innity

pages

Tuesday, July 18, 2017

PAS kata PRU14 Pertarungan PAS BN: Sebenarnya PERSANDINGAN PAS BN


BAGAN SERAI - Naib Presiden Pas, Idris Ahmad berkata, kononnya pertembungan sengit dijangka berlaku di antara PAS-BN dalam memenangi undi orang Melayu.

Pertembungan yang dikatakan itu hanya khayalan semasa-mata yang pastinya hanya memperbodohkan diri sendiri dan bukan ahli dan penyokong PAS.

Mungkin Idris juga lupa bahawa Tun Dr. Mahathir dan Datuk Seri Anwar Ibrahim sudah tiada kena mengena dengan UMNO dan BN apabila beliau masih menyerang mereka berdua dalam memperkatakan pertarungan BN-PAS.

"Rakyat mengetahui sejarah rekod kepimpinan kerajaan Umno bermasalah, malah rekod teraju utama kepimpinan Pakatan Harapan seperti Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Tun Dr Mahathir Mohamad juga teruk.

"Sebaliknya, rekod kepimpinan Pas hingga kini bersih, malah tiada pemimpin parti disabitkan dengan sebarang kesalahan rasuah, penyelewengan dan penyalahgunaan kuasa termasuk di Kelantan," katanya pada sidang media Jamuan Hari Raya Aidilfitri anjuran Pas Perak, di sini semalam.

Namun, kata-kata beliau itu telah menjadi bahan ejekan dan senda gurauan orang ramai yang memerhati cinta terlarang melalui pintu belakang yang sedang melanda PAS-UMNO pada masa ini.

Malah ada yang menyatakan, PRU14 bukanlah merupakan pertarungan di antara PAS-BN tetapi majlis PERSANDINGAN antara PAS-BN setelah hubungan sulit itu terpaksa dihebahkan jua.

Sudah beberapa ketika, Haji Hadi dan Najib cuba menggabungkan PAS-UMNO melalui hubungan sulit, namun ahli akar umbi PAS tidak akan merestui hubungan itu dan mereka dengan kerasnya menentang hubungan sulit itu.

Haji Hadi telah menjadi 'syaitan bisu' apabila mendiamkan diri dengan kemungkaran yang dilakukan oleh Perdana Menteri, Najib berkenaan 1MDB.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com