pages

Thursday, April 27, 2017

[BIAR BERTUL] PAS yakin tadbir 5 negeriTimbalan Presiden PAS Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, selain mengekalkan kuasanya di Kelantan, parti itu juga menyasarkan Terengganu, Pahang, Selangor dan Kedah.

PAS pada pilihan raya umum 2013, berjaya memenangi 21 kerusi Parlimen tetapi kini hanya memiliki 14 kerusi selepas beberapa pilihan raya kecil dan ahli parlimennya yang menyertai AMANAH.

Beliau berkata demikian ketika menyampaikan ucaptama di Muktamar Tahunan Dewan Pemuda PAS di Alor Setar, hari ini.

Enakmen Syariah di Kelantan dan Terengganu juga sebelum ini berjaya dipinda.

Pada bulan Mac lalu, Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang membentangkan pindaan bagi RUU355 di Dewan Rakyat.

Bagaimanapun, jika usul memperkasakan undang-undang syariah itu lulus di Parlimen, ia tidak mempengaruhi pelaksanaan di peringkat negeri, kecuali ia juga dipinda seperti dalam kes di Kelantan dan Terengganu.

4 comments:

 1. Ulamak ngok..hayal lebih

  ReplyDelete
 2. Berangan itu, PERCOMA.
  Sesiapa pun boleh berangan.

  ReplyDelete
 3. Pas wajar tadbir negeri2 disekeliling Penang supaya DAP akan dikawal. Air dan tanah dikawal dan dipertahankan drpd org2 DAP dan org melayu yg suka gadai tanah kpd cina.

  ReplyDelete
 4. Pas percaya pada sumbernya sahaja. sumber lain hampeh dalam agama mereka. apa yang ulama mereka kata bagai wahyu, menentang bermakna lawan pewaris nabi dan agama. ahli hanya ikut dan percaya kata pemimpin dan penceramah, tak perlu berfikir kerana semua itu berada di luar kemampuan ahli untuk berfikir. sememangnya betul bahawa menyokong pas bermakna menyokong najib untul terus jadi pm. maka janganlah ahli pas merengek jika kenaikan harga barang dan sara hidup kerana mereka berkata itu semua dah masuk dalam hadis nabi.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com