innity

pages

Friday, April 7, 2017

[ENGGAN DENGAR HUJAH BLODDYFOOL] Punca Sebenar Speaker TANGGUH Dewan




Speaker Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia menyelar sesetengah pihak yang menuduhnya 'bloody fool' berhubung keputusan menangguhkan perbahasan pindaan Akta Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965 atau Akta 355 di Dewan Rakyat, semalam.

Katanya, hujah-hujah mereka, yang selama sembilan tahun beliau menjadi Speaker, kebanyakannya 'bloody fool' juga.

"Pada ketika itu, kuasa saya, saya tidak mahu duduk lagi untuk dengar hujah-hujah yang pernah saya dengar, yang kadang-kadang tidak masuk akal saya. 

"Jadi mereka nak tuduh saya bloody fool, maka hujah-hujah mereka yang selama sembilan tahun saya dengar, most of it are bloody fool. 
"How can I sit there for another two or three days to listen opinions that sometime I think is bloody fool opinion," kata Pandikar.

"Saya bersikap adil semalam," jelas Pandikar

Terdahulu, Pandikar menafikan dirinya menerima arahan daripada BN berhubung keputusannya menangguhkan perbahasan RUU355.

Kenyataannya itu dibuat susulan Presiden MIC Datuk Seri Dr S Subramaniam dilaporkan berkata bahawa keputusan untuk menangguhkan perbahasan dibuat semasa mesyuarat majlis tertinggi BN sebelum ini.

2 comments:

  1. Dia lagi suka dengar hujah bloody fool dari azeeeèez rahim, tajuddin pasir salak, bungkus mokhtar kinabatang, mat maslan blurrr dan ramai lagi peghujah BN yg hebat

    ReplyDelete
  2. RUU355 dibentang utk perkasakan mahkamah syariah sbb nak jaga akhlak org melayu. Yg bentang org melayu. Yang beri kebenaran bentang org melayu juga. Yang akan dpt manfaatnya org melayu jugak.

    Tapi yg beria ia nak marah, nak halang, nak gagalkan RUU355 ni orang melayu juga.

    Orang cina yg antimelayu tak payah susah2 nak lawan dah. Depa tak ada kena mengena pun dengan RUU355 ni. Depa tetap anti melayu anti islam sebab nanti karaoke, rumah urut, rumah judi depa org nelayu tak kunjung datang lagi. Depa bimbang, depa anti RUU355 tapi Depa tersenyum. Depa tak pyh tegang urat, tak pyh maki hamun di dewan sbb org melayu dah tolong makikan utk depa. Dah tolong gagalkan RUU355. Blogger melayu pun byk yg dahbtolong cina yg anti melayu ni.

    Arjuna perak.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com