pages

Wednesday, December 14, 2016

7 Strategi RAHSIA UMNO Untuk Kekal Kuasa PRU-14 TERBONGKAR


Di PWTC petang tadi, aku duduk minum dan sempat berbicara dengan seseorang yang agak berpengaruh (ada jawatan) di dalam Umno. (Dia kawan rapat aku masa dalam army dulu, tak perlulah disebutkan namanya).
Beliau berkongsi beberapa tips yang aku rasa tidak menjadi satu kesalahan untuk aku share di sini. Katanya Umno/BN berada di situasi yang amat genting. Kesan semasa Anwar Ibrahim dipecat tahun 1998 dahulu tidaklah seteruk hari ini.
Terkini Umno sudah mula melancarkan psy-war dan propaganda untuk memastikan mereka memenangi PRU14 dengan apa cara sekali pun. Dia cakap orang putih dengan aku, katanya ‘by hook or by crook‘. Aku ringkaskan 7 agenda psy-war yang dikongsikan kawan aku.
1. Melayan PAS supaya terus menjauhi gabungan parti pembangkang. UMNO terpaksa mengambil sikap ‘berlembut’ dengan PAS untuk memujuk orang Melayu. Pertandingan 3 penjuru mesti direalisasikan dalam PRU-14 dan hanya dengan 3 penjuru sahajalah Umno/BN masih berpeluang untuk menang.
2. Memainkan sentimen perkauman supaya orang Melayu menolak DAP kononnya DAP adalah parti cauvinis Cina dan ada agenda untuk "membunuh" Melayu di tanahair sendiri. Lalaikan orang Melayu daripada melihat MCA, Gerakan dan Parti Komunis China yang sebenarnya lebih berbahaya berbanding DAP.
3. Mengumpan isu-isu agama seperti himpunan selawat dan majlis-majlis bercorak agama. Terkini mengumpan isu RUU355 supaya orang Melayu Islam mula melihat Umno sudah mula berminat dengan agenda perjuangan Islam. Ini telah membuka laluan mudah untuk mereka mendekati PAS dan agenda ini telah menampakkan kejayaannya. Kini PAS seperti telah termakan umpan Umno. Ini terbukti dengan agenda Umno untuk menangguhkan perbahasan mengenai RUU tersebut telah dilaksanakan dengan jayanya oleh PAS. Katanya “now they are playing with time.”
4. Menggunakan NGO-NGO Melayu pro Umno untuk mewar-warkan isu-isu peribadi pemimpin pembangkang konon ada skandal seks dan sebagainya supaya rakyat meragui kepimpinan mereka.
5. Membesar-besarkan isu keselamatan negara seperti Daesh, IS dan pengganas, dengan harapan isu-isu ini akan menjadikan Umno akan lebih mudah meminta orang Melayu Islam untuk bersatu.
6. Pemindahan pengundi ke kawasan lain untuk memenangkan Umno iaitu satu komplot terancang sedang dilaksanakan oleh satu kumpulan yang dilantik khas. Proses Gerrymandering bukan dibuat oleh pihak SPR, sebaliknya oleh satu kumpulan pemindahan pengundi. Ini sedang berjalan dan perkara ini agak sulit untuk di dedahkan tetapi itu sedang berjalan.
7. Medium 3M akan digunakan secara optimum. Money, Media dan Machinery ( jentera kerajaan) akan digunakan secara besar-besaran untuk memastikan undi memihak kepada mereka. Media digunakan untuk memesongkan fakta, mengalih isu, menutup penyelewengan pemimpin Umno. Kakitangan kerajaan dan bajet yang ada digunakan sewenang-wenangnya untuk buat program supaya pemimpin Umno dapat mendekati rakyat. Manakala wang akan diberikan secara tunai kepada rakyat supaya kerajaan dilihat sebagai prihatin terhadap nasib rakyat. Semua agensi kerajaan seperti Felda, Felcra dan Risda akan memberikan wang tunai dan segala “bantuan” secara besar-besaran menjelang PRU14. Felda mungkin akan berikan RM25,000 kepada setiap peneroka mulai tahun depan.
Itulah sebahagian yang dapat aku kongsikan. Datuk Seri Zahid Hamidi dalam ucapan dasarnya di PAU 2016 telah berpesan, “Umno tidak ada pilihan, melainkan perlu menang” ….
Fikirkan tentang masa depan anak cucu kita bersama. Ketepikan sementara perbezaan, fokus kepada kerja-kerja menumbangkan mereka.
Setakat RUU 355 saja, tidak mungkin akan dapat menutup beratus billion hutang negara. Setakat RUU 355 juga tidak mungkin boleh mengembalikan ratusan billion wang KWSP yang dipinjamkan.
Tidak mungkin boleh mengembalikan puluhan billion wang Tabung Haji yang disalahgunakan. Dan tidak mungkin boleh menyelesaikan masalah ratusan juta wang LTAT yang hilang!
Belum lagi cerita tentang FGV, NFC, FELCRA dan ibu segala hutang iaitu 1MDB! Cukup-cukuplah! Agama bukan ‘clorox’ yang digunakan untuk memutihkan rasuah dan penyelewengan pemimpin Umno dan BN!!!
Salam Sejahtera
Copy paste…whatsapp 👇👇👇

1 comment:

  1. Isu DAP sememangnya modal penting UMNO bukan kerana "konon" tetapi itu adalah kebenaran yg sukar dipadam. Hanya dgn strategi rakan strategik shj sudah memadai bila mengurus DAP.
    DAP juga mesti mwngubah sikap ekstrim cinanya dan anti islamnya

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com