pages

Tuesday, June 5, 2018

[TUANKU DUKACITA] Rakyat Jangan BIADAP dengan YDP Agong
Wan Ahmad Dahlan berkata Yang di-Pertuan Agong menzahirkan rasa dukacita dan bimbang terhadap laporan media yang tidak tepat dan bersifat negatif kebelakangan ini, yang dilihat boleh mengancam keamanan dan keharmonian Malaysia.
Seri Paduka Baginda menitahkan bahawa baginda mempunyai kewajipan untuk menegakkan peruntukan-peruntukan Perlembagaan Persekutuan dan memelihara hak-hak orang Melayu dan Bumiputera serta melindungi agama Islam,” katanya.
Baru-baru ini, Dr Mahathir telah mencadangkan peguam terkemuka Tommy Thomas sebagai calon Peguam Negara bagi menggantikan Mohamad Apandi, kepada Yang di-Pertuan Agong.
Sebuah blog telah membangkitkan bahawa terdapat ketegangan mengenai pelantikan Peguam Negara. Rentetan daripada itu pelbagai pihak memberi pandangan sehinggakan ada yang menghina YDP Agong. 
Tindakan biadap dan kurang ajar ini tidak boleh dibiarkan. Pihak berkuasa perlu mengambil tindakan segera dan tegas dalam memastikan agar perkara ini tidak berulang.

6 comments:

 1. Kaduk da naik junjung

  ReplyDelete
 2. Kita yg melayu ni umpama buih buih di laut..becakaran x sudh2...leteh tgk org mlayu brpolitik..orng lain brpelotik semakin bnyk yg digenggam tapi melayu brpolitik plk bnda yg ada dlm genggaman pun dilepaskn..kasiann melayu...akn layu sepnjng zaman..haha

  ReplyDelete
 3. Kita yg melayu ni umpama buih buih di laut..becakaran x sudh2...leteh tgk org mlayu brpolitik..orng lain brpelotik semakin bnyk yg digenggam tapi melayu brpolitik plk bnda yg ada dlm genggaman pun dilepaskn..kasiann melayu...akn layu sepnjng zaman..haha

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apa yang ada dalam genggaman??? Siapa suruh Melayu tu bersekongkol dengan penyamun Cina rompak duit Melayu???

   Apa kata Islam??? Islam kata ambil mengikut kelayakan. Kalau ambil Melayu tak guna lepas tu merosakkan dan melingkupkan Melayu, apa punya cadangan yang kau nak bagi ni???

   Delete
  2. Lain kali kalau nampak ada Melayu buat salah, jangan laa tutup sebelah mata. Jangan lindungi kesalahan dia.

   Tegur dia. Kalau dia tak nak dengar teguran, cepat-cepat gantikan dgn Melayu lain yg lebih jujur.

   Ni tak... duk defend membuta tuli hanya kerana dia Melayu dan Muslim. Akhirnya apa jadi?

   Hampir hancur negara.

   Delete
 4. melayu mudah lupa

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive

Total Pageviews