pages

Saturday, June 9, 2018

Najib Kata Dia TInggalkan LEGASI, Dia Lupa UMNO Jadi SAMPAH sekarang kerana dia

Legasi
Najib semalam merengek serupa budak kecil yang dirampas ‘lolipop’nya. Dia berkata sekarang ini ada cubaan untuk hapuskan legasi dia. What? Kau biar betul Najib? Legasi apa yang kau maksudkan ni?
2.6 beliyun masuk akaun peribadi? Derma paling hebat abad ini. Skandal 1MDB (1 Malaysia Dapat Bala?). Kes SRC International masuk akaun peribadi Najib, siap shopping kat USA? Bila ditanya kata tak tau siapa masukkan duit?
Buat perjanjian paling ‘genius’ ECRL dimana kalau batal kena bayar 22 beliyun pampasan?
Fail Merah yang satu Malaysia tak tau akan kewujudannya? Duit sudah bayar 88% bernilai 9 beliyun lebih dan kerja baru siap 13%.
Itu yang baru keluar, belum skandal FGV, rompakan di Felda dan banyak lagi masih dalam siasatan dan akan dibongkar. Eh, ini adalah legasi paling dahsyat dalam dunia. Kenapa nak mengadu Najib?
Benda ni akan terpahat dalam sejarah negara dimana tidak pernah ada Perdana Menteri serupa dia yang merompak negara ke tahap ini. Kalau ada yang admin terlepas pandang sila share ya.
Ada hati nak jadi Ketua Bahagian UMNO PEKAN lagi ni. Sesungguhnya DELUSIONAL yang dimiliki okeh Najib ini boleh dikategorikan sebagai ‘8th Wonder of the world’.
Jangan risau tidak akan sesiapa pun lupakan legasi kau Najib, bukan saja di Malaysia malah d dunia, seorang pemimpin paling super korup tapi masih berlagak suci. - Mahathir The Legend

5 comments:

  1. Bukan sejarah negara !tap Sejarah dunia! Belum ada mana² prmipemi dunia yg menyamun sebanyak hantu ni menyamun

    ReplyDelete
  2. Tinggal legasi????
    Tinggal hutang bertimbun hingga akan menyusahkan rakyat hingga 3 keturunan ada laa....

    ReplyDelete
  3. Jangan lupa si Najib ni pernah ditabalkan sebagai Asian Worst Finance Minister tahun 2016. Legacy tu....

    ReplyDelete

  4. Baru sebulan jadi sampah.... Betul le..... Tetapi jangan lupa korang dulu 70 tahun { 840 bulan) jadi sampah !!!

    ReplyDelete

  5. Ciri-ciri munafik

    Dusta
    Hadis Rasulullah yang diriwayatkan Imam Ahmad Musnad dengan sanad yang baik:

    "Celaka baginya, celaka baginya, celaka baginya. Iaitu seseorang yang berdusta agar orang-orang tertawa."
    Di dalam kitab Sahih Bukhari dan Muslim pula), Rasulullah bersabda:

    "Tanda orang munafik ada tiga, salah satunya adalah jika berbicara dia dusta."
    Khianat
    Sabda Rasulullah s.a.w.:

    "Dan apabila berjanji, dia berkhianat."

    Petikan hadis ini menjelaskan bahawa barangsiapa memberikan janji kepada seseorang, sama ada kepada isterinya, anaknya, sahabatnya, atau kepada sesiapa sekalipun, kemudian dia mengkhianati janji tersebut tanpa ada sebab uzur syar'i atau halangan yang benar-benar menghalang tanpa dikehendakinya, maka telah melekat pada dirinya salah satu tanda kemunafikan.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com