pages

Tuesday, July 3, 2018

IBU jawab ISU 3 Wanita Bertudung Bawa Anjing Jalan-Jalan



As Salam. Untuk makluman semua, video tersebut melibatkan anak saya Nurul Ain Fatin bt Raslan yang kini mengikuti kursus veterina di UPM. 

Video yang diviralkan adalah semasa anak saya dan rakan2 menjalani latihan di PAWS Animal Welfare Society yang beroperasi di Pilmoor Estate Subang Airport Road, Subang yang dirakam tanpa izin dan perakam tidak pula mengambil usaha untuk bertanya sebelum meviralkan video tersebut. 

Sebagai pelajar dan pelatih pelajar diminta untuk melaksanakan tugasan sebagaimana yang diperlukan bagi kursus veterina (termasuk anjing). 

Semoga pencerahan ini dapat membantu. Mohon tidak diperpanjangkan hal ini dan tidak terus diviralkan. 

Semoga ianya menjadi pengajaran untuk kita semua. Terima kasih. Raslan dan famili
(Kalau tengok pun tahu... pasal siap pakai boot apa semua)

9 comments:

  1. Pihak yg merakamkan dan menviralkan perlu ditangkap dan disiasat pihak polis kerana cubaan mengwujudkan ketidaktenteraman awam. Harap pihak polis bertindak dengan segera!

    ReplyDelete
  2. Ada pihak yg cuba mengwujudkan ketidaktenteraman awam, harap pihak polis menangkap dan siasat pihak yg merakam dan menviralkannya, perkara bergini tidak boleh dipandang remeh oleh pihak polis?

    ReplyDelete
  3. Khairulryezal osmanJuly 3, 2018 at 5:53 PM

    Bodolah sapa yg sebar,bkn suka2 nk pegang tapi dh tanggungjawab .

    ReplyDelete
  4. zaman PH laknatullah semuanya 'halal'..suci tulus mulus.. berzina nanti pon ckp itu sebahagian dari course work woman health.. #negarakurosak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khairulryezal osmanJuly 3, 2018 at 6:46 PM

      Kalau kau jadi doktor veterinar kau mesti faham apa, jakim ada keluarkn sabun dari tanah utk org islam yg kerja sebagai doktor veterinar .

      Delete
    2. Apa ni sampai tuduh pasal zina pulak ni??

      Kalau ya pun benci PH, jangan lah nak spin pasal hukum fiqh pulak. Islam ni agama syumul, menyeluruh. Haram bertempat. Kalau anda tgok seekor anjing cedera kena langgar, adakah anda akan berlalu gitu aje tanpa membantu anjing tu? Kalau itulah pegangan anda, maknanya anda dah salah faham ttg islam.

      Yg haram ttg anjing ni ialah menyentuh dengan sengaja. Sengaja peluk cium, belai2 macam buat haiwan peliharaan spt kucing. Itu baru haram. Tapi kalau demi tugas, tanggungjawab tak pe. Lepas sentuh, sertu ajer laa bahagian kulit atau pakaian yg dah tersentuh air liur anjing tu. Tu aje.

      Doktor haiwan Muslim, walau dgn babi pun mereka terpaksa rawat tau! Islam ni agama penyayang dan haiwan mughalazzah ni ialah juga makhluk Allah.

      Delete
    3. Khairulryezal,
      Anon 6:20pm tu bodoh tegar belaan UMNO. Kau nasihat pun tak guna, sebab dia tu sememangnya bodoh dulu kini dan selamanya.

      Delete
  5. BETUL KE INI SEBAHAGIAN DARI KEPERLUAN KURSUS VETARINAR?SEBELUM NI AKU X PERNAH NAMPAK PUN STUDENT BAWA ANJING JALAN2 KAT KAWASAN AWAM..XKAN DULU XDE MELAYU JADI VATS KOT?

    ReplyDelete
  6. Dulu memang dah ada...cuma engkau sahaja yang 'ba nga nga'

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive

Total Pageviews