pages

Sunday, July 29, 2018

SIAPA RASIS?

T7

Akhbar The Star kemudian bertindak memadam komen Margaret Chin.

The Star ni platform untuk cetus kebencian atau instigate hatred.




CnP

I went to the Exhibit called The People's History of the Malayan Emergency. Took some photographs, but what I noticed is the blatant over sympathising of the exhibition to the MCP cause. I will post pictures one by one and not as an album because the photos will not be noticed by you.

I remember a time when it was a crime to have a pro communism literature in your house and I don't remember the lifting of that law by our Government. Eventhough access to communism and socialist materials are easily available now on the net, to see such books displayed is still shocking.

 The exhibition basically tries to put the MCP in a good light and put the British as the aggressors and the villain. They play victim in this exhibition which was thankfully badly staged and set up.

Surprisingly, many young Malays are behind this event and exhibition. When I was there, two were busy setting up a stall to sell their books and another was busy preparing to screen his video later on that day. I didn't stay until the opening ceremony at 8pm where they planned to introduce to the public 'survivors' from the Emergency days - these survivors are ex-communists.

Frankly, I am a survivor of communists atrocities. My father survived a massacre in the early 50s when he left home and came back later the next day to find that his mother (my grandmother), his brothers and sister (in total six of them) murdered viciously by communists. If he had stayed home, he would have definitely been murdered too along with his father who survived because he went to the surau for dawn prayers.

I know of many others with the same stories but this insensitive Event held in KL however ignores all these facts and wants instead to rewrite history and put the communists terrorists as the victims and as the country's true freedom fighters during the Emergency. I am truly sick of this exhibition.















24 comments:

  1. Kepada melayu PH, insaf lah mereka sedang twist bila perintah MALAYSIA, mereka akan ubah sejarah agar negara ni hanya dilihat wujud bermula 1963 saja, mereka padamkn negara ini melayu punya

    Kembalilah sebelum nasi menjadi bubur, kembalilah sebelum tanah tumpah darah ini menjadi milik org, ekonomi mereka kuasai sejak dulu, sekarang politik pula,

    ReplyDelete
    Replies
    1. #rinduzamannajibpenyamun ..

      Delete
    2. Ted dah gelabah bila makin ramai melayu dah sedar siapa kerajaan DAP-PH ni.

      Delete
  2. Alahaii. .cg nii margaret chin nii melayu umno yg meyamar..sudah2lah umno main api..

    Cg..tlg siar gambar lalokman a/l adamurthi tuu..rasa lawak plk..kahkah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ted anak beranak keturunan anak haram

      Delete
    2. Ted dah paranoia bila nampak org yg sokong kerajaan DAp-PH dan hentam melayu pun dikatanya pembangkang.

      Delete
  3. Cg..tlg buang gambar ramasamy dn kor ming tuu..jelas terbukti fitna yg direka2 macaii..kor ming dh minta maaf dn tk perlu ulang2 siar lagii...cg tlg peka sebelom post..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ted, sori la, kita tak sebodoh itu. ngar kor ming minta maaf tapi melayu tak mudah lupa. Kita tau ianya datang dari hati busuk Ngar Kor Ming

      Delete
    2. Ted dah takut. Cerita lama bole kasi DAP meracau

      Delete
  4. Gila jahatnya cine DAP. Celakanya

    ReplyDelete
  5. Makanan pagi untuk kau ted..anak haram

    ReplyDelete
  6. Yg pelik nya tak amat sedikit pihak yg menghentam Najib Razak yg mana manusia ini lah yg menjadi bapak kepada segala malapetaka skrg ini.

    ReplyDelete
  7. Sedarlah melayu, kenapa ted manoff beria2 minta dibuang gambar kenyataan Ramasamy dan kor ming... Mereka takut Melayu TERSEDAR yg selama ini mereka di perbodihkan dan dijadikan alat oleh KAFIR DAP...

    Masa pakatan rakyat dulu mereka gunakan PAS utk terima DAP, ini telah beri kesan besar pada penerimaan org melayu kepada DAP, sejak itu ramai melayu masuk DAP, mereka bg jawatan. Tapi hanya Melayu yg lepas ujian mereka saja diterima jd pemimpin, Melayu yg benci Sultan, melayu yg fahaman sesat, Melayu yg LIBERAL, melayu yg JAHIL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jelas ko nii bangang abadi..gambar ramasamy dgn tulisan tuu mmg fitna puak2 melayu yg hilang kuasa pru lalu..saya anggap cg mahu test market blog nii..elok buang gambar ramasamy tuu gantikn dgn gambar lalokmanmurthi a/l adamurthi...kikiki..

