innity

pages

Wednesday, March 22, 2017

[PRU14 KENA CEPAT NI] Laporan: AS buat persediaan untuk dakwa Jho Low


Pihak berkuasa Amerika Syarikat sedang membuat persediaan untuk memfailkan tuduhan jenayah terhadap jutawan kelahiran Pulau Pinang Low Taek Jho, yang lebih dikenali sebagai Jho Low, kerana terlibat dalam apa yang mereka percaya sebagai "salah satu penipuan kewangan terbesar dalam sejarah".
The Wall Street Journal yang memetik sumber-sumber biasa dengan siasatan sebagai berkata, pendakwa AS merancang memfailkan tuduhan jenayah penipuan dan pengubahan wang haram terhadap Low dan beberapa rakan-rakannya yang berpotensi.
Sumber-sumber itu bagaimanapun tidak menjelaskan bilakah tuduhan jenayah itu akan difailkan.
Rancangan itu juga boleh diubah atau digugurkan memandangkan siasatan masih diteruskan, menurut laporan itu.
Menurut sumber itu, Low menjadi tumpuan siasatan jenayah dan beliau juga digambarkan oleh Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat yang memfailkan tindakan undang-undang sivil Julai lalu sebagai 'pusat yang didakwa menyalurkan berbilion-bilion dolar daripada 1MDB.
Dalam saman sivil yang berasingan daripada siasatan jenayah, WSJ memetik sumber sebagai berkata bahawa DOJ kini sedang menyiasat hartanah baru keluarga Low ke dalam senarai aset untuk disita, termasuk AS$ 165 juta kapal layar bernama Equanimity. - MK

3 comments:

  1. The Final countdown

    ReplyDelete
  2. Ya allah berikan jalan dan petunjuk tangkap najib rosmah hukum penjara
    Hapus lenyap bn umno

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com