pages

Tuesday, December 12, 2017

[PULANGKAN ANUGERAH] Tak dipaksa, saya sukarela - Siti Hasmah



Tun Dr Siti Hasmah Mohamad Ali berkata beliau tidak dipaksa atau dipengaruhi sesiapa dalam tindakannya menyerahkan semula pingat kebesaran dikurniakan sultan Selangor.

Siti Hasmah berkata langkah memulangkan darjah kebesaran diterimanya daripada istana Selangor dibuat secara sukarela

21 comments:

  1. OH PAK CIK/MAK CIK.....PULANGKAN JUGA GELARAN TUN MASING2 BARU HEBAT. BUAT APA NAK PAKAI ANUGERAH TU? PEMIMPIN DAP MANA PAKAI TU SEMUA.....BERANI?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Motif kat sini nak pulangkan amugerah yg dpt frm selangor..got it? Diaorg pon selalu ja biasa kan diri dgn panggilan "tok" dgn anak2 muda..setakat anugeran Tun pon ddiaorg tak kebuloq aaihh..

      Delete
  2. Pulangkanlah sekali duit Petronas untuk bailout syarikat perkapalan Mirzan yg hampir bengkrap dulu sekali.. pulangkan pingat buat apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Geng penyamun tak nak pulang duit curi ke?

      Delete
    2. Bailout bukan songlap..ada faham? Dlm misc tu ramai org melayu..kalau company bungkus anak beranak diaorg nak mkn apa? Tak faham isu secara total tau nal bantai ja...simpan sket kejqhilan tu bang...

      Delete
    3. Najib songlap duit 2.6 billion,dan ada bukti forensik akaun yang boleh menjadi bukti di mahkamah.Kau tak akan faham sebab berjiwa penyamun.

      Delete
  3. Tindakan yang terbaik untuk memelihara institusi diraja drp dipolitikkan oleh umno. Selepas pemulangan dibuat org umno dah hilang modal utk politikkan teguran yg dibuat oleh DYMM. Respek sama tun.

    ReplyDelete
  4. well done TUN hehehe tetap the best boleh buat bontot orang berasap dari dulu kini dan selamanya...

    ReplyDelete


  5. 10.39 dan 2.00.
    Aku setuju sangat dengan cadangan korang tu.
    Apa kata kalau kita perluaskan lagi cadangan korang tu.
    Oh Pahlawan Bugis
    Oh Kak Semah,
    Pulangkan kembali duit 1MDB tu.
    Pulangkan kembali duit SRC tu.
    Pulangkan kembali duit KWAP tu.
    Pulangkan kembali duit TH tu.
    Pulangkan kembali duit FELDA tu.
    Pulangkan kembali duit MARA tu.
    Pulangkan kembali pink diamond tu.
    Pulangkan kembali beg Birkin tu.
    Adoiii aiii..
    Banyak sangat la, penat aku.
    Yang lain-lain tu orang lain boleh sambung lah.
    Amacam. Ok tak?



    ReplyDelete
  6. Tiada pemulangan, sebenarnya hanya ada dua, samada dianugerah atau di tarik balik anugerah....
    Orang tua ini memang anti Sultan Melayu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Johan in contoh melayu tak ada otak

      Delete
  7. Macai 10.39 & 2.00,

    Setakat gelaran tak boleh bawa ke kubur macai, apa yang penting adalah ingatan rakyat terhadap sumbangan, jasa dan bakti yg telah diberikan oleh Dr M terhadap negara ini.

    Cuba periksa dan teliti pembentangan laporan kewangan serta laporan audit setiap tahun oleh Petronas, adakah terdapat bailout syarikat perkapalan yg dimaksudkan?

    Berlainan pula dengan 1mdb, dimanakah laporan audit yg sepatutnya dilakukan oleh 1mdb setiap tahun?

    Di manakah perginya perbelanjaan 1mdb?

    ReplyDelete
  8. bila pencacai umno bersuara ..semuanya ke laut tak ikut tajok..

    ReplyDelete
  9. That just goes to show Madey lacks morals and principles and has no maruah (dignity) or honour.

    ReplyDelete
    Replies
    1. That shows u johan is a parasite in a malay muslim community

      Delete
    2. sokong penyamun tu banyak kau nya maruah...

      Delete
    3. Ak beri contoh: kiranya kita pinjam kereta drp jiran sebelah nk gi mana- mana ,pastu si jiran tu pulak asyik komplen je kt kita ,ni tak betul,itu tak betul.....pastu sbb byk sgt ,komplen kita pulang balik kereta kt die.....

      Adakah itu tidak bermoral dn takde maruah??sebaliknya tindakan kita akan boleh redakan hati si jiran kita tu, dn keadaan akan sejuk semula

      Macam itulah tindakan mahathir, beliau nk redakan suasana dgn sultan Selangor, jadi beliau pulangkan balik pingat tu.....ia tak salah,

      Lagipun pingat dn darjah kebesaran ni dikurniakan oleh almarhum Ayahanda sultan selangor sekarang dn bukan baginda sultan yg sekarang.....

      Delete

    4. 9.35
      The ones who are immoral, unprincipled and has no dignity or honour whatsoever are none other than you yourself and your thieving kleptocrats. Period.

      Delete
  10. Pulangkan juga duit rakyat 1MDB guna.....betul kah ni?

    ReplyDelete
  11. Buat kasi kat ko ler...buat apa lagi..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com