pages

Wednesday, July 26, 2017

Najib dimohon SERAH KUASA dengan baik APABILA KALAH PRU14 kelak

Gambar Hiasan Semata-Mata
Ketua Pembangkang Datuk Seri Dr Wan Azizah Ismail berharap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak memastikan peralihan kuasa yang baik sebaik sahaja Umno BN tewas dalam pilihan raya umum akan datang.
Seruan itu dibuat presiden KEADILAN tersebut sebagai maklum balas kepada kenyataan Najib yang memburuk-burukkan pembangkang pada satu majlis bersama pelabur asing hari ini.

Saya ingin mencadangkan agar Datuk Seri Najib tidak memperlekeh kekuatan dan iltizam Pakatan Harapan dalam membina Malaysia yang lebih baik.
“Sebaliknya, beliau perlu mengumumkan bahawa beliau bersedia menerima kehendak rakyat dan memastikan peralihan kuasa yang baik sekiranya Pakatan Harapan pilihan raya umum ke-14 nanti,” katanya dalam kenyataan.
Najib hari ini mengkritik kerajaan Selangor di bawah pimpinan KEADILAN iaitu Datuk Seri Mohamed Azmin Ali yang menyaksikan PAS, KEADILAN dan DAP masih bergabung walaupun tiada kerjasama politik rasmi dengan PAS.
Menurut Wan Azizah, kenyataan Najib yang dibuat pada acara bukan politik itu memberi petanda akan ketakutan beliau terhadap kemungkinan hilang kuasa.
“Kenyataan Datuk Seri Najib hari ini menunjukkan betapa takutnya beliau sekiranya Pakatan Harapan memenangi PRU14, maka para kleptokrat dan perompak wang rakyat akan dibawa ke muka pengadilan,” katanya. http://www.keadilandaily.com

5 comments:

 1. sombong lagi takkabur gile pakaton haprak.. perasan boleh menang lagi?? 3 PRK PRN pun tumbang tnpa sebab.. muka tak malu punya puak!

  sepatutnya Jijah Kipas nasihatkan PH Selangor dan Asimin sebaik shj PRU umum diumumkan Asimin dan PH diminta menyerahkan semua kuasa pemerintahan mandat rakyat Selangor kepada BN!
  Jangan tuduh bangla 40k atau lampu padam semasa kira undi pulak!

  ReplyDelete
  Replies


  1. PRK bolehlah menang, tapi berapa kosnya?
   Setiap hari berbeg-beg wang tunai mengalir macam air sungai untuk sogok para pengundi.
   Jika PRU nanti mampu ke nak sogok semua orang?

   Delete
  2. Kalau rasa-rasa sudah tiada harga diri ambil lah Wang sogokkan Dari BN tetapi harus bersedia untuk menerima kemusnahan Yang Amat dahsyat pada Negara

   Delete
 2. Kuasa mageran terletak ditangan najib, ini yg patut di risaukan oleh haris ibrahim bukan nya bercakaran siapa patut jadi PM...belum berkuasa dah nak jadi hero keling paria, porah dalit.

  Bangang macam masterji anwar ibrahim dia gak.

  ReplyDelete
 3. Najib dah cabut lari. Senanglah nanti. Tak perlu risau. Yg susah nanti nak tangkap dia kat luar negeri. Dia akan menyorok macam tikus.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com