    Org2 madey ph ni slg x mampos m karpal dead body, balakong mambok, lg itu.mrk takabur sombong bongkak!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kes kawin bawah umur pandai pulak lebai backing.. kes curi duit rakyat lebai senyap. Audi Q7, vellfire dah keluar takkan nak bising pulak kan. Lupa..

      Timbalan Presiden PAS Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man mencadangkan agar semua pihak meneliti Enakmen Undang-undang Keluarga Islam Kelantan yang membenarkan perkahwinan bawah umur dengan syarat tertentu.

      Menurutnya, isu perkahwinan bawah umur tidak seharusnya memfokuskan mengenai topik perkahwinan semata-mata sebaliknya perlu dilihat dalam kerangka yang lebih luas.

      Delete
    2. Bila org kafir komen pasal isu umat Islam..

      Lgbt ko back plak?? Sex zina bebas tk.kesah pun..dpt ank sape nasab??

      Buat wanita mcm brg seks, bebas xde lrgn..yg org khwin ade ikatan plk puak babi ni menggelupor..Bongok..khwin umur bwh 16 tetap sah sisi Agama, dpt ank anak HALAL bkn anak zina anak haram!! Undang2 je perkemas bg jg hak wanita. Mana da mahkamah syariah bg izin. Tp isu ni kapir mcm ko sgt suka.

      Zina seks tkpe jnji pakai kondom..kate mntri hingus clubbing kunyit sadiq..bodow!!

      Delete
    3. Kes HIV/AIDS dikatakan telah meningkat dengan bergitu drastik sekali di Malaysia. Penyumbang utama peningkatan pesakit AIDS dikatakan berpunca dari aktiviti homoseksual oleh pengamal2 LGBT. Kerajaan digesa mengadaptasi undang2 Arab Saudi kedalam undang2 negara ini dalam memerangi golongan LBGT. Tindakan segera kerajaan sangat2 diharapkan kerana ianya MELIBATKAN KEPENTINGAN AWAM! AIDS sehingga kini masih lagi tiada ubatnya dan IANYA MEMBUNUH!!!!

      Delete
  8. Untuk menguatkan/memantapkan lagi pasukan pendakwaan kes rasuah LGE, rakyat menyarankan kerajaan melantik peguam Shafee Abdullah untuk bersama2 pasukan tersebut. Rakyat percaya pengalaman luas Shafee seperti terlibat dalam kes Khair Toyo dan kes Beng Hok yang dipahamkan telah membunuh diri dapat menyelesaikan kes LGE dengan mudah. Ketepikan fahamlah politik dalam menegakkan undang2, kes LGE adalah sangat serious kerana ianya melibatkan kepentingan awam. Ayuh semua rakyat yang cintakan keamanan, mari kita semua berganding bahu dalam menjunjung Undang2 dan mendaulatkan PERLEMBAGAAN.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nt jing madeytaek marah..sbb mereka ckp tokong kristian ' suci' bangat.. Sbb tu angkt kafir dlm.negara rakyat majoriti Islam.

      Delete
  9. Rakyat umum yang tidak berapa arif tentang undang2 kadang2 tertanya2 kenapa bergitu banyak kes2 yang melibatkan ahli politik atau penyokong PH boleh digugurkan dari PENGHAKIMAN? Adakah ini amalan STANDARD bagi kerajaan yang telah membentuk kerajaan ataupun amalan biasa bagi kerajaan lain seperti UK, Australia, New Zealand atau negara2 Eropah yang lain. Tak salah bertanya? Kadang2 terlintas dihati situasi bergini seperti menonton filem2 Tamil?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kat US, bila Democrat menang dan bentuk kerajaan maka akan terlepaslah kroni politik mereka, kalau Republican menang akan bebaslah kroni mereka, ADAKAH INI AKAN BERLAKU? Rasanya tidak kerana mereka menjunjung undang2 domestic mereka, dia org respect their rule of law. Berbeza dinegara ini bila BERKUASA seperti ada tangan2 ghaib yang melepaskan kroni mereka dari dihakimi. Memang betul2 sebijik macam FILEM TAMIL!!!!!! Takut2 nanti rakyat TIDAK LAGI PERCAYA DAN MEMNGHORMATI UNDANG2!!!!

      Delete
    2. Adakah undang2 negara sedang dan telah DICAPATIKAN? BILA HERO TAMIL TELAH MUNCUL TUNGGU EPISOD SETERUSNYA?

      Delete
    3. Undang2 negara kita bgitu mudah diperlekehkan oleh ahli politik, kalau bt kesalahan tak perlu bimbng sgt, lps parti mng pru boleh minta pengampunan,

      Delete
  10. Yg fantastic nya kesemua kes ni melibatkan pemimpin ph,dan digugurkan dalam jangka waktu yg amat rapat.Adakah by accident atau ada tangan ² ghaib yg punya kerja? Ag tak boleh lepas tangan begitu saja mesti ada penjelasan konkrit yg boleh diterima.

    ReplyDelete
  11. Sepatut nya adakan satu gerakan untuk mendesak kerajaan menyegerakan pendakwaan keatas najib berhubung pencurian keatas wang 1mdb.Rakyat ingin tahu sangat tentang kedudukan sebenar kes ini.Tak perlu lah ada apa-apa pengecualian spt najib bekas PM ke,anak bekas PM ke kerana rakyat sangat terdesak untuk mengetahui kedudukan sebenar kes ini kerana ia nya sudah begitu lama dimainkan.Yang bersalah mesti dihukum kerana menyalah gunakan wang rakyat.

    Berikan tempoh tiga bulan ke,enam bulan ke kepada kerajaan untuk mengadakan pendakwaan ini.Jika gagal berbuat demikian istiharkan saja bahawa kes ini tidak wujud.Rakyat sudah terlalu letih dengan permainan ini.

    Dari pemerhatian kita hanya beberapa orang personality politik yang begitu kuat memainkan isu ini terutama nya dari Dap.Dari parti keadilan hampir tidak ada sama sekali.Tapi itu tak penting yang penting nya segerakan pendakwaan ini.

    ReplyDelete
  12. Semua gila isem dalam blog ni!!!!

    ReplyDelete
  13. Kiki menyelamtkan malaysia kononnya, terbukti sejak lebih 22 tahun lalu, selagi ahli politik patuh kpd ketua pasti akan dr sebarang dakwaan wlaupun jelas terdapat penyelewengan, org yg menentang sahaja akan mnerima akibatnya, nmpaknya skrg dh berulang kembali

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com