pages

Tuesday, January 24, 2017

Isteri, dua anak penumpang MH370 mohon sepina Najib


KUALA LUMPUR: Waris penumpang pesawat MH370 hari ini mengemukakan permohonan supaya Mahkamah Tinggi mengeluarkan sepina terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan dua yang lain dalam perbicaraan kes saman mereka terhadap Malaysia Airlines Berhad (MAB). 

Peguam Sudesh Kumar yang mewakili Mah Kam Siew iaitu isteri kepada ahli perniagaan, Koh Tiong Meng, 40, ketika ditemui berkata pihaknya turut memohon supaya sepina dikeluarkan terhadap Ketua Pengarah Jabatan Penerbangan Awam (DCA), Datuk Seri Azharuddin Abdul Rahman dan Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Liow Tiong Lai. 

Kumar berkata, sepina itu bagi membolehkan ketiga-tiga individu berkenaan memberikan keterangan dalam perbicaraan kes saman kecuaian difailkan anak guamnya yang dijadualkan pada 20 Februari depan. 

Beliau berkata demikian selepas pengurusan kes saman itu di kamar Pesuruhjaya Kehakiman Azizul Azmi Adnan. Kam Siew, 38 dan dua anaknya masing-masing berusia seorang perempuan berusia lapan tahun dan seorang lelaki berusia enam tahun memfailkan saman itu pada 3 Mac tahun lalu. 

Dalam pernyataan tuntutan mereka, plaintif berkata, Tiong Meng adalah penumpang pesawat MH370 yang memasuki kontrak perjanjian penerbangan dengan MAB bagi penerbangan dari Kuala Lumpur pada jam 12.41 tengah malam dan dijangka mendarat di Beijing pada 6.30 pagi, 8 Mac 2014. 

INFO 

-Plaintif mendakwa MAB cuai dan melanggar perjanjian penerbangan sehingga menyebabkan kehilangan anggota keluarga mereka. 

-Defendan didakwa memungkiri perjanjian apabila gagal mendarat di Beijing dan tiada bukti sahih mengenai pengakhiran pesawat sehingga hari ini, selain tidak diketahui lokasi penumpang serta anak kapal. 

-Plaintif menuntut antaranya ganti rugi kehilangan sokongan, ganti rugi tambahan bagi penderitaan dialami, ganti rugi teladan, kos, faedah dan relif lain. 

- BH

4 comments:

 1. Insyallah di hukum najib dan komplotnya mh370..

  ReplyDelete
 2. Apek ni Masyukkkk

  ReplyDelete
 3. Mampos Lanun Bugis!!!!

  ReplyDelete
 4. Selagi manusia2 bernama AG apandi belot dan IGP khalid twitter king masih bernyawa, jangan harap najib boleh diheret ke mahkamah kecuali dengan izin Allah swt.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com