innity

pages

Saturday, March 4, 2017

VIDEO DS Shafie Apdal BEDAL Najib: Saya Bukan Gila Jadi KM, Saya Tegur 1MDB


DS Shafie Apdal berucap mula pada minit 1:27:00

Bekas Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal berkata beliau tidak mempunyai sebarang cita-cita untuk menjadi ketua menteri Sabah dan beliau pernah menolak tawaran itu dari Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

Ahli Parlimen Semporna itu berkata beliau akan bertanding di kerusi negeri jika beliau mahu menjadi ketua menteri Sabah, dan bukan di kerusi parlimen.

Semalam Najib berkata, seorang bekas menteri persekutuan, yang kini mengetuai sebuah parti pembangkang, telah meminta jawatan ketua menteri Sabah.

Najib menyifatkan permintaan itu sebagai cita-cita peribadi bekas menteri itu.

Walaupun beliau tidak menyebut nama, tapi Najib dipercayai merujuk kepada Shafie.

3 comments:

 1. Bertanding kerusi parlimen tapi nak mintak jadi KM ka. Najib ni nak muhong org pun tengok la sama. Ingat kami ni pengundi kawasan Pekan ka. Org Pekan boleh la dia pembohong sbb semuanya makan dedak. Sbb tu bodo bodo lake...hehehe

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tak tanding Dun sebab tak diberi peluang... sebab kalau di berk peluang, itulah kemahuannya.... kacau kem orang untuk jadi KM.

   Delete
 2. Sedap lah dia nak cakap apapun sebab ada media.... media tak tunjuk muka orang sabah mencebik. 5 tahun kita ulang alik sabah.... maauk sampai kampung sri jaya dan sampai felda sahaba di LD.... semua org tau mamat ni memang ada cita2 besar nak jadi KM. Bukan org tak tau bagaimana dia ni tak sebulu ngan kem KM.Lagi mau sembang dia tak heran ngan jawatan KM.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com