innity

pages

Tuesday, January 31, 2017

KPDNKK: Akaun Facebook nafi harga bahan api naik PALSU

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) menafikan mengeluarkan kenyataan harga minyak tidak akan naik bermula 1 Februari.
Satu posting terbaharu di Facebook sebelum ini mendakwa berita kenaikan bahan api itu palsu kerana harga petrol sebaliknya akan turun.
Posting berkenaan ditulis dalam bentuk pantun singkat, dimuat naik di akaun Facebook yang dikenali sebagai “KPDNKK”.
Ia menyatakan harga turun kepada RM2.85 seliter bagi RON95, RM2.05 seliter bagi RON97 dan RM1.99 seliter bagi diesel.
Awal hari ini, Persatuan Pengusaha Stesen Minyak Malaysia (PDAM) Datuk Khairul Annuar Abdul Aziz memberitahu FMT, bahan api dan diesel kemungkinan besar akan naik bagi 2 bulan berturut-turut.
“Berdasarkan pengiraan kami, ia dijangka akan meningkat. Tetapi tiada yang rasmi lagi,” katanya.
Beliau diminta mengulas mengenai mesej WhatsaApp, yang meramalkan harga petrol RON95 naik 15 sen seliter kepada RM2.25, RON97 naik 5 sen kepada iaitu RM2.45 dan diesel naik 20 sen kepada RM2.25.
Pada 1 Jan, kos petrol RON95 naik 20 sen kepada RM2.10 seliter, manakala RON97 meningkat sebanyak 15 sen kepada RM2.40 seliter. Diesel juga menyaksikan peningkatan 20 sen kepada RM2.05 seliter. -FMT

6 comments:

  1. Menteri pun dah nampak auta
    Apa lah ketua ketua pemimpin..ayuh mogok bantahan rakyat..tumbangkan najibrazak umno bn..anuarmusang dah rasuah...pencacai dah meracau...ayuh rakyat bankit banyahan seluruh negara

    ReplyDelete
  2. Bank dah guna duit palsu..angkara sape?. Ribggit perlu ditamvat...kalaubtak harga barang terus naik...duit kena banyak dalam pasaran..jafi guna duit palsu la...

    ReplyDelete
  3. TAHNIAH SEMAH (BIJAN dah pencen) kerana keperihatin kerajaan terhadap rakyat!

    ReplyDelete
  4. Cakap2 macam ni selalunya dari orang otak mereng atau nayanyok setelah 22 th lebih berkuasa. Cakap2 seperti ni juga mirip orang HOSPITAL MENTAL. Apa dia ingat minyak dunia moyang dia punya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minyak negara ni pun bukan moyang engkau yg punya..
      Bukan moyang bijan yg punya.engkau ni lagi teruk dr orang sakit mental.

      Delete
  5. Habis KNP berunei dpt jual mnyak murah je...20sen/liter...aku baru je blik dr berunei tadi....,.....,.
    ..dlm mimpi....jgn mare...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com