pages

Saturday, May 12, 2018

Dr M: Pembelot dialu-alukan tetapi…


 Pakatan Harapan (PH) tidak akan menutup pintu kepada ahli-ahli Barisan Nasional (BN) yang mahu berpaling tadah kepadanya.
Tetapi Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata gabungan pemerintah itu hanya akan mengalu-alukan mereka yang “bebas dari sebarang pertuduhan”.
Jika mereka mahu sertai mana-mana parti atau menjadi bebas, tapi menyokong PH, kita akan sokong mereka. Kita akan kaji setiap satu-satu kes, dan penglibatan mereka dalam kerajaan terdahulu,” katanya pada sidang media.
Pengerusi PH menjawab pengkritik yang mempertikaikan gabungan itu kerana menerima pembelot daripada BN, bekas gabungan pemerintah yang dituduh melakukan korupsi besar-besaran.
Apabila ditanya sama ada pembelot dari BN akan diberi jawatan menteri, Dr Mahathir berkata: “Ada banyak kemungkinan

5 comments:

 1. Yg tgh didakwa tuduhan rasuah dilantik pulak jadi menteri kewangan. Macamana pulak tu..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kalau ikutkan rejim kleptokrat Najib,semua orang rasuah dan makan duit kecuali dia,Jho Low,dan 40 penyamun.

   Delete
  2. Tak kan lah bodoh sangat, selagi tidak dibuktikan bersalah oleh mahkamah selagi itulah tertuduh diANGGAP tidak bersalah. Pergi masuk tadika semula belajar sehingga tahu perkara paling asas perundangan itu.

   Delete
 2. Yg itu aapanama.. Dia ada sebarang kemungkinan.kita akanlaji balik..kita lakn lantikAG yg betul adil dgn memihak kepada kami..skarang tengah mencari2..apanama tuu.presiden persatuan peguam m'sia..kami lantik sebagai AG..cun tuu.

  ReplyDelete
 3. Maksud Tun adalah yg bersekongkol dengan rasuah, salahgunakuasa dan penyelewengan TIDAK di terima

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive

Total Pageviews