innity

pages

Monday, November 21, 2016

VIDEO Warga Emas Mengamuk di DUN Pulau Pinang kerana Disaman ketika Buat Batu Nisanoleh: Penang Kini

Seorang lelaki warga emas mengamuk dan menjerit di luar pagar bangunan Dewan Undangan Negeri (DUN) di Padang Kota, selepas dia tidak dibenarkan berjumpa dengan Exco Kebajikan, Masyarakat Penyayang dan Alam Sekitar Phee Boon Poh, hari ini.

Beliau yang berusia 60-an dan enggan dikenali berkata, dia kecewa dan marah dengan pemerintahan kerajaan DAP yang tidak berhati perut.'


"Saya nak buat batu nisan untuk ibu mentua pun kena saman, kerajaan ini memang sangat tidak berhati perut.

"Saya bukan hendak membuat kacau di sini, saya cuma hendak membuat luahan perasaan ini kepada Exco Kebajikan," katanya ketika meluahkan perasaan di luar DUN. 


Beliau berkata, dia sudah membayar saman berkenaan, bagaimanapun dia ke DUN selepas diarahkan seorang penguatkuasa MBPP untuk berjumpa dengan Exco terbabit.

"Saya ke pejabat Majlis Bandaraya Pulau Pinang (MBPP), ada seorang kakitangan MBPP mengarahkan saya ke sini untuk berjumpa Exco.

"Apabila sampai di sini, pengawal keselamatan tidak membenarkan masuk ke dalam DUN. Saya terpaksa menjerit dari luar untuk meluahkan perasaan saya," katanya yang datang dalam keadaan bertongkat.


Akhirnya Berjaya Jumpa Exco


Terkini dari perkarangan Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang, Lebuh Light yang sedang bersidang.

Seorang warga emas akhirnya berjaya melepaskan kekecewaan dan kemarahannya terhadap EXCO YB Phee Bon Poh berkenaan isu saman parking. Beliau juga kesal dengan CM Lim Guan Eng yang suka menghentam GST namun tindakan kerajaan negeri ini didakwa lebih teruk dari itu.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

innity

Recent Posts

Recent Posts Widget

Blog Archive

Total Pageviews

Alexa

review http://www.celahgelegar.blogspot.com on alexa.com