innity

pages

Saturday, December 17, 2016

Surat tuntutan PAS satu 'political gesture', kata editor S'wak Report


Editor Sarawak Report, Clare Rewcastle-Brown berkata surat tuntutan yang disampaikan kepadanya dari PAS adalah satu 'political gesture'.
Surat itu, yang disampaikan kepadanya di alamatnya di London pada hari Selasa, dilaporkan berhubung dakwaannya bahawa parti Islam itu kononnya menerima RM90 juta dari Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.
"Saya menganggap tindakan mereka itu sebagai satu 'political gesture' dan satu penyalahgunaan protokol yang mereka mahu eksploitasi," kata Rewcastle-Brown kepada Malaysiakini dalam emel malam tadi.
Beliau juga berkata tiada prosiding mahkamah yang telah dimulakan.
Semalam, Setiausaha Agung PAS Datuk Takiyuddin Hassan dilaporkan berkata notis tuntutan "Letter of Claim Pursuant to the Pre-Action Protocol for Defarmation" itu menyenaraikan tiga tuntutan terhadap portal berita terbabit.
Ia menuntut Sarawak Report membuang artikel yang mendakwa PAS menerima RM90 juta dari perdana menteri Malaysia dan membuat permohonan maaf mengikut terma-terma yang dipersetujui oleh PAS.
Ia juga meminta laman web pemberi maklumat itu memberikan jaminan untuk tidak menyiarkan dakwaan yang sama pada masa akan datang.
PAS telah menafikan sekeras-kerasnya dakwaan itu dan berikrar untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap Rewcastle-Brown di UK. - MK

8 comments:

  1. Babi punya betina yahudi laknatullah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik ada SR bocor kan rahsia penipuan najib kalau tidak rakyat Malaysia tak tau apa.tq SR for saving Malaysia..

      Delete
    2. Assalam... kalau yg bercakap benar hanya datangnya Dari pas je ke? Keluarlah Dr tempurong.... Yg salah tetap salah...ygbenar tetap benar...

      Delete
    3. Assalam... kalau yg bercakap benar hanya datangnya Dari pas je ke? Keluarlah Dr tempurong.... Yg salah tetap salah...ygbenar tetap benar...

      Delete
    4. Dia tu yg babi bro. Bodoh nak mampus. Rela jubor kena toron pasal pertahan penyamun. Macamlah dia dapat sikit duit samun. Bahlol punya org

      Delete
    5. nasib baik ada hamba Allah wanita yg selak pekong taek low. tapi Melayu mcm 803 masih juga mudah buta....dan pekak

      Delete
  2. 700 billion hutang negara÷ bayar 50 billion setahun
    =14 tahun kena bayar hutang
    Pendapatan negara cecah 50 billion setahun...?

    Sedak ke pemakan dedak belake...

    Insyallah pribumi dan harapan menang pru14

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com