      Delete
    2. Hrmmm tak pe ted manoff,

      Al-Kafirun (The Unbelievers)
      Surah 109


      Bismillaah ar-Rahman ar-Raheem
      Qul yaa ayyuhal kaafiruun
      Laa ‘abudu maa t’abuduun
      Walaa antum ‘aabidunna maa a’abud
      Walaa ana ‘aabidun maa ‘abadttum
      Walaa antum ‘aabiduuna maa a’abud
      Lakum deenukum wa liya deen

      In the name of Allah, the Beneficent, the Merciful.
      Say: Oh you who turn away
      I do not worship what you worship,
      nor do you worship what I worship.
      And I will not worship what you worship,
      Nor will you worship what I worship.
      Your way is yours, and my way is mine.

      Translated by Kabir Helminski

      Delete
    3. Al harami 8.34, Hari2 kami baca dalam solat

      Delete
  8. Bertahun lamanya, Sepanjang mengenali melalui blog CG ini, baru sekarang faham halatuju dan sokongan CG kepada siapa? Beliau adalah penyokong kuat kepada Ikatan Muslimin Malaysia (Isma).

    Sepanjang masa CG menerbitkan artikel2nya yg berkaitan dan menyokong ideologi ISMA, demi agama bangsa dan tanahair,tetapi tidaklah pula kami jangkakan bahawa segala komen diberikan dalam blog CG, berjaya merungkai,memecahkan pengaruh hegemoni kuat umno dan pas.

    Kita semua sedia maklum isma mendapat dana,habuan dari ummo tetapi disebalik tadbir mereka memberi sokongan kepada parti pas.

    Keputusan PRU seperti yg telah ditetapkan oleh Allah adalah kelantan dan terengganu jatuh ke tangan Parti Pas walaupun kita semua sedia maklum amanat (lahanat) hj hadi adalah munafik mungkar sesat lagi menyeleweng dan dilaknat Allah.

    Baiklah pembaca sekalian, fikirkan seperti berikut;

    UMNO=menipu,penyamun,salahgunakuasa,korup dan menganaiya rakyat.

    PAS=sesat,menyeleweng,korup dan bersyubha menerima habuan dari umno.

    ISMA=menerima habuan,dana dari umno tetapi bersekongkol,menyokong,mengundi parti PAS.

    Ini bermakna ke tiga tiga puak ini sama sama mungkar dan munafik perbuatan mereka iaitu menindas dan menganaiya rakyat.

    Inilah hakikat dan kenyataan di dalam penemuan kami mencari KEBENARAN di blog CG

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa masalah komen ko ni, abis DAP kafir tu apa

      Delete
    2. Kalau dia isma pon ak x kisah.
      Asal dia mnyokong islam dr ko yg mnyokong parti liberal

      Delete
    3. 9.28 "DAP kafir tu apa" 10.06 "Asal dia mnyokong islam"

      .......

      Inilah melayu isle, apabila Allah menyuruh kita menegakkan kebenaran, dirikan yang hak, buang kebatilan.

      Mencuri,menyamun,menyeleweng,salahgunakuasa, korup, menipu, menzalimi menindas dan menganaiya rakyat dibenarkan dengan menjual agama Allah...."asalkan menyokong islam"

      Sama juga mereka yg merekrut berjuang untuk ISIS, menjanjikan syurga sedangkan khalifahnya boleh hidup bermewah mewah.

      Delete
  9. Bangun lah bangsaku sebelum semuanya terlambat..mereka bergerak ke arah itu tp kita masih bercakaran

    ReplyDelete
  10. Melayu akan Di hancurkan oleh melayu juga

    Terimalah hakikat dan perbaiki jatidiri melayu

    InsyaAllah

    ReplyDelete
  11. Bangun lah Melayu Islam, sedar lah, sedarlah buka minda lebih jauh walau kita terlibat dlm PH, PPBM, AMANAH atau PKR,

    ReplyDelete
    Replies
    1. 9.20, ini bermakna umno pas dan tidak dilupai isma, suci murni?

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive

Total Pageviews