innity

pages

Tuesday, January 3, 2017

[GUNA PEKELILING MANA TU?] PM berhak guna pesawat kerajaan, ramai tidak tahu - Nur Jazlan


3 Jan 2017

Timbalan Menteri Dalam Negeri, Datuk Nur Jazlan Mohamed berkata Datuk Seri Najib Razak yang menjalankan tugasnya sebagai Perdana Menteri berhak menggunakan pesawat rasmi kerajaan dalam urusan percutiannya.

Kata Nur Jazlan, rakyat sering kali tidak menyedari bahawa seseorang perdana menteri mempunyai kelayakan untuk menggunakan pesawat rasmi kerajaan.

Beliau berkata demikian dalam temubual eksklusif di sini hari ini.

http://www.malaysiakini.com/news/367957

Pesawat udara dengan nombor pendaftaran 9M-NAA itu dikatakan berlepas pada jam 12.07 tengah malam dari Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah di Subang pada 22 Disember dan mendarat di Gold Coast, Australia pada jam 10.06 pagi hari yang sama.

Bagaimanapun pesawat itu hanya berhenti sebentar kerana ia berlepas pula dari Gold Coast pada jam 11.47 pagi dan mendarat di Brisbane pada pukul 12.09 tengah hari.

Tiada penerbangan komersial antara Brisbane dan Gold Coast kerana jaraknya hanya 110 kilometer atau satu jam perjalanan sekiranya memandu kenderaan.


4 comments:

  1. How this man (Jazlan his prefix Nur doesn't seem to beckoned the 'changed attitude') were so pumped-up whilst holding PAC before being so 'easily bought' with Deputy Minister's position. He is so into backing the PM01 is like licking the guy's arse just made him another fools amongst the crowd of fools around the BUGIS-THIEF!

    Harper, former Canadian PM reimbursed the government when he took a trip using government's jet to a hockey game and Trudeau likewise had only himself subjected to government's privilege with his family family members made to pay when flying with him on the same trip for a holiday using the government's jet! And, these are 'KAFIR' government.....!!!

    As been said numerous times, PM01-BUGIS-PIRATE has opened the floodgate of corruption so much so that 2.6 billion can be easily excused for a DONATION and 42 Million SRC International's money finding its way into the PRIME MINISTER's private account were given the same lame-excuse of 'tidak tahu' and all are OK?!???

    Now its made worst that dubious range of source of funds made way to be'CLEANSED' via sending people for haj & umrah so as to appease to the sentiment of the melayu-muslims!!!

    Its made doubly worst when you get MUFTIs and learned (so called learned however questionable their CVs are) people defending with such rigour that any sound of dissent were made to be shot down!

    And that, how MALAYSIA TANAH AYER KITA has dropped so low that is filthy in every sense of the word!

    Wake-up MELAYU-MUSLIM-Rakyat please and, stop these abrogation of LAWS & ORDER only to keep this KLEPTOCRATIC government holding power to further plunder the country! Make the right choice come GE14.

    MLN

    ReplyDelete
  2. Letih beb buat kerja menyamun dan menipu rakyat ni. Biarlah dia pakai jet kita tu. Kita jugak yg undi dia dulu. Lepas ni undilah dia lagi. Siapa yg kenal jazlan ni tolonglah bagitau dia sikit. Menang haritu pun tak banyak mana. Lepas ni dia pun tak mungkin akan menang. Lepas pilihanraya nanti cakap sorang2 jelah dia tu. Jazlan pasti kalah !!

    ReplyDelete
  3. Najib cakap, kami rakyat diutamakan, kalau camtu boleh tak kami pinjam jet yg ko pakai tu, kami pun nak pergi bercuti gak, boleh tak?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com