innity

pages

Monday, February 13, 2017

[VIDEO] Mufti Perlis ulas RUU355 - Forum Sejauh Mana Anda Memahami Hudud (Bhg.1)


Published on 12 Feb 2017

Satu forum yang telah dianjurkan oleh Angkatan Amanah Merdeka Malaysia (AAMM) bertajuk 'Sejauh Mana Anda Memahami Hudud' di Dewan Rumah Kelab Persatuan Alumni Universiti Malaya (PAUM) pada Ahad 12 Februari 2017 dimana forum tersebut telah menyaksikan beberapa hujahan yang menyokong dan juga menentang RUU355.

Antara panel forum tersebut adalah; Mufti Perlis Dr Mohd Asri Zainual Abidin, Pensyarah Undang-undang Universiti Teknologi Mara (UiTM) Profesor Dr Shad Saleem Faruqi dan juga Pensyarah Universiti Sains Malaysia (USM) Profesor Dr Ahmad Fauzi Abd Hamid.

Presiden PAS Abdul Hadi Awang sebelum ini telah membentangkan Rang Undang-Undang (RUU) Persendirian Pindaan Kuasa Dewan Rakyat bertujuan meminda Akta Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965.

The Malaysian Observer - http://www.mobtv.my


3 comments:

  1. Mufti Perlis.... oops bekas mufti... tak sentuh lansung pasal grrakan pluralism. ... liberalisma... lgbt dan gay... yg disentuh sehabis mungkin pasal potong tangan dan pancung dan songlap duit billion billion... sedangkan yg mencuri dan bailout hingga ada yg mati syahid dlm isu BMf dan Forex yg billion bilion disonglap tak diambil kira.... tuduh orang ini songlap tapi orang yg satu lagi pun songlap dulu... bila nk abis laaa... pokok persialan yg paling besar tak dibincang spt grrakan pluralism murtad.. librralisma lgbt dan gay... penularan gerakan menghancur akidah dan iman ditinggalkan begitu saja... aku nak tanya bekas mufti perlis ini ..Apa hukum pluralisma dlm Islam. ..? Belom ada lagi satu ceramah dari penceramah yg kononnya begitu popular spt Kazim alias dan Mek Dee bicarakan apa hukum gerakan pluralism itu sendiri..? Semua nak "play safe" ....
    Pemimpin yg penuh dng slogan islam madani.. krpimpinan melalui ulama... fundamentalist iskamic state dah BERSATU dengan grrakan pluralisma.. syiah... DAP evanhlista Komunis lgbt dan gay dipamdang sepi oleh bekas mufti ini... ini lah keutamaan bila pluralisma memperlecehkan... menukar hukum sesedap hawa nafsu ... yg bukan islam membuta tuli mempergunskan ayat alquran dan yg tak arif tentang hukum hakam islam jadi juara mentafsir ayat alquran sesedap hati dan nafsu... yg ini bekas mufti perlis lansung tak sentuh... lansung tak bincang dan salah satu dari RUU335 ini dicadangkan adalah membantras gerakan pluramisma murtad ini.... kenapa isu ini dipinggirkan dalam perbincangan ini..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 11:39 yg nampak bodoh.
      Kalau tak paham langsunh tak payah tul8s.
      Kamu itu sudah sesat
      Menyesatkan orang lain pulak.
      Takda satu fakta pun yg betul.
      Maksud mufti dgn bekas mufti pun tak paham?
      Inilah yg memalukan kod orang Islan.
      Padan Islam dihina.

      Delete
    2. Anon 11:39 mula statement pon dah salah..dia still mufti perlis..kan dah kena lantik lg sekali 2 tahun lepas...

      kalau 1st statement pon dah tak betui tlg skip baca terus la apa yg dia tulis..abaikannnnnnn...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com