innity

pages

Friday, January 20, 2017

Tak pernah PM rasa berdebar begitu...


Ada sejarah terpahat malam ini - sekurang-kurangnya begitulah pada pandangan Datuk Seri Najib Razak.
Sepanjang tempoh 41 tahun beliau dalam politik, majlis dihadirinya di Kuala Lumpur sebentar tadi dianggap paling mendebarkannya.
Bercakap pada sesi dialog program Transformasi Nasional 2050 (TN50) di Dewan Tunku Canselor Universiti Malaya, perdana menteri berkata, beliau "nervous" kerana berdepan dengan hadirin secara langsung.
"Saya tak pernah buat ni, tak pernah pakai mikrofon ni. It’s a live audience, TV ada tiga channel.
"Saya betul-betul tak tahu apa yang akan berlaku malam ini - baik ke, buruk ke, tersandar ke saya," katanya.
Namun di sebalik keadaan itu, Najib berkata, sesi dialog perdana pada malam ini begitu berjaya.
"Saya simpulkan bahawa majlis dialog perdana ini amat berjaya sekali," katanya.
Majlis selama satu setengah jam itu bermula dengan ucapan Najib mengenai wawasannya untuk 2050, diikuti sesi dialog antara beliau dengan belia terpilih.
Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin Abu Bakar menjadi pengantara antara kedua-dua pihak.
Hadirin terdiri daripada pemimpin belia, siswa serta anggota kabinet yang kelihatan khusuk mendengar dialog berkenaan berlangsung.
Pada ketika tertentu mereka bersorak dan bertepuk tangan seperti yang dijangka. - MK

8 comments:

  1. TN50 tu konon2nya tun najib 50 la..cuih

    ReplyDelete
  2. 1. “The true hypocrite is the one who ceases to perceive his deception, the one who lies with sincerity.” — AndrŠ¹ Gide, French writer who won the 1947 Nobel Prize for literature

    >> ....i do not know altantuyq, jho low
    ....i do not receive money in my private account
    ....yes, i receive money but for the party
    ....i did not 42 mil was SRC money....thought it was part of the donation
    ....a task force set up later disbanded
    ....Aud Gen to audit and make it public only later to be OSAed

    2. Desperation leads to chaos. When the leadership of any nation becomes so desperate, that they must rely on stealth to keep their positions

    >> ....abuse AG, IDGP, BNM, MACC etc

    3. Liars never look you in the eye

    >> ....remember programme Nothing to Hide? :)

    4. Are there times you’d just rather not know that something may be wrong, or may desperately need your attention? Would you prefer to be cocooned from the reality that, under your leadership, something is going backwards? It’s far nicer to arrive at the conference blissfully unaware and telling your peers how wonderfully things are going. And, it’s so much easier emotionally, to shut certain realities out and not know that there’s disquiet in the camp, that the finances desperately need your focus, or something else desperately needs your attention

    >> ....that's what happening at "sesi dialog program Transformasi Nasional 2050 (TN50) di Dewan Tunku Canselor Universiti Malaya"

    .......the lies, hypocrisy, desperation, putting the head in the sand will go on and on

    ReplyDelete
  3. ade orang nak tengok kat tv ????

    ReplyDelete
  4. Kumpulkan penyokong dan pengecut memang le berjaya program ...huhhuhu

    ReplyDelete
  5. Mestilah rasa berdebar-debar didalam hati sebab dia tahu kalau umno jatuh sungai buluh resort sedang menanti...hehehe kalau aku pun rasa berdebar tak tahu mana datang duit million-million dalam akaun aku.

    ReplyDelete
  6. Org yg suka menipu macam najib ni memang cepat berdebar. Takpelah tu najib. Lama2 dah jadi biasalah tu. Kau pun dah set sampai anak kau ashman menyamun pun.

    ReplyDelete
  7. Try buat sekali lagi program mcm Ni khas bincang pasal IMDB Boleh tak? Jemput Tun M ,TS Muhyiddin sekali ,the last program adakan QA session Berani tak?

    ReplyDelete
  8. Org buat salah selalunya resah gelisah...pd pendapat aku lah.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com