innity

pages

Tuesday, May 9, 2017

Penjawat awam tidak lagi sokong BN?


GOLONGAN penjawat awam sememangnya menjadi penyokong setia kepada BN setiap kali PRU.

Namun akibat kos sara hidup tinggi, BN kemungkinan dilihat tidak begitu selamat lagi pada PRU kali ini kerana ramai pekerja kerajaan, terutama sekali peringkat bawahan mendakwa mereka kini hidup dalam keadaan tertekan.

Penjawat awam, yang berjumlah 15 peratus daripada keseluruhan pengundi bakal tentukan nasib BN dalam PRU yang dijangka diadakan seawal-awalnya September ini.

Menurut laporan China Press, sekiranya Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan pembubaran Parlimen dan mengadakan PRU14, apakah BN akan hilang lebih banyak kerusi berbanding PRU lalu?

"Seperti dilapor dalam Reuter, kehidupan rakyat jelata semakin perit sejak kerajaan mengurangkan subsidi kerajaan dan melaksanakan cukai barangan dan perkhidmatan (GST).

"Kerajaan terpaksa melakukan demikian akibat kemerosotan pendapatan minyak dan gas.

"Jika penjawat awam dihimpit masalah kos hidup, kemungkinan dia tidak akan lagi beri sokongan kepada BN,"  lapor akhbar ini.

7 comments:

  1. Dari dulu lagi ada ramai yg pro pembangkang. Yang cina pro dap. Dlm meeting siap bagi contoh dap Penang kpd orang bawahan.

    ReplyDelete
  2. Baguslah nnti bila dap perintah baru dia org tau...jumlah ramai buat kerja apa pun x tau...mengular lebih...kalu kerja dgn swasta lama dah kena buang kerja dia org ni

    ReplyDelete
  3. Bersatu Bersatu Bersatu

    ReplyDelete
  4. Anon 06:46,,jangan cuba nak takutkan pengundi Melayu sebab tak mungkin DAP memerintah itu sudah termaktub di dalam Perlembagaan Negara....

    ReplyDelete
  5. Anon 6.46 ,knapa cetek benor otak ko, dh abis ker org melayu professional kat mlaysia ni smpai ko bodo sgt nk bg DAP perintah negara ni..hey mlysia ni ramai org bijaksan tau..kcuali ko dn bberapa org lg yg punya otak senget mcm ko

    ReplyDelete
  6. Anon 6.46 ,knapa cetek benor otak ko, dh abis ker org melayu professional kat mlaysia ni smpai ko bodo sgt nk bg DAP perintah negara ni..hey mlysia ni ramai org bijaksana tau..kcuali ko dn bberapa org lg yg punya otak senget mcm ko

    ReplyDelete
  7. Sudah la korang benci sangat kat cina pada hal korang keta rosak hantar kt pomen cina beli spare part pun kedai cina Kedai potong pun cina barang keperluan sekolah anak pun kedai cina umah korang duduk pun pemaju cina pinjaman pun bank tycoon cina cukup2 la kita kn rakyat malaysia kenapa nk salahkn cina.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com