pages

Thursday, December 22, 2016

Rupa-rupanya 11 Deretan Bangunan diroboh itu TERBENGKALAI sebelah Sekin Hotel & Resort Jamal 'Tak Mandi'


SABAK BERNAM - Pejabat Daerah dan Tanah Sabak Bernam mengambil tindakan tegas dengan merobohkan 11 struktur deretan bangunan terbengkalai yang dibina bersebelahan Sekin Fisherman Village Hotel & Resort, semalam.

Menurut siaran medianya itu, tindakan penguatkuasaan itu diambil berikutan struktur itu didirikan di atas tanah kerajaan.

"Kita telah ambil tindakan terhadap deretan terbengkalai ini," katanya.

Kenyataan itu menegaskan, pihaknya memberi tempoh kepada pemilik resort untuk pemotongan utiliti dan perobohan dalam tempoh 14 hari bagi dua pondok pengawal dan satu anjung tinjau.

"Tindakan ini diambil mengikut Seksyen 425 Kanun Tanah Negara (KTN) 1965," katanya. - SH

Pejabat Daerah dan Tanah Sabak Bernam meruntuhkan struktur bangunan terbengkalai bersebelahan resort berkenaan.

6 comments:

 1. Roboh sekali jamap jamban sewel tu

  ReplyDelete
 2. MDSB sudah melakukan tindakan tidak.mengikut procedure notis yang MDSB sendiri keluarkan... notis tutup dan denda 2 ribu jika engkar notis... tak sampai 24 jam tindakan roboh dijalankan. Tindakan roboh hanya boleh dijalankan setelah mendapat perintah mahkamah baru tindakan roboh dilakukan.
  Adakah PTG Daerah mengikut prosedur yang sama menunurut akta tanah dan galian.?
  Tanah kerajaan selalunya di beri tanah TOL dalam tempoh yang ditetapkan ... apakah tempoh lease sudah tamat dan cara penamatan melalui akta tanah juga perlu dikeluarkan dalam tempoh tertentu sedah dijalankan..... perintah mahkamah juga perlu diperolehi sebelum tindakan roboh dilakukan... banyak perkara dan prosedur tidak kena dalam kes ini.....

  ReplyDelete
 3. nasib melayu di tanah melayu.beginilah.

  ReplyDelete
 4. Dalam dunia internet komunikasi yang lancar, memohon bantuan kewangan boleh dilakukan dari keselesaan rumah anda dengan syarat anda adalah asli dan mahu pinjaman.
   Adakah anda memerlukan pinjaman sebenar ?. Lupakan penipuan, masih terdapat banyak firma-firma kewangan yang tulen. Adakah anda pernah ditolak oleh mana-mana institusi, bank-bank kewangan dan syarikat-syarikat kewangan yang lain? Jika ya, bimbang tidak lagi kerana @ JESSICABROWNFINANCEFIRM kami adalah sebuah syarikat kewangan berpengalaman dan berpengalaman yang menyediakan pinjaman mudah percuma kepada individu dan badan-badan korporat yang serius, sama ada syarikat, syarikat dan kepada orang ramai, pada kadar faedah yang sangat rendah kurang daripada 5%. Kami mempunyai akses kepada kumpulan wang tunai untuk diberikan kepada kecil dan firma skala sederhana dan individu-individu yang mempunyai rancangan untuk memulakan perniagaan, tidak kira betapa kecil. Tetap yakin kebajikan dan keselesaan anda sahaja yang kami berada di sini untuk pastikan. Dapatkan berhubung dengan kami perkhidmatan pelanggan @ email: jessicabrownfinancefirm@gmail.com ........ Untuk tindak balas yang cepat dan pantas
   
   
  KITA PERLU BERIKUT DARI ANDA,
   
   
  1. Nama
  2. Negara
  3. Alamat
  4. Jantina
  5. Kerja
  6. Jawatan di tempat kerja
  7. pendapatan bulanan
  8. Jumlah yang diperlukan
  9. Tempoh Pinjaman
  10. Agama
  11. Adakah anda memohon sebelum dan ditolak? Jika ya
  12. Nyatakan sebab ..........................................
  .................................................. .........
  .................................................. ..........
  .................................................. .........
  .................................................. .........
   
   
   
  Kami mahu membantu anda

  ReplyDelete
 5. Padan muka. Tak ada kaitan melayu atau tak, klu tak ikut undang2 mesti kena tindakan. Tak ada undang2 kata melayu dikecualikan drpd undang2.
  Klu nak meniaga ikutlh peraturan.
  Roboh je bangunan haram jamal. Dakwa sekali jamal melanggar peraturan. Periksa sekali sama ada jamal daftar GST ke tak selama ni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Macam mana dng pusat judi haram.... bersepah sepah.belum lagi rumah urut pelacur... ada lesen ke..

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com