SILA KLIK

pages

Monday, July 30, 2018

Lembaga Pengarah Khazanah:Adakah PH LANGGAR Manifesto



Adakah kerajaan Persekutuan telah melanggar manifesto mereka sendiri? 

Adakah Khazanah Nasional Berhad diklasifikasikan sebagai GLC mahupun GLIC.

Adakah Khazanah tidak perlu lantikan politik mewakili kerajaan sebagai Lembaga Pengarah?


#manifestowatch

9 comments:

  1. Bersifat sementara, mengelak dari 2x5 macam yang lama jika terburu buru melantik.

    ReplyDelete
  2. Melayu Mudah Lupa..Terus Lupa..Kini Tiada Kuasa Lagi.. Tiada Keistmiewaan Lagi

    Mahadey tidak lagi nampak seperti seorang negara-wan yang berpengalaman jd pm selama 22 tahun lagi bagi kali ini sebagai PM ke-7!

    Pemikirannya sama shj spt zuraida mak lampir bekas penjual buah dan kulasegaran yg baru 75 hari jd mentri buruh..sorang tak habis mengelamun pasal hutang negara, dan fikir nak jual kereta sambil menyamun kocek...sorang lagi bodoh dengan ilmu kejuruteraan.. binaan IBS!

    Madey yg pernah jd pm ke4 yg kita kenali dulu hanyalah tiada apa-apa sebenarnya, dia kelihatan 'bersinar' disebabkan bersinar hebatnya kekuatan dan keutuhan parti umno! Dan bersatunya Melayu dibawah UMNO menyebabkan madey kelihatan 'hebat' ketika itu..kurangnya perpecahan orang Melayu seperti PRU14!

    Tp madey kini tak ubah seperti seorang lelaki tua yang sangat BODOH ..LEMBAP.. SLOW LEARNER.. LOW ESTEEM LOW VALUE ..BANGANG dan KUFUR AGAMA bila tanpa sokongan parti majoriti Melayu seperti UMNO!!

    Lihatlah dia skrg dengan tiada apa rancangan baru untuk Malaysia yang lebih bijak dari Najib atau BN yang lepas..takurang pula yang diecedok di jenamakan semuala.. itu sahaja lepas begitu gagah menyeru rakyat tumbangkan 'kleptokrasi' BN? dan .. sekadar merosakkan buah labu yang masih sedap dimakan ketika sebelum PRU14...

    Kini dia sudah hilang kekuatan sepenuhnya, tiada lagi kemampuan kawalan terhadap aksi dan tingkahlaku bodoh mentri2 kabinet dapur lantikannya..dia hanya mampu tunjuk secubit kuasa/ power pada insan lemah tiada kuasa lagi seperti bekas-bekas pemimpin negara (najib & umno)
    Dia kelihatan 'juara' dalam 2-3 minggu bulan Ramadan hanya dalam bab mengaib menghina dan mengainaya Najib dengan menperkakaskan PDRM dan Singh balaci!! Waktu iatu dia rasa gah bangga dan hebat.. tapi apa lepas dari itu? Sekarang?


    Selain dari itu majlis penasihat orang orang TUA BODOH juga tidak lebih hanya membuli orang orang berjasa yang dilantik zaman UMNO sahaja..tak lebih dari membuat zalim pada Melayu juga..apakah itu dibanggakan sang macai PH?

    Yang confirm safe secure comfort untung dijulang hebat ialah CINA dan HINDU PARIAH!!

    Itulah.. betapa puas hatinya kebodohan melayoo..kunuun mahu humban Najib/UMNO, dengan seribu satu ayat pemanis.. juga kini ayat penyedap hati "takpe nk test je nanti 5 tahun tukar balik.."...

    kepala bapak mereka.. ingat DAP dan Kafir tu bodoh ke selepas 60 tahun menanti berjuangan penuh sabar.. takkan dapat balik lagi pemeritahan seperti dahulu.. konon UMNO rasis Melayu.. ya kalau UMNO tak rasis Melayu pakat kebulur dan bodoh habislah Melayu Melayu urban yang perasan hebat sekarang ni termasuk usahawab tak sedar diri kini jadi balaci DAPig!

    Dan jika UMNO tak 'rasis' maka banga kafirlah yang akan rasis serasis2nya.

    Rasisnya UMNO hanya mempertahankan hak Bumiputera TANPA menindas bangsa lain. Itupun Melayu urban yang bodoh ini masih tak sedar diri dan terus mengutuk perjuangan pemimpin terdahulu yang menyenangkan Melayu urban sekarang!

    #melayusangatmudahlupa

    ReplyDelete
  3. Dr Mahathir Pengerusi Khazanah [KEPALA PEROMPAK URUS HARTA NEGARA.. PUNAH LINGKUP SEGALANYA!!]

    Oleh Hazwan Faisal Mohamad
    hazwanfaisal@nstp.com.my
    Share

    Tweet

    Share
    KUALA LUMPUR: Kerajaan mengumumkan pelantikan lima Ahli Lembaga Pengarah Khazanah Nasional Bhd baharu dengan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai Pengerusi.

    Turut dilantik sebagai Pengarah adalah Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Dato Seri Mohamed Azmin Ali; Ahli Majlis Penasihat Kerajaan, Tan Sri Mohd Hassan Marican; bekas Timbalan Gabenor Bank Negara Malaysia, Dr Sukhdave Singh dan Pengerusi Maybank Asset Management Group Bhd, Goh Ching Yin.

    Menurut Pejabat Perdana Menteri dalam kenyataan hari ini, pelantikan terbabit berkuatkuasa serta merta.

    ReplyDelete
  4. Tak da pun tulis lantikan hanya sementara pun..pandai kuangman ni.pusing..jelas lg nyata takda lantikan politik.. Tapi yg no satu dgn dua tu sapa?..kuangman cg tunjuk fakta tak yah pusing..

    ReplyDelete
  5. Biar sy betulkan kluangman...macamni,terburu2 bubarkan khazanah sbb nk tambah koleksi portfolio.. Ko guano kluangman?

    ReplyDelete
  6. Ater.. panas le punggong ds Anwar..takda can la..yg no 2 tu anytime akn naik takhta no 1..

    ReplyDelete
  7. Bak kata bro kj,dah kena game dah..ds anwar..

    ReplyDelete
  8. Aku ni dh semakin hr semakin x bekenan dgn cara tun ni walaupun tun adalah idola kesayngn ku before but now tun ni caranye melntik mnteri2 dn sekarng mereka yg mngetuai glc..dulu katanya yg mngetuai glc mereka yg profsnl yg bkn ahli politik...napa tun ni mcm bkn cara tun yg dulu..tun tolonglah jgn sampi pemuja tun berpatah arah..kami syg tun tp kami lebih syg bgsa kita yg allh dh bg sebuah negara yg kecil ini kita perintah..tolonglh tun jgn nnti menang sorak kg trgadai..

    ReplyDelete
  9. Kalau perhatikan..ni bukan idea tun,tmpat tun no1 dlm khazanah mungkin shield untuk tutup mulut pengkritik..kalau tak takkan langgar pantang takda lantikan politik..playmaker sedang naik tangga satu persatu..

    ReplyDelete

Sila Klik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com