innity

pages

Friday, January 27, 2017

Kementerian Kewangan LULUS Lesen kepada Bank China beroperasi Hari ini


Bank Negara Malaysia memaklumkan bahawa China Construction Bank (Malaysia) Berhad [CCBM], anak syarikat milik penuh China Construction Bank, Ltd, China telah diberikan lesen perbankan komersial oleh Menteri Kewangan Malaysia menurut seksyen 9 Akta Perkhidmatan Kewangan 2013 dan bank ini akan memulakan operasinya berkuatkuasa dari 27 Januari 2017.


Pertinent details of CCBM are as follows:
Name and Address of Main Office
:
:
China Construction Bank (Malaysia) Berhad
Wisma Selangor Dredging Berhad 142A, Jalan Ampang 50450 Kuala Lumpur
Telephone No.
Facsimile No.
Alpha Name
Bank Code
Main Office/Branch Code
:
:
:
:
:
03 2160 1888
03 2160 1800
CCBM
02/65
14013
Name of Chief Executive Officer
Email Address
Telephone No. Facsimile No.
:
:
:
felix.feng@my.ccb.com
03 2160 1801
03 2160 1800
Applicability 
FSA
IFSA

9 comments:

  1. Bijan dah lama berpakat dengan negara china untuk bayar hutang negara yg bertingkat tingkat, hasil perbuatan beliau juga.

    Tak cukup aset negara seperti IPP, hak milik kekal untuk forest city, ecrl, keretapi laju dan terbaru beri lesen bank cina berniaga.

    Tidak ada satupun memberi menafaat kepada rakyat, peniaga dan negara malaysia.

    Rakyat : majoriti orang melayu

    Peniaga : majoriti orang cina malaysia.

    Negara Malaysia : tiada hasil pendapatan, cukai berniaga dengan negara china. Maruah dan aset negara digadaikan seperti terjadi dan sudah berlaku di sri lanka, pakistan kemboja dan negara2 afrika.

    Fahami dan berhati hatilah wahai rakyat sekalian...

    China bukan seperti negara jepun mahupun korea jika diajak melabur dan berniaga, teknik berniaga mereka tidak ubah seperti ah long kat malaysia.

    Akhirnya rakyat dan negara pasti di tindas.

    Jawapan kami kepada najib?

    UNDI PARTI PEMBANGKANG YG ADA NAMA TUN DR MAHATHIR, KERANA TUN SUDAH TERBUKTI PEMERINTAHAN NYA MEMBAWA ISLAM, KEMAKMURAN DAN KEMAJUAN!

    ReplyDelete
  2. University dah ada... Sekarang bank Lepas ni apa lagi ye...

    ReplyDelete
  3. Lagi banyak hutang..negara muflis

    ReplyDelete
  4. apa masalah nya??

    Ada Bangkok bank, Rajhi bank dan byk lagi...

    ReplyDelete
  5. Pasal isu forex tu susah ssgt ke nak tun mamak nak saman... tak payah hire budak kidin..chang..dan usam jampari gi USA punnn... tak payah libatkan CIA..FBI...DoJ punnn... bekas org kuat bank negara tu duduk kat Malaysia. .. rakyat melayu Malaysia. .. anak bini pun tinggal di Malaysia.... yg ni pun tun mamak tak berani nak saman....tun mamak... aljuboori... diam diam Daim...pun boleh saman orang kuat bank negara ni secara berasingan.... SAMAN segera...Act Now... itu pun tulur mamak masuk lam perut.... kikikiki....

    ReplyDelete
  6. Apa isunya? Kenapa skrg nak menyalak psl bank china ni? Byk saja bank negara luar yg buka di malaysia xpernah pun bising tp skrg baru nak bising n sbb bank china plus isu china yg tun main kan tu baru la cerita ni timbul..hipokrit tahap apakah ini..sudah2 la tu..tajuk lain la..klu tun xckp psl isu china n forest city aku rasa ko pun xkan tulis psl isu ni kan..hampehh..

    ReplyDelete
  7. Isunya 7.03 adalah, bijan menjual aset dan maruah negara kepada negara china apabila bijan gagal membayar balik hutang2 yg diberikan oleh negara china.

    Ambil contoh,

    Apabila kita tidak dapat bayar hutang kereta dan rumah dengan bank, apa akan terjadi?

    Strategi negara china berniaga sama seperti samseng ah long malaysia berniaga, jika tidak dapat bayar
    hutang, mereka akan ambil lebih banyak aset negara, jika masih tidak mahu bayar, mereka mahukan pengaruh politik dan ikut kehendak mereka, masih berdegil, gunakan kekuasaan ketenteraan.

    Adakah bijan boleh berfikir perkara ini?

    ReplyDelete
  8. Chai 6.57,

    Ini bukan blog putramerdeka, sila ikut tajuk, ko takleh buat pantun kartun bodoh, maki hamun, takleh lari dari isu dan topik lain.

    Tak pun ko buat blog sendri bleh? Dlm blog ko tu nanti, nak buat ruangan masak memasak pun bleh.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com