pages

Saturday, July 29, 2017

Hanya Mahathir boleh hancurkan Umno


Hanya jauhari yang mengenal manikam, ia selari dengan Tun Dr Mahathir Mohamad yang mampu menghancurkan kekebalan Umno.

Demikian menurut Timbalan Presiden Amanah, Salahuddin Ayub.

Beliau berkata, kehebatan Mahathir selari juga dengan pepatah Inggeris yang bermaksud hanya permata boleh memotong permata.

"Beliau mampu melakukannya walaupun Umno berusia lebih 60 tahun, InsyaAllah.

"Amanah bersedia memberikan kepercayaan kepada Mahathir dalam konteks dan senario gawat negara kita pada hari ini," katanya dalam kenyataan media, hari ini.

Katanya, perkara sama turut dipersetujui parti PKR dan juga DAP.

"Kami saling mempercayai dan dengan kekuatan inilah kami berjaya membina Pakatan Harapan.

"Inilah mercu tanda yang kami bina sebagai cahaya harapan (Beacon of Hope) bagi rakyat dan negara, ujarnya.

Jelasnya, Pakatan Harapan berusaha untuk memudahkan rakyat untuk membuat pilihan sama ada memilih Pakatan Harapan atau BN.

"Ramai yang bertanya adakah Mahathir boleh dipercayai untuk memimpin Pakatan Harapan kerana beliau memiliki rekod berdekad terhadap musuh politik beliau sepanjang 22 tahun di singgahsana kuasa?

"Amanah bukan sebuah mahkamah yang akan berperanan menghukum segala kesalahan dan jenayah perilaku manusia.

"Amanah adalah sebuah parti politik bernuansa Islam yang menawarkan sentuhan rahmat dan kasih sayang kepada sesiapa jua yang bersedia menyantuni setiap manusia dengan dakapan lembahyung Rahmatallillalamin," katanya.

Tambahnya, menghukum manusia sekaligus berhias diri dengan dendam kesumat, biarlah menjadi ajaran terlarang dalam Amanah khususnya di kalangan pimpinan utamanya.

"Mahathir adalah manusia biasa yang juga ahli politik sepertimana yang lain. Beliau ada sejarah masa silam yang panjang yang sebahagian menyebutnya sebagai "baggage".

"Di antara kita bebas membaca masa lampau beliau dan membuat keputusan sama ada bersetuju atau tidak dengan sikap serta pendirian politik terkini beliau khususnya terhadap urustadbir negara," katanya.

Salahuddin berkata, tiada sesiapapun yang boleh merampas hak dan kebebasan ini daripada sesiapa.

"Kita bersama menentang Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak kerana kesalahan yang beliau lakukan sekarang kepada rakyat dan negara.

"Permusuhan di kalangan rakyat termasuk dengan Tun Mahathir hanya akan menjadikan Najib semakin bermaharajalela di tampuk kuasa. - SH

8 comments:

 1. Mahathir tu bukan ke pm dari umno...anak tak dpt tempat dlm umno meroyan...org pan penjilat dap..sanggup jatuhkan melayu kerana sifat dengki...typical melayu...sure tak lepas komen ni kan...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Akal budak belum akil baligh 1:25 ni

   Delete
 2. Kat mykemut je yg komen x lps..kat tmpt lain..cytro samsung a9 6% bebas je nak komen...

  ReplyDelete
 3. Sibangang dua2 diatas ni.

  ReplyDelete
 4. Sendiri tulis sendiri sokong ..bodo..

  ReplyDelete
 5. Siapa Yang sebenarnya telah menjatuhkan bangsa Melayu,,bukankah MO1 telah secara terang-menerang mentekedarah Wang Negara dan rakyat namun setelah itu beliau berbagi nikmat dengan seseorang berbangsa cina bernama Jho Low,,beliau tidak pula berbagi dengan bangsa Melayu...!!!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com