innity

pages

Wednesday, May 10, 2017

Kenapa penjara 30 tahun, denda RM100,000? - Dr Rozaimi
Pendakwah terkenal, Dr Rozaimi Ramle mempersoalkan kekurangan butiran mengenai keperluan untuk meningkatkan hukuman berkaitan mengenai cadangan pindaan Akta 355.

"Saya tidak nampak justifikasi yang jelas untuk laksanakan 30 tahun penjara, RM100,000 denda. Memperkasakan mahkamah syariah bukan sahaja dengan hukuman. Perlu untuk letakkan kewajaran.

"(Ia) bebanan atas golongan yang usulkan, golongan yang pro. Saya belum lihat kewajaran itu ada," kata Rozaimi dalam forum anjuran Invoke di Kuala Lumpur, malam tadi.

Terdahulu, Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang mahu meminda Akta 355 untuk menaikkan hukuman atas kesalahan syariah kepada denda RM100,000, penjara selama 30 tahun dan 100 kali sebatan.

2 comments:

  1. ilmuan seperi dr rozaimi dan ustaz datuk kazim tak perlu masuk politik untuk memberi nasihat pada perkara yang betul. Mereka berkebenaran, mengapa diperkecilkan ilmu mereka? perlukah masuk parti politik dulu sblm membuka mulut?

    Thank you kazim and rozaimi

    ReplyDelete
  2. Sepatut nya ROS batalkan parti Pas ni kerana menyalahi undang2 dan perlembagaan negara...rukun negara pun Pas nak cabar.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com