pages

Saturday, July 22, 2017

[VIDEO] Najib: 'Saya terima India Muslim sebagai Bumiputera''Saya terima India Muslim sebagai Bumiputera'


"Saya mendengar tuntutan yang dibuat oleh Presiden Persekutuan Pertubuhan India Muslim Malaysia (PERMIM) Dhajudeen Shahul Hameed dan saya menerima bahawa India Muslim adalah sebagai Bumiputera," katanya pada Majlis Sambutan Aidilfitri Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) bersama badan bukan kerajaan (NGO) India Muslim Semalaysia

PERMIM menuntut tiga perkara iaitu mewartakan komuniti itu sebagai Bumiputera, mendirikan satu mercu tanda India Muslim di Kuala Lumpur atau Putrajaya, serta melantik seorang pegawai khas di Jabatan Perdana Menteri bagi mengelolakan hal ehwal kira-kira satu juta komuniti India Muslim di negara ini.

3 comments:

  1. Minta je najib tentu tunaikan... Undi lebih penting dr segalanya...

    ReplyDelete
  2. Dalam masa yg sama DAP dan mCA dah bw masuk ramai Cina dari China utk besarkan jumlah kekuatan undi dan ekonomi mrk.

    Kita berbalah pasal india muslim. Selagi dia muslim, dia taat pd agama dan negara dan boleh bercakap bahasa melayu itu syarat2nya. Pentingnya kita terima mereka supaya jumlah org islam lebih ramai di negara ini.

    Apa nak buat, org melayu bangang berpecah belah sbb politik dan kuasa sehingga jd lemah. Ini sebagai langkah yg agak rugi tapi berhemahutk berdepan dgn musuh yg lebih besar.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com