pages

Tuesday, October 3, 2017

[VIDEO] Pelajar Sekolah menyanyi, kibar bendera UMNOKementerian Wilayah Persekutuan telah menganjurkan acara Merdeka di sekolah rendah di Putrajaya dengan lagu-lagu Umno dimainkan dan bendera parti digantung di segena penjuru sekolah.

Upacara penyampaian hadiah yang bertemakan "Umno dan Kemerdekaan telah diadakan di SK Putrajaya Presint 14 (1) dan dihadiri oleh Menteri Wilayah Persekutuan Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor.

Sebanyak 500 pelajar dan guru dari sekolah rendah dan sekolah menengah di sekitar Putrajaya menyertai pertandingan persembahan dan acara menghias kelas.

Semasa persembahan, pelajar dilihat melambaikan bendera kebangsaan dan bendera Umno.

Menterinya disambut oleh para pelajar di jalan raya dan lagu Umno dimainkan ketika dia berjalan untuk melihat kelas yang dihiasi dengan guru besar sekolah Mohd Amin Hamzah.

Beberapa pelajar dilihat menyanyikan lagu-lagu Umno dengan semangat tinggi.

Tengku Adnan enggan mengulas apabila ditanya sama ada bendera Umno dan acara bertema dibenarkan memasuki sekolah, yang harus dibebaskan daripada politik.

Bercakap kepada Malaysiakini, Mohd Amin menyatakan bahawa tema acara itu ditentukan oleh kementerian wilayah persekutuan.

Namun, beliau menegaskan sekolah itu telah mematuhi sebarang peraturan dan peraturan yang ditetapkan oleh kementerian pendidikan.

"Sebenarnya, ia (unsur politik) tidak terlalu jelas, kami hanya menyokong aktiviti yang dianjurkan oleh Kementerian Wilayah Persekutuan, ini tidak ada hubungannya dengan politik," katanya.

Apabila ditanya mengenai bendera Umno dan lagu parti, beliau berkata, "Ini hanya untuk sementara.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com