pages

Thursday, June 7, 2018

4-5 bulan lagi saya bertanding PRK, Parlimen Pekan pun boleh - Anwar Ibrahim


KETUA Umum Parti Keadilan Rakyat, Datuk Seri Anwar Ibrahim dijangka kembali 'bertempur' di Pilihan Raya Kecil (PRK) dalam tempoh empat hingga lima bulan lagi.

Persoalannya, YB kawasan mana yang bakal 'dikorbankan' untuk memberi laluan kepada beliau kembali ke Dewan Rakyat?

Anwar dilontarkan persoalan itu oleh Ashwad Ismail di dalam program 'AI' terbitan Astro AWANI yang bersiaran pada pukul 8.15 malam ini di saluran 501 Astro AWANI.

Menurut Anwar, adalah tidak wajar untuk beliau bertanding di Parlimen Pandan yang ketika ini disandang oleh Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail.

"Saya tidak fikir wajar untuk ganti Wan Azizah di Parlimen Pandan. Saya dah beritahu Tun Mahathir saya selesa sebagai rakyat biasa, 4-5 bulan saya Ahli Parlimen, setakat itu cukuplah.
"Kawasan mungkin Parlimen Pekan pada waktu itu, saya belum tahu, Datuk Seri Najib nak letak jawatan atau tidak kita belum tahu. Kena fikirlah," kata Anwar sambil tersenyum.

9 comments:

 1. Najib tak letak jawatan, tetapi telah berpindah ke kawasan Sungai Buluh.

  ReplyDelete
 2. fuyooo sungguh angkuh bunyi nak tanding di pekan. Pergi wourld tour nak bagitau kawan gay Al Gore dan India nak jadi PM.

  Sllu dah bebas dari ampun salah meliwat slku org gi buat umrah nj tak pergi jumpa kawan gay. dulu


  Mme nak lingkop malaysia.

  Yg ada srkarang dah tua bangka jadi anjing suruhan top dog pulakkk..

  malaysia darul lgbt

  ReplyDelete
 3. Sudah sudahlah Nuar wei! Masa hang dah lepas!

  ReplyDelete
 4. Aku sokong 100% kalau Anuar nak bertanding diPekan.Sebaliknya itulah kawasan yang amat sesuai untuk Anuar terus berkubor.Dan walau pun aku tak sokong Najib tetapi kalau orang suroh aku pilih diantara Anuar dengan Najib ,sudah tentu aku sokong Najib 100%....malah aku akan tolong berkempen untuk Najib.InshaAllah.

  ReplyDelete
 5. Ni ka muka hak nak jadi Perdana Menteri tu??...tengok muka pun hitam legam macam orang banyak dosa...tak ada cahaya langsong!!...perangai pun semenjak keluar penjara ni macam orang tak siuman...betulla macam kata TS Zam....macam cacing kepanasan...melenting kesana,melenting kesini tak tentu hala!!...pelik benar doh mu ni Nuar....akhir2 ni dok gi ngaji quran diAstro pulok...patutnya ngajilah dirumah aja...tak perlulah dok tunjuk2 yang kamu tu kuat agama,rakyat seMalaysia ni dah tahu siapa kamu...cuma yang masih bodo dan bengo adalah puak2 PKR.Rakyat sedang memerhati kamu dan boleh dikatakan mejoriti rakyat Malaysia menolak kamu menjadi PM .melainkan PKR yang bangang nak mampos.

  ReplyDelete
 6. Bagus la jika nuar nak tanding d pekan. Najib mungkin ke sg buloh. Umno semakin mati & mayat2 macai2 umno sdg mereput

  ReplyDelete
 7. Bagus la jika nuar nak tanding d pekan. Najib mungkin ke sg buloh. Umno semakin mati & mayat2 macai2 umno sdg mereput

  ReplyDelete
 8. Bagus la jika nuar nak tanding d pekan. Najib mungkin ke sg buloh. Umno semakin mati & mayat2 macai2 umno sdg mereput. Pas pulak parti munafiq.

  ReplyDelete
 9. Bagus la jika nuar nak tanding d pekan. Najib mungkin ke sg buloh. Umno semakin mati & mayat2 macai2 umno sdg mereput. Pas pulak parti munafiq.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive

Total Pageviews