innity

pages

Sunday, December 11, 2016

[PUTERI UMNO BEGOLAK?] Lantikan Senator kepada SU Puteri BUKAN Naib Ketua Puteri CETUS PERSOALAN


Penolong Setiausaha Pergerakan Puteri UMNO, Datuk Fahariyah Md Nordin telah dilantik sebagai Senator Dewan Negara pada Rabu lalu. 

Enam Senator yang mengangkat sumpah jawatan sebagai Senator di Dewan Negara ialah Naib Ketua Pemuda UMNO, Khairul Azwan Harun,Ketua Wanita UMNO Perhubungan Negeri Melaka, Datuk Rabiyah Ali, Setiausaha Badan Perhubungan UMNO Kelantan, Datuk Hanafi Mamat, Ketua UMNO Bahagian Seputeh, Datuk Mustapa Kamal Mohd Yusoff, Penolong Setiausaha Pergerakan Puteri UMNO, Datuk Fahariyah Md Nordin dan Pengerusi Kluster Pendidikan Badan Perhubungan UMNO Johor, Rahemah Idris. 

Pada mulanya dilihat tiada apa yang silapnya dengan pelantikan Penolong Setiausaha Pergerakan Puteri UMNO, Datuk Fahariyah Md Nordin sebagai Senator.Namun, dikatakan sebenarnya ia telah mencetuskan seribu persoalan di benak semua ahli Puteri Umno dari peringkat sayap Puteri pusat, sayap Puteri negeri, Puteri Bahagian dan Puteri cawangan, kenapa Ketua Puteri Umno Malaysia tidak langsung mencadangkan qouta lantikan tersebut diisi oleh Naib Ketua Puteri iaitu Zahida Zarik Khan? 

Apa kesalahan Zahida sebagai Naib Ketua Pergerakan Puteri, sehingga di nafikan peluang orang nombor dua dalam Puteri itu.

Kenapa Mas Ermiyanti memberi laluan kepada Penolong Setiausaha pergerakan itu untuk dilantik sebagai Senator?

Ramai ahli Puteri peringkat akar umbi berpandangan Mas Ermiyanti telah merendahkan maruah Zahida. Malah ada yang menyatakan beliau sebagai manusia yang tidak mengenang budi di mana Zahida selama ini tanpa mengira wang ringgit dan penat lelah membantu Mas Ermiyanti dalam menyelesaikan permasalahan sayap Puteri dari bandar sampai ke kampung-kampung.

Ahli Puteri mempersoalkan apakah sumbangan dan kelebihan Penolong Setiausaha, Datuk Fahariyah berbanding Zahida.

Tindakan Mas Ermiyanti dikatakan boleh menjejaskan keyakinan ahli Puteri terhadap Zahida. Tindakan menafikan peluang Zahida juga memberi gambaran bahawa terdapat pergolakan dalam kepimpinan pergerakan Puteri UMNO.

Isu ini dikatakan telah menyebabkan Zahida merasa amat berkecil hati dan ingin melepaskan semua jawatan yang disandang dalam UMNO termasuk jawatan MT.

3 comments:

  1. Sebenarnya semua dlm jawatan tertinggi Puteri tk layak semuanya sama mcm geng sharizat dlm wanita.

    ReplyDelete
  2. Amin ya allah..ppbn harapan menang pru14...insyallah

    ReplyDelete
  3. Biasalah org no 2 ancaman kpd ketua.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com