pages

Friday, May 11, 2018

(((LIVE))) Majlis Angkat Sumpah MENTERI BESAR KEDAH petang ini


3:20PM Ini situasi di Balairung Seri Kecil, Istana Anak Bukit, sebelum upacara perlantikan dan mengangkat sumpah Menteri Besar Kedah -
3:30PM Hakim Mahkamah Tinggi Alor Setar dan Ketua Hakim Syar’ie bersama Mufti Negeri sudah berada di Balairung Seri -
Majlis Angkat Sumpah Menteri Besar Negeri Kedah


Pembentukan kerajaan Kedah yang tergantung sebelum ini selepas tiada parti atau pakatan mendapat majoriti mudah yang diperlukan, iaitu 19 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) akhirnya selesai dengan pelantikan Datuk Seri Mukhriz sebagai MB Kedah pada petang ini.
Pada pilihan raya umum ke-14 Rabu lepas, Pakatan Harapan yang diketuai bekas menteri besar, Datuk Seri Mukhriz Mahathir berjaya memenangi 18 daripada 36 kerusi DUN.
Barisan Nasional pula hanya memenangi 3 kerusi, manakala PAS memperoleh 15 kerusi.

3 comments:

  1. Allahuakbar, Allahuakbar, Allahuakbar, Alahamdulilah, syukur. Allahmaha kuasa yang menentukan segala kejadian. Tahniah Dato Seri.

    ReplyDelete
  2. Salah Satu punca kejatuhan BN kedah. Akhirnya Allah tunjukkan kuasa dia. Semoga berkhidmat cemerlang utk rakyat kedah. Kedah telah mencipta Sejarah baru. Agung Dan perdana menteri 2 Kali . Dan dpt menteri besar tidur Sebelum Ini. Tgk, tak Pasal dpt dosa kering. Bergurau... Rezeki rakyat kedah .. Ape pun tahniah ..

    ReplyDelete
  3. Tahniah utk rakyat kedah drpd teman rakyat perak.. doakan jg ph dpt menubuhkn kerajaan di perak.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive

Total Pageviews