SILA KLIK

pages

Monday, April 16, 2018

"MAKAN" DUIT UMNO: Kenapa Pas nak SAMAN lepas PRU14


SHAH ALAM - Naib Presiden Parti Amanah Negara (Amanah) Datuk Mahfuz Omar mencabar Pas mengambil tindakan undang-undang terhadapnya sekarang berhubung pendedahan yang dibuatnya mengenai ada pimpinan Pas menerima sejumlah wang daripada Umno.

Mahfuz melalui satu kenyataan menyelar Timbalan Pesuruhjaya Pas Terengganu, Satiful Bahri Mamat yang dilaporkan akan mengambil tindakan undang-undang terhadapnya sejurus selepas PRU14.

"Beliau (Satiful) berkata sudah berbincang dengan peguam Lajnah Undang-Undang Terengganu bagi maksud tersebut.
“Pelik dan kelakar. Kenapa perlu tunggu selepas PRU14? ,"soalnya.

Mahfuz berkata, Satiful sewajarnya mengambil tindakan segera kerana selagi tiada sebarang tindakan undang-undang diambil, isu tersebut akan menjadi bahan perbualan masyarakat khususnya pengundi pengundi Pas dan akan memberi kesan buruk kepada Satiful dan dua pihak lagi.

"Adakah Satiful sanggup membiarkan imej partinya dilihat buruk dengan menerima dana dari parti lain dan membiarkan Umno tersenyum gembira apabila Pas kalah dalam PRU14 nanti?,"soalnya.

Sehubungan itu Mahfuz berkata, Satiful dan dua rakannya atau Pas sewajarnya mengambil tindakan undang-undang seberapa segera yang boleh jika mahu imej Pas dilihat bersih.

"Imej Pas perlu dilihat bersih dalam kalangan pengundi lebih-lebih lagi di kalangan ahli Pas sendiri yang sekarang sudah berbunyi di sana sini bahawa Pas  dan pimpinannya mendapat duit dari Umno,"katanya.

Tegasnya, Satiful dan Pas perlu segera mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak yang mendedahkan isu ini.
"Ini maruah Pas. Tidak cukup sekadar menafikan sahaja. Orang gila juga nafikan dia gila. Tetapi untuk menentukan dia gila atau tidak, perlu diperiksa oleh doktor pakar,"katanya.

Tambahnya, Pas juga perlu membuktikan mereka tidak terima dana Umno seperti didakwa dengan mengambil tindakan undang-undang di mahkamah.

"Semua bukti termasuk akaun bank yang didakwa boleh dibuktikan kewujudannya di mahkamah.

“Satiful dan Pas tidak perlu menunggu selepas PRU14 baru nak failkan tindakan. Yang akan memfailkan kertas-kertas kausa di mahkamah adalah peguam bukannya Satiful,"ujarnya. - Sinar Harian

2 comments:

 1. https://peraktoday.com.my/2018/04/pru14-jangan-jadikan-agama-sebagai-barang-dagangan-asyraf-wajdi/

  ISLAM DI AKHIR ZAMAN AGAMA DAGANG
  CERAMAH MASYUK JADI DUMBER INCOME
  COMANGO PLURALIST PEKAK DIBIARKAN
  ISU REMEH SAJA SAJA DI SENSASIKAN
  ISU AKIDAH IMAN MURTAD DIDIAMKAN


  ISU UTAMA PAKATAN DAN BARISAN YANG "JELAS" ADALAH AGENDA LIBERALISMA AGAMA COMANGO G25 PLURALISMA MURTAD..... UMNO DAN PAS BERSATU LAWAN PLURALISMA MURTAD .... PKR SOKONG MURTAD.. SEKSUAL MERDEKA DLL

  ...ITU LAH DASAR JELAS BERBEZA YANG CUKUP NYATA... IKUT HATI MATI IKUT IMAN INSYALLAH SELAMAT DUNIA AKHIRAT

  ReplyDelete
 2. Duit derma lahhh..zakat

  ReplyDelete

Sila Klik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com