pages

Sunday, December 11, 2016

[PPBM NAK LETAK MANA?] Dr Hatta: Amanah Tanding Di Semua Kerusi PAS Pada PRU-14


SHAH ALAM: Parti Amanah Negara (Amanah) akan meletakkan calon di semua kerusi yang dipertandingkan PAS pada pilihan raya umum akan datang, kata Pengerusi Amanah Wilayah Persekutuan, Dr Mohd Hatta Ramli.
Beliau berkata, Amanah tidak mahu menyentuh mana-mana kerusi PKR atau DAP kerana kedua-duanya merupakan rakan sekutu Amanah.
"Kita perlu menghormati teman-teman kerana mereka mempunyai rancangan mereka," katanya ketika berucap pada Konvensyen Nasional Amanah 2016 pada Ahad.
Dr Hatta bagaimanapun bertanya di mana Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) akan bertanding dalam pilihan raya umum akan datang sekiranya Amanah melawan pada kerusi yang dipertandingkan PAS.
"Jika DAP tidak berikan sebarang kerusi, di mana mereka akan bertanding? Kita sentiasa sesuaikan dan berikan kerusi, maka PKR dan DAP juga boleh," katanya.
Dr Hatta berkata, mereka boleh berkongsi kerusi.
"Ada 222 kerusi," katanya.

4 comments:

 1. Tahniah ppbm..tun.m..insyallah..ppbm dan harapan menang pru14..amin..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Masa belum pilihanraya boleh la cakap itu ini. Beri kerusi pada rakan pakatan. Bila masa nak masuk calon tahap tamak haloba dan tikam kawan pasti akan terserlah. Amanah sendiri wujud kerana sifat tamak. Geng2 kalah pemilihan tak boleh terima realiti dan tubuh parti baru. Sebab apa? Tamakkan jawatan, tak gitu?

   Delete
 2. Amanah tak perlu dalam PH. Mereka takada penyokong akar umbi. Apatah lagi yang tegar. Seorang dua tu ada ikut kawasan.Itu hakikat. Tapi PH perlukan ahli umno yang sudah terjun dari kapalnya. Bersatu kena ambil mereka. Mudahkan urusan pendaftaran. Tubuhkan segera cawangan. Bergerak sendiri dan kuatkan diri. Contoh di taman tas kuantan tempat saya, tak ada pun bersatu. Macamana saya nak bagi sokongan. Kena cepat.

  ReplyDelete
 3. Pru 14 ni semua parti bertanding akan menghadapi undi rakyat yg terkesan dgn kos sara hidup yg tinggi.majority ahli bn pun tahu mereka hidup susah.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com