SILA KLIK

pages

Wednesday, July 18, 2018

[SALAH KIRA SST] Nabeel Tanya Siapa Guru Matematik Lukman Astro Awani






■ SIAPA GURU MATEMATIK LUKMAN HARIZ (ASTROAWANI)?■
1. Terdapat kesalahan - kesalahan besar pengiraan Lukman Hariz, iaitu :
• Dimana rebet GST bagi setiap peringkat?

Sejak bila SST dikira dari KEUNTUNGAN yang diambil? Walhal penjelasan juga dari astroawani tahun 2014/15 mengatakan SST dikira dari OUTPUT (keuntungan + kos) peringkat pengilang. (Lihat link di bawah dan gambar).
2. Berikut adalah pengiraan yang betul menggunakan data yang sama yg digunakan oleh Lukman Hariz.
Air Soda
[ GST ]
Peringkat Kilang :
Kos - RM 1
Untung - RM 1
Total - RM 2, maka GST RM 0.12
.
Peringkat Kedai
Kos : RM 2.12.
Untung : RM 1
Total : RM 3.12
Tuntut kastam RM 0.12.
Maka RM 3.12 - 0.12 = RM 3.
GST RM 0.18
Harga akhir : RM 3.18
====
SST
Kilang: RM 1
Untung: RM 1
Total RM 2.
SST : RM 0.20
.
Kedai
Kos RM 2.20
Untung RM 1
Total : RM 3.20
Harga akhir RM 3.20
===
GST RM 3.18
SST RM 3.20
Tak mengapa, Harga Air Soda masa zaman GST Nabeel dah ada.
Nanti Nabeel share lepas SST. Kalau beza dengan apa yg si Lukman Hariz ni jelaskan, sama2 kita mohon pada dia telan botol soda tu.
Mana tau boleh jadi cerdik.

5 comments:

  1. Org terang kn tk mau dengar sam il lewa..jadi la uneducated mcm macai..atau mamat ni tau..tapi baca scrip..patut trrgagap2..ki ki ki..top dog duk kt depan pentas ki ki ki

    ReplyDelete
  2. ni labahana macai bangang kunyitomato.. yang depa tahu merecik kunyitomato..

    bahana haramjadah dari sentimen persepsi fitnah selama ini...

    kalau bodoh ssgt macai telan tomato atau kunyit sekali gus.. insyallah terang hati lepas ni...

    syabas pendekatan dengan hujah berfakta berhujah dng bukti statistik dan bercarta saja mampu menewaskan kerajaan yg bersentimen fitnah jijik selama ini..


    kesian sungguh macai tomato kunyit budak k pop yg baru nak up sampai pada jentera propa Astro awani kilang propaganda kerajaan Atok kaki Fitnah...

    ReplyDelete
  3. Pru15..pengundi senyap2 pangkah umno bn..telungkup ph..gst di actif kn balik..brim 2k.

    ReplyDelete
  4. lukman harith astro awani macam orang bagooss saja... fakta kelaut.. kah kah

    dari macai bawak la ke atok kau suma nak menipu....!!!!! kalau tak menipu tak bole ke..!!!


    angan kata nabeel tak payung ...!!!


    kah kah kah kah... asal menipu mesti PH asal PH mesti penipu... kah kah kah..




    apa apa sesama kita hujah dengan fakta bukti stastik dan data mesti ada...

    ReplyDelete
  5. atok perompak main wayang tipu rakyat..anak die yang bengap boboi botak tu kire selamat la.. rakyat tak de masa nak fokus kebengapan boboi.. kedah melingkup la dibawah mokeris botak..

    pakai rezab negeri untuk travel jalan2 balik umah di kl pelok bini..kekeke

    ReplyDelete

Sila Klik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com