pages

Thursday, February 2, 2017

P. Pinang, Langkawi, sebahagian Melaka BAKAL jadi Wilayah Persekutuan? - Guan Eng Bantah KerasKerajaan Pulau Pinang membantah keras cadangan Menteri Wilayah Persekutuan Tengku Adnan Tengku Mansor untuk menjadikan negeri ini sebagai Wilyah Persekutuan.

Ini kerana katanya langkah tersebut akan mengancam perpaduan Persekutuan Malaysia kerana melanggar perlembagaan.

Lim berkata beliau tidak mahu menjadi Ketua Menteri Pulau Pinang yang terakhir, akan ada lagi ketua menteri lain selepas saya. Saya tidak mahu menjadi pembelot dan pengkhianat kepada rakyat Pulau Pinang.

Lim berkata demikian sebagai mengulas cadangan terbaru oleh Menteri Tengku Adnan bahawa Pulau Pinang, Pulau Langkawi dan beberapa bahagian di Melaka diletakkan di bawah kawalan Putrajaya.

Adnan dilaporkan berkata demikian dalam satu temu bual di stesen radio perniagaan tempatan BFM semalam. - MK

4 comments:

 1. Bagus jg idea Tengku adnan. Akhirnya ada jg mamat lembut ni bg idea yg berguna.

  ReplyDelete
 2. Denan ni nak mati cepat..insyallah

  ReplyDelete
 3. Sepatut nya perkara ini sudah lama ada kajian nya.

  ReplyDelete
 4. Cadangan bodoh hanya nak cari issue nak alih perhatian..Nak ada kuasa lebeh luas tenku ciplak ni mcm yakin BN akan terus berkuasa n dia dia terus jd manteri..KL pun tak dpt urus dgn baik bnyk kawasan kotor jln bertampung.Kroni2 Dato Bandar berebut contract dgn kroni2 manteri.Kakitangan DBKL bnyk berproxy bisnis di KL ramai yg di jlnkan oleh orang2 asing.Yg bahagian enforcement pula dpt gaj buta n 'bonus'
  Saya anak Pulau Pinang pd saya yg patut di cadang ialah kaji semula perjanjian pajakan Penang n Province Wellesley kpd British oleh Sultan Kedah..mana tau terdpt 'loopholes' dlm perjanjian itu n P.Pinang dpt di kembalikan kpd Kedah.Tapi tenku ciplak niat cadangan dia semata2 ketamakan jika dpt'centralise'negeri2 ini .
  Mat Salleh kata:
  If it ain't broken why mend it ?

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com