pages

Friday, June 9, 2017

Kita Musykil, TS Muhyiddin musykil: KENAPA IDRIS JALA?Presiden Parti Pribumi Bersatu (BERSATU) Tan Sri Muhyiddin Yassin tidak nampak kewajaran atas tindakan kerajaan melantik Datuk Seri Idris Jala sebagai pihak berkecuali bagi meneliti isu Felda Global Ventures (FGV).

Muhyiddin yang juga bekas timbalan perdana menteri berpendapat kerajaan sepatutnya melantik firma akauntan bebas bagi menyelesaikan krisis Felda.

"Yang saya agak musykil dan tak berapa faham, kenapa Idris Jala dilantik untuk meneliti masalah FGV.

"Saya rasa lebih elok syarikat audit bertauliah atau syarikat lebih bebas yang tak ada kepentingan dengan perdana menteri atau kerajaan. Sebab kita nak tau apa krisis yang berlaku, apa sebabnya," katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media di ibu pejabat BERSATU di Petaling Jaya.

Semalam, Malaysiakini melaporkan, kerajaan melantik Idris yang juga bekas Menteri di Jabatan Perdana berkenaan untuk meneliti arahan bercuti kepada Ketua Pegawai Eksekutif Datuk Zakaria Arshad dan tiga lagi pegawai kanan FGV.

Idris, presiden dan CEO Pemandu Associates Sdn Bhd diminta untuk meneliti fakta kes dan mencadangkan penyelesaian.

1 comment:

  1. Aku dari dulu tak nampak hebatnya idris jala ni. Oklah dia pernah kerja shell. Aku pun ada gak kengkawan kerja kat shell. Kat London dan Brunei pun. Biasa je. Dulu kononnya nak turn around MAS. Tapi apa yg dia buat ialah sapu semua simpan kat bawah tikar. Nak cari funding, gadaikan saham MAS ke Tony Fernandes. Kalau setakat tu je. Aku pun boleh buat. Samalah yg akan Idris Jala ni buat kat FGV. Kalau tak selamatkan Isa atau pun jual saham FGV kat org. Tak percaya. Sesama kita tengok ..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